[Grow by DPG Media] Zo zet je print in voor je full-funnel campagne

[Grow by DPG Media] Zo zet je print in voor je full-funnel campagne

Plusproposities in magazines en dagbladen vormen een essentieel onderdeel van marketingstrategieën voor adverteerders. Veel marketeers zetten voornamelijk pint in de touch-fase in om de aandacht van lezers te trekken en hun boodschap effectief over te brengen. Maar wat veel marketeers vergeten is om verder te kijken dan enkel awareness en print ook in te zetten om merkoverweging en conversie te stimuleren. Dit kan voornamelijk door plusproposities in te zetten. Maar wat zijn plusproposities precies en welke mogelijkheden zijn er om ze te implementeren? Lees snel verder of bekijk het artikel op Grow van DPG Media.

Wat zijn plusproposities?

In de kern zijn plusproposities alle advertentievormen die we in, op, aan of bij magazines of dagbladen (in de vorm van een meedraai) toevoegen om de aandacht van de lezer(es) te trekken. Een van de meest voorkomende methoden is het meenemen van plusproposities in de rug van tijdschriften. Dit doen we door mee te nieten of mee te lijmen, wat bekendstaat als hechten en lumbecken. De weekbladen zijn geniet, de maandbladen gelijmd. Plusproposities bieden adverteerders een scala aan mogelijkheden om op te vallen, waardoor ze een effectief middel vormen om je boodschap in de meest geschikte content en context over te brengen.

Print in touch-tell-sell

Print zien we nog vaak als een mediumtype dat we in de touch-fase inzetten om het bereik te vergroten. Wat we nog vaak vergeten is dat we magazines ook in andere fases in de customer journey kunnen inzetten en daarmee full-funnel kunnen adverteren, en wel met plusproposities. Plusproposities spelen een cruciale rol bij het bereiken van consumenten in verschillende fasen van het aankoopproces: de touch-, tell- en sell-fase. Laten we eens bekijken hoe adverteerders specifieke plusproposities kunnen inzetten om effectief te communiceren in elke fase. Houd er rekening mee dat de fotografie in dit artikel  bedoeld is ter inspiratie. Neem voor mogelijkheden contact op met je accountmanager.

Print inzetten in de touch-fase

In de touch-fase draait het allemaal om merkbekendheid en het aantrekken van de aandacht van potentiële klanten. Plusproposities kunnen we gebruiken om op te vallen en de interesse van lezers te wekken.

Uitvouwbare advertentie

Een voorbeeld van een pluspropositie in deze fase is een folder of insert met een afwijkende vouwwijze die de nieuwsgierigheid van de lezer triggert, of je kunt opteren voor een stansvorm in je insert. Door te kiezen voor een unieke vorm die anders is dan de traditionele rechthoekige inserts, kan een adverteerder de aandacht van lezers trekken en hun merk in de schijnwerpers zetten. 

Creatieve advertenties

Een andere advertentievorm is een creatieve advertentie waar de lezer actief mee aan de slag kan gaan. Zo zijn er speciale inkten beschikbaar om op te vallen en kun je zelfs je pluspropositie voorzien van geur, die vrijkomt wanneer erover gewreven wordt. Andere voorbeelden van opvallende creaties zijn kalenders (die de lezers op kunnen hangen), stickervellen of creatieve uitsnedes.

Echt opvallen met de coverpas

Wil je echt opvallen, kies dan voor een coverpas, dit is de meest prominente positie op het magazine en wordt altijd afgenomen in combinatie met een 1/1 branded contentpagina. De coverpas dekt zowel de touch-, tell- en sell-fase doordat de advertentie opvalt voor je merk, je ruimte hebt in het branded artikel om de lezer meer informatie of inspiratie te bieden. Tegelijkertijd volstaat de coverpas in de sell-fase doordat je een unieke korting kunt toevoegen. Zie hieronder een voorbeeld van de coverpas in samenwerking met een branded content artikel.

