Marketing Report
Grolsch komt met donker alcoholvrij speciaalbier: Herfstbier 0.0%

Grolsch komt met donker alcoholvrij speciaalbier: Herfstbier 0.0%

Als eerste grote bierbrouwer in Nederland introduceert Grolsch een donker alcoholvrij bier. Na een eerste testfase, waarin het alcoholvrije Herfstbier goed is ontvangen door consumenten, brengt Grolsch dit bier nu landelijk op de markt.

Vorig najaar werd het bier uitgebracht als onderdeel van de Grolsch Proeverij. Het bier was exclusief verkrijgbaar in proeverijcafés verspreid over het land en tijdens de Military in Boekelo, dat bekend staat als één van de grootste bokbierevenementen in Nederland.

Als onderdeel van de Grolsch Proeverij werd bierliefhebbers actief gevraagd naar hun mening over dit nieuwe alcoholvrije bier. De behoefte van de consument aan een alcoholvrij najaarsbier was overduidelijk. Op de smaak werden enkele verbeterpunten aangedragen. Het bier heeft nu een diepe robijnrode kleur en een stevige, mokkakleurige schuimkraag.

Guy Evers, meesterbrouwer bij Grolsch: “Door de toevoeging van een natuurlijk chili extract worden de smaakpapillen geprikkeld en proef je warme tonen. Door de kenmerkende volle smaak is het 100% genieten met 0% alcohol.”  

www.grolsch.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief