Marketing Report
[Grow] Krachten bundelen voor succes: #SameDream inspireert een nieuwe generatie nieuws

[Grow] Krachten bundelen voor succes: #SameDream inspireert een nieuwe generatie

De kwalificaties voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs zijn inmiddels begonnen. Voor veel topsporters is het een grote droom om daar te staan en misschien wel een medaille te bemachtigen.

Vooral als je daarmee een nieuwe generatie inspireert om hun hart te volgen. Om de dromen van de Oranjevrouwen waar te maken is DHL in samenwerking met sportbonden Nevobo, KNHB, KNVB en NHV het initiatief #SameDream gestart. Sinds 1 juli heeft DPG Media zich verbonden aan dit partnership. Wij spreken met ambassadeurs Pien Sanders (hockey) en Laura Dijkema (volleybal) en de vier bonden over het belang van #SameDream.

We supporten elkaar

Laura Dijkema is volleybalster in TeamNL en ambassadeur van #SameDream. “De droom om onszelf te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs komt nu wel heel dichtbij. En hoe mooi zou het zijn als we straks met de #SameDream-ambassadeurs van alle vier de sporten in Parijs mogen staan. Eerder volgde je de andere teams wel, maar omdat je elkaar nu beter kent is dat veel leuker. We groeien naar elkaar toe en supporten elkaar ook echt.”

En daar zijn ook de sportbonden het mee eens. “Het unieke aan dit partnership is dat we dit samen doen. We bundelen onze krachten en net als bij een teamsport leren we van elkaar en versterken we elkaar. Dat is ook hetgeen dat we in dit partnership doen, waardoor we de dromen van de sporters kunnen najagen en bereiken. We kunnen zoveel meer bereiken met elkaar dan als we dat als sport individueel zouden doen”, licht Leanne Kraak-Schmidt, Manager Side Events bij Nevobo, toe.

Een mooie samenwerking

Dat de #SameDream-campagne nog meer zichtbaarheid krijgt met DPG Media als nieuwe partner is een mooie ontwikkeling volgens Pien Sanders, hockeyster in TeamNL: “Het verhaal van #SameDream klinkt heel mooi en hoe we de afgelopen tijd naar buiten zijn gebracht vind ik ook heel knap van DHL. Ze verzinnen elke keer wat leuks. Binnenkort gaan we bijvoorbeeld met een paar teamgenoten een aantal leuke challenge-video’s opnemen voor social media. Ik denk dat het nog beter wordt nu we nog meer zichtbaarheid via de kanalen van DPG Media kunnen creëren met de vrouwen Oranjeteams. Ik vind het een heel mooie samenwerking.”

Het hoeft maar één iemand te zijn, dan heb je al winst gemaakt

En tot slot een blik op de nieuwe generatie. Wat geven topsportsters Pien en Laura mee aan de nieuwe generatie? “Ik krijg natuurlijk best vaak die vraag van ouders of kinderen zelf, zoals ‘hoe is het nou om daar te zijn?’ en ‘hoe ben je daar gekomen?’”, vertelt Pien. “Wat ik dan altijd zeg is dat je het vooral zelf heel leuk moet vinden. Omdat ik het zo leuk vind, kan ik er ook zo veel effort in steken. Ik denk dat dat het belangrijkste is. Soms trainen kinderen van een jaar of twaalf zes keer in de week. Dan denk ik: breng ze even rustig, want als je echt naar die carrière gaat, dan komt dat trainen nog wel genoeg. Vind het vooral heel leuk, dat vind ik heel belangrijk om aan de jonge generatie mee te geven.”

Laura: “Als ambassadeurs en de vrouwensport creëren we iets moois met elke jonge meid die wij inspireren. We willen dromen aanwakkeren en zullen ons uiterste best hiervoor doen. Het hoeft maar één iemand te zijn, dan heb je al winst gemaakt denk ik.”

www.dpggrow.nl

www.dpgmedia.nl

Lees ook:

[Grow] Dit kun je leren van Dentsu Creative Amsterdam, SAN Bureau van het jaar 2023

22-09-2023 | 10:54:00
Dentsu Creative is verkozen tot Bureau van het jaar. Wat kunnen we van het Bureau van het jaar leren? En wat zijn de successen en uitdagingen?

[Grow] Case: Center Parcs activeert jonge ouders met branded content

20-09-2023 | 14:47:00
Center Parcs wil graag jonge ouders met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar bereiken om hun parken ook buiten de schoolvakanties optimaal te vullen.

[Grow] Dit hebben we geleerd van één jaar Seamless ads

19-09-2023 | 10:06:00
Een jaar na de lancering op het DPG Media Netwerk concluderen we dat de verwachtingen ruimschoots zijn overtroffen

[Grow] Woonmerken in 2023: slim omgaan met verandering

15-09-2023 | 10:03:00
Voorafgaand aan de Oktober Woonmaand duikt de redactie van Grow dieper in de interesse voor woninginrichting.

[Grow] Rennie Rijpma over #SameDream: empowerment in de sport

17-08-2023 | 13:45:59
Duurzaamheid, eens een niche-onderwerp, is een belangrijk aspect van de moderne samenleving

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.