Print in de tell-fase

In de tell-fase willen adverteerders meer informatie verstrekken over hun producten of diensten om potentiële klanten te overtuigen. Plusproposities gebruiken we om uitgebreide details te delen en de voordelen van het product of de dienst te benadrukken.

Meegehechte folder

Een voorbeeld van een pluspropositie in deze fase is een meegehechte folder die de lezer uitnodigt om meer te ontdekken. Zoals eerder benoemd is dit de populairste pluspropositie. De omvang van een insert of folder varieert afhankelijk van het type tijdschrift. Bij tijdschriften met nietjes bestaan de meegehechte folders uit minimaal vier pagina's en kunnen oplopen tot zo'n 48 pagina's. Bij maandbladen kun je een folder vanaf twee pagina's lumbecken. Door te spelen met de presentatie van informatie kunnen adverteerders de interesse van lezers vasthouden en hen overtuigen van de waarde van hun aanbod.

Uitklapcover met stansvorm

Een ander voorbeeld om te adverteren in de tell-fase is een uitklapcover met stansvorm. Deze advertentie biedt genoeg ruimte om de lezer te inspireren met unieke content. 

Print inzetten in de sell-fase

In de sell-fase is het tijd om actie te ondernemen en de lezer aan te zetten tot aankoop. Plusproposities kunnen we gebruiken  om speciale aanbiedingen, kortingen of incentives te communiceren die de lezer aanmoedigen om te handelen. Dit kan door de pluspropositie op te plakken op een 1/1 advertentiepagina in het tijdschrift. Deze pluspropositie kan variëren van een pas of postcard van 10x15cm, of zelfs een volledige folder. Een voorbeeld van zo’n pluspropositie in deze fase is een papieren creditcard die op een advertentiepagina wordt geplakt en een exclusieve korting biedt voor lezers die binnen een beperkte tijd handelen. Door een gevoel van urgentie te creëren, kunnen adverteerders de conversie stimuleren en directe respons genereren vanuit het tijdschrift.

Pluspropositie toevoegen aan de achterkant van een magazine

Een andere basisoptie om plusproposities toe te voegen, is door ze los op te leggen op de achterzijde van het magazine. Dit wordt machinaal gedaan en vervolgens wordt het magazine voorzien van een paper-wrap bij weekbladen of een plastic seal bij maandbladen.

Dus... full-funnel adverteren met print?

Kortom, door slim gebruik te maken van verschillende plusproposities in elke fase van het aankoopproces, kunnen adverteerders hun boodschap effectief overbrengen en de betrokkenheid van lezers maximaliseren. Van het prikkelen van interesse tot het stimuleren van actie, plusproposities bieden een veelzijdige en krachtige manier om te communiceren in tijdschriften.

www.dpggrow.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Grow by DPG Media] De kracht van een online community voor jouw merk

22-05-2024 | 12:17:59
Saskia Schoonebeek, Lead Community Manager bij DPG Media, deelt haar expertise over communities.

[Grow by DPG Media] Radiocampagne zorgt voor stijging bekendheid Tikkie

08-05-2024 | 06:00:00
Met een radiocampagne, die QMusic voor ABN AMRO ontwikkelde, werd de doelgroep van de Groepie-propositie in de Tikkie-app bereikt en in beweging gebracht

[Grow by DPG Media] Nederlanders gebruiken steeds vaker ondersteunende middelen om gezond te blijven

01-05-2024 | 10:56:14
In dit artikel, gepubliceerd op Grow van DPG Media, worden de cijfers gedeeld van de door Nederlanders gebruikte hulpmiddelen voor een gezonde levensstijl

[Grow by DPG Media] Van concept- tot evaluatiefase: zo zet je generatieve AI in elke fase van je marketingcampagne in

30-04-2024 | 08:48:00
De digitale marketing industrie staat aan de vooravond van een transformatie dankzij de opkomst van generatieve AI

[Grow by DPG Media] Hoe Intertoys een sterker imago bouwde met de inzet van Ouders van Nu en Reclamefolder.nl

19-04-2024 | 10:48:00
Van het bouwen van blokken tot aan het bouwen van een sterk merk: Intertoys kan het allebei

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.