Marketing Report
[Grow van DPG Media] Handige inzichten voor jouw kerstcampagne nieuws

[Grow van DPG Media] Handige inzichten voor jouw kerstcampagne

Terwijl de temperaturen dalen en de verwarming wordt opgestookt, komt de betoverende decembermaand steeds dichterbij. Wist je dat 44 procent van Nederland weleens iets koopt naar aanleiding van een advertentie die inhaakt op Kerst? Wij delen graag meer inzichten met je over deze feestdagen, zodat jij écht indruk kunt maken met jouw Kerstcampagne in dit artikel van Grow.

Onderzoeksopzet

DPG Media deed samen met Panel Inzicht onderzoek naar het beslis- en aankoopproces rondom Kerst. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1000 respondenten tussen de 20 en 70 jaar.

Ook benieuwd naar inzichten rondom Sinterklaas? Eerder deelden we in dit artikel een infographic met de belangrijkste inzichten uit het onderzoek naar het beslis- en aankoopproces rondom het Sinterklaasfeest.

1. Verzorgingsproducten meest gekocht met Kerst

Verzorgingsproducten (54 procent) worden het meest gekocht voor Kerst, gevolgd door boeken, muziek en games (41 procent) en kleding en schoenen (38 procent).

2. Meer dan de helft (55 procent) doet de aankopen zowel fysiek als online

Meer dan de helft (55 procent) doet kerstinkopen zowel in de winkel als online. De combinatie van deze twee lijkt steeds populairder te worden. In 2021 was dit nog 49 procent. Het percentage is het hoogst onder 35- tot 49-jarigen (61 procent).

27 procent doet de aankopen alleen in fysieke winkels en 18 procent shopt alleen online.

Daarnaast geeft bijna twee derde van de respondenten aan de inkopen een aantal weken voor Kerst te doen en overlegt 40 procent van de respondenten eerst met hun gezinsleden over wat ze willen kopen.

3. De reclamefolder, de winkel zelf en zoekmachines zijn belangrijkste oriëntatiebronnen voor Kerstinkopen

We sommen de meest gebruikte oriëntatiebronnen voor kerstinkopen hieronder voor je op. De online reclamefolder wordt vooral door 35- tot 49-jarigen gebruikt.

4. Zorgen om prijsstijgingen van cadeaus

Bijna twee derde (64 procent) van de respondenten geeft aan zich zorgen te maken over de prijsstijgingen van cadeaus voor de feestmaand. Net zo’n groot percentage (64 procent) geeft aan in de periode voor Kerst een echte koopjesjager te zijn. In 2021 was dit nog 61 procent.

www.dpgmediagroup.com/grow 

 Lees ook:

[Grow by DPG Media] Huishoudens zeer tevreden over hun boodschappenproces

20-02-2024 | 10:45:33
Onderzoek van DPG Media en Panel Inzicht naar gezinspraak in fmcg-markt

[Grow by DPG Media] Een blik op wat Nederlanders echt blij maakt

16-02-2024 | 09:35:42
De meeste Nederlanders worden gelukkig van zaken als eten, familie en vrienden, maar de meningen over het geluk dat social media hen brengen zijn verdeeld

[Vacatures] DPG Media Masters zoekt een Copywriter Automotive - Amsterdam

12-02-2024 | 10:01:00
DPG Media is per direct op zoek naar een Copywriter Automotive - Amsterdam

[Grow by DPG Media] De hartslag van Nederland: Ons uitgavenpatroon als gevolg van de inflatie

24-01-2024 | 09:58:00
Uit onderzoek van DPG Media en Panel Inzicht blijkt dat Nederlanders zich steeds langer van tevoren op een vakantie oriënteren

[Grow by DPG Media] Nederlanders oriënteren zich langer voor vakantie en gaan vaker op reis

19-01-2024 | 08:58:32
Uit onderzoek van DPG Media en Panel Inzicht blijkt dat Nederlanders zich steeds langer van tevoren op een vakantie oriënteren

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.