[Grow by DPG Media] Hoe Intertoys een sterker imago bouwde met de inzet van Ouders van Nu en Reclamefolder.nl

[Grow by DPG Media] Hoe Intertoys een sterker imago bouwde met de inzet van Ouders van Nu en Reclamefolder.nl

Van het bouwen van blokken tot aan het bouwen van een sterk merk: Intertoys kan het allebei. De crossmediale campagne gericht op tell en sell zorgde voor een verbeterde merkperceptie en hogere merkoverweging voor de bekende speelgoedketen. Intertoys vertelde hun verhaal via branded content op Ouders van Nu en bracht hun assortiment onder de aandacht op Reclamefolder.nl: daarmee was deze crossmediale combinatie meer dan geslaagd. Benieuwd waarom Intertoys voor deze strategie heeft gekozen? En hoe ook jij dit resultaat kunt realiseren? Lees dan verder, of bekijk het artikel op Grow van DPG Media.

Iedereen aan het spelen

Spelen is het fundament voor een gezond en gelukkig leven en daarmee dé bouwsteen voor een betere toekomst en wereld. Daarom zet Intertoys iedereen, jong en oud, aan tot spelen. Intertoys wil jonge ouders helpen met het vinden van de juiste match met speelgoed. Echter staat het merk voor meer dan speelgoed. Men kan specialistisch advies krijgen dat past bij de leeftijd en ontwikkelingsbehoefte van hun kind. Daarom wil Intertoys zichzelf positioneren als dé speelgoed expert in speelgoed voor een gelukkiger, gezonder leven en een betere toekomst. Het doel van Intertoys in de campagne van 2023 was daarom om deze expertise te laden onder jonge ouders en om tevens het speelgoed assortiment onder de aandacht te brengen. Go play!

Celvin de Bie, Head of Marketing Intertoys: "De gecombineerde inzet van Ouders van Nu en Reclamefolder creëerde in de hele funnel relevantie en dit leidde tot een hogere merkvoorkeur. Dit versterkt ons gevoel dat een branded content aanpak in combinatie met performance de strategie tot succes is."

De oplossing

In de samenwerking met DPG Media heeft Intertoys ervoor gekozen om voor een crossmediale strategie te gaan om beide doelen te behalen. Met de inzet van Ouders van Nu en Reclamefolder.nl combineert Intertoys het beste van twee werelden.

Tell

Ouders van Nu is de autoriteit voor jonge ouders en wil met name het leven van deze doelgroep makkelijker maken met behulp van herkenbare verhalen, fijne producten, betrouwbare informatie en deskundig advies. Zij bereiken aanstaande en jonge ouders met hun website, boeken, nieuwsbrieven, een forum en de zwanger- en baby magazines. Intertoys integreerde zowel hun producten als hun merkboodschap op een natuurlijke manier op dit platform. Daarmee kreeg Intertoys de mogelijkheid om zichzelf het gehele jaar te laden als dé speelgoed expert onder jonge ouders in Nederland. De focus lag hierbij op online branded content aangevuld met partnermailings richting de database van Ouders van Nu. Tevens kon men via Ouders van Nu het speeltype van hun kind checken via een online quiz om een betere speelgoedmatch te maken. Tot slot bood de cadeauzoeker uitkomst voor kinderverjaardagen en zorgde de oproep voor de grappigste wensen rondom Sinterklaas voor herkenbaarheid en een lach op het gezicht.

Sell

Naast het laden van de expertise lag er nog één uitdaging klaar voor Intertoys: het speelgoed assortiment onder de aandacht brengen. Overgaan van inspiratie naar conversie was daarmee de volgende stap in de funnel. Daarom kozen we ervoor om Reclamefolder.nl in te zetten om dieper in detail te treden op het productaanbod met behulp van aantrekkelijke kortingen. Met een doelgroep die voornamelijk bestaat uit vrouwen (67%), waarvan 38% thuiswonende kinderen heeft, is dit platform een uitstekende match met de doelgroep van Intertoys. De strategie op Reclamefolder.nl bestond uit een always-on campagne met inzet van 33 folders gedurende het hele jaar. Deze hadden een looptijd van achttien dagen. Tevens hebben we het verschil gemaakt met de additionele inzet van achttien premium posities, waarbij Intertoys een week lang in de toppositie in de app stond. Dit hebben we gecombineerd met de laadschermbanner die elke appgebruiker van Reclamefolder.nl drie seconden ziet voordat de app wordt geladen.

