Grand’Italia komt met merkcampagne La Bella Vita

Grand’Italia komt met merkcampagne La Bella Vita

Nederlanders hebben een onmiskenbare voorliefde voor de Italiaanse pastamaaltijd, zo staat bij bijna 60 procent minstens één keer per week een pastagerecht op het menu*. Met haar pasta’s en pastasauzen is Grand’Italia al meer dan 37 jaar een graag geziene gast in de Nederlandse keukens, zo draai je met gemak een volledige maaltijd in elkaar.

Met de campagne slaat het merk een nieuwe weg in door in te spelen op de Italiaanse levensstijl, die verder gaat dan alleen het eten. De positionering is vertaald in een nieuwe commercial en biedt het recept voor ‘La Bella Vita’. Zo proef je de Italiaanse zon en sfeer, vier seizoenen lang aan je eigen keukentafel. 

Geniet van ‘La Bella Vita’

Het idee achter de nieuwe positionering is ontstaan vanuit de behoefte om de Nederlandse consument meer te bieden dan een maaltijd alleen. Het Italiaanse leven bestaat uit heel veel facetten, denk aan muziek, sfeervolle settingen en gezelligheid met familie en vrienden. Daar hoort natuurlijk ook smaakvol eten met verse kruiden en ingrediënten bij. In hun nieuwe campagne neemt het merk de Nederlandse consument mee in de wereld van de Italianen door in te zoomen op deze onderdelen. 

Het veelzijdige Italië, in één campagne

Davy Knijnenburg, Marketing Manager van Grand’Italia bij GranFood: ''Als marktleider doen wij constant onderzoek naar mogelijke innovaties en het relevant houden van de Italiaanse categorie in Nederland door het bieden van nieuwe inspiratie. Met behulp van interne en externe stakeholders is hier een nieuwe positionering en creatieve insteek uitgerold. Zo is er gewerkt aan zowel een nieuwe culinary als sonic identity, in samenwerking met partners als VMLY&R, BLG, Chuck Studios en Massive Music. Dit vormt de aankomende vijf jaar de basis voor onze strategie.''

Knijnenburg vervolgt: ''Naast de juiste producten, zoals de 100 procent natuurlijke ‘Sugocasa’ als hero van de campagne, geven we de consument handvatten om ‘La Bella Vita’ op hun eigen manier te beleven. Bijvoorbeeld via onze vernieuwde website. Naast recepten vind je hier tips en tricks voor de ultieme Italiaanse avond, lijstjes met de lekkerste kruiden en een Spotify playlist waarmee je de toon zet. Deze aanpak wordt de komende jaren verder uitgebreid naar alle andere touchpoints met de liefhebber van de Italiaanse keuken… en het goede leven!''

De campagne is deze week van start gegaan en wordt uitgerold op televisie, online- en social media en in-store activaties. Bekijk de commercial hieronder. 

Credits:

VMLY&R | BLG | Chuck Studios | Massive Music

www.granditalia.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.