Het resultaat

Hoge exposure klantenbestand

Om de impact van de campagne beter te kunnen begrijpen hebben we een crossmediale effectmeting uitgevoerd in samenwerking met onze Research & Insights afdeling en met onderzoeksbureau DVJ Insights. In deze analyse vergeleken we de merkperceptie van Intertoys onder de doelgroep die is blootgesteld aan de campagne met de doelgroep die niet is blootgesteld aan de campagne. Van het totale klantenbestand van Ouders van Nu én de gebruikers van Reclamefolder.nl is uiteindelijk maar liefst 87 procent in 2023 in aanraking geweest met de campagne. Hiervan heeft 48 procent de uitingen op beide platforms gezien, is 21 procent alleen bij de content op Ouders van Nu betrokken geweest en heeft 31 procent alleen de aanbiedingen op Reclamefolder.nl opgemerkt.

Minder geel, meer positiviteit

Wie Intertoys zegt, zegt speelgoed én geel. En dat kwam uit dit onderzoek direct naar voren toen we de beide doelgroepen vroegen waar ze aan dachten bij het merk. Het positieve sentiment van associaties ligt onder de exposed doelgroep significant hoger (70% t.o.v. 60%). De genoemde associaties winkel, assortiment en duur komen naast speelgoed in beide groepen als meest naar voren. Wat opvallend is, is dat de associatie geel relatief minder vaak is genoemd onder de exposed doelgroep. Mogelijk komt dit doordat deze welbekende merkkleur bewust niet is geladen in de branded content uitingen op Ouders van Nu. De reden hiervoor was dat we de content hebben opgemaakt in de look and feel van Ouders van Nu. Overall zien we een significante beweging op de expertrol van Intertoys. Door het sterk laden van de adviesrol wordt de prijs zelfs minder belangrijk bij de exposed groep.

Een betrouwbaarder imago

De campagne heeft een positief effect gehad op het reeds sterke imago van Intertoys. Het merk kent drie belangrijke imago statements die tevens zijn getest in het onderzoek: Intertoys is specialist op het gebied van speelgoed, Intertoys is herkenbaar en Intertoys is betrouwbaar. We zien voornamelijk een positief verschil rondom het statement betrouwbaarheid: de exposed doelgroep beoordeelt het bekende speelgoedmerk betrouwbaarder (76%) dan de unexposed doelgroep (68%).

Hogere merkoverweging en NPS

Als we ons richten op de brandfunnel scoort de groep blootgestelde consumenten op bijna alle punten significant hoger. De spontane merkbekendheid lag 8 procent hoger na het zien van de uitingen. Daarnaast is de positieve houding ten opzichte van het merk 10 procent hoger en is de merkoverweging met maar liefst 11 procent toegenomen. De NPS (Net Promoter Score) is met een verschil van 12 procent het meeste gestegen na blootstelling aan de campagne. Echter heeft het zien van beide uitingen uiteindelijk geleid tot het beste effect, mede door de grote overlap in doelgroepen op beide platforms. Een geslaagde campagne voor Intertoys dus, waarbij de expertrol is bewezen, het assortiment onder de aandacht is gebracht en tevens de merkperceptie is verbeterd. Met een dominante branded content aanpak in combinatie met gerichte performance koos Intertoys de juiste strategie om te bouwen aan een krachtig merk en een succesvolle toekomst.

www.dpggrow.nl

www.intertoys.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Grow by DPG Media] De kracht van een online community voor jouw merk

22-05-2024 | 12:17:59
Saskia Schoonebeek, Lead Community Manager bij DPG Media, deelt haar expertise over communities.

[Grow by DPG Media] Zo zet je print in voor je full-funnel campagne

15-05-2024 | 10:40:00
Plusproposities in magazines en dagbladen vormen een essentieel onderdeel van marketingstrategie√ęn voor adverteerders

[Grow by DPG Media] Radiocampagne zorgt voor stijging bekendheid Tikkie

08-05-2024 | 06:00:00
Met een radiocampagne, die QMusic voor ABN AMRO ontwikkelde, werd de doelgroep van de Groepie-propositie in de Tikkie-app bereikt en in beweging gebracht

[Grow by DPG Media] Nederlanders gebruiken steeds vaker ondersteunende middelen om gezond te blijven

01-05-2024 | 10:56:14
In dit artikel, gepubliceerd op Grow van DPG Media, worden de cijfers gedeeld van de door Nederlanders gebruikte hulpmiddelen voor een gezonde levensstijl

[Grow by DPG Media] Van concept- tot evaluatiefase: zo zet je generatieve AI in elke fase van je marketingcampagne in

30-04-2024 | 08:48:00
De digitale marketing industrie staat aan de vooravond van een transformatie dankzij de opkomst van generatieve AI

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.