[Grow] Tweakers, al 25 jaar hét techplatform van Nederland

[Grow] Tweakers, al 25 jaar hét techplatform van Nederland

Tweakers, hét interactieve techplatform in de Nederlandse taal, bestaat 25 jaar. Naast het vieren van dit jubileum staat het platform deze week stil bij 25 jaar techontwikkeling.

“Dan begin ik zelf een forum”

Op 30 september bestaat Tweakers 25 jaar. Femme Taken, oprichter van Tweakers, was in 1998 fanatiek op het forum Webwereld en postte topics die veelal zonder aanleiding werden gesloten. “Ik werd daar boos om en dacht: ik begin zelf wel een forum’’, aldus Femme. Dit was de start van World of Tweaking, de voorloper van het huidige platform. World of Tweaking bestond uit veel elementen die we kennen van het huidige platform: het forum, nieuws, reviews en een prijsvergelijker.

Een actieve techcommunity

Inmiddels is Tweakers het grootste Nederlandstalige, interactieve techplatform. Het telt honderdduizenden geregistreerde communityleden, bijna honderd vrijwillige moderators en dertig redacteuren, onder wie reviewers, nieuwsredacteuren en testers. Maandelijks bereikt Tweakers miljoenen gebruikers en biedt het een thuis voor alle techliefhebbers, jong en oud. Tweakers biedt altijd het laatste technieuws, en onafhankelijke en volledige techreviews van producten, getest door het eigen testlab.

Terugblik op 25 jaar tech

Naast het vieren van het jubileum blikt Tweakers terug op 25 jaar techontwikkeling, zoals die van de smartphone en de gameconsole.

Toen Femme Tweakers oprichtte, gebruikten we telefoons nog puur om te bellen en sms'en, was Snake wat we verstonden onder gaming, werd de term ’smartphone’ nog lang niet gebruikt en waren uitklapbare telefoons in opkomst. Tegenwoordig is bellen op je smartphone bijzaak, maar staan we door middel van talloze apps 24 uur per dag in verbinding met wie we maar willen, is de telefoon het meestgebruikte apparaat voor video, shopping of gaming en is de terugkeer van de uitklapbare telefoon een van de recente vernieuwingen. In die 25 jaar is er op het gebied van smartphones dus ontzettend veel én tegelijk verrassend weinig veranderd.

Gaming is steeds meer mainstream geworden en gameconsoles hebben daar flink aan bijgedragen. Elke generatie weer is de hardware van spelcomputers een balans tussen prijs en prestaties. Games zijn grafisch steeds indrukwekkender geworden, en waar je vroeger met een, twee of drie anderen vanaf de bank samenspeelde, gaat dat nu natuurlijk online met wie ook maar mee wil doen.

Een week feest

Een hele week viert Tweakers feest met de trouwe communityleden en bezoekers. Zo brengt het een limited edition-shirt uit met het nostalgische Henk-logo, wordt er korting gegeven op veel techproducten en de Tweakers-merchandise, en kunnen er unieke prijzen gewonnen worden met ‘Raad het techgeluid’ in de Tweakers Podcast. Daarnaast nemen twee redacteuren het tegen elkaar op tijdens een ‘Pc-build-off’. Zij bouwen een pc die 25 jaar geleden state of the art was naast een moderne pc. Volgers kunnen de moderne pc ook als prijs winnen.

Over Tweakers

Tweakers biedt het laatste technieuws van de grootste onafhankelijke techredactie van de Benelux, onafhankelijke en betrouwbare reviews met uitgebreide analyses, en testresultaten van het eigen testlab. De Tweakers Pricewatch is de compleetste prijsvergelijker van techproducten. Op Tweakers vind je de grootste, actiefste en meest betrokken Nederlandstalige community van techliefhebbers.

www.tweakers.net

www.dpggrow.nl

www.dpgmedia.nl

Lees ook:

[Grow by DPG Media] Wat je moet weten over het meten van aandacht

18-07-2024 | 11:40:02
Of je nu aan klant- of bureauzijde zit, waarschijnlijk heb je de laatste tijd op branche-evenementen of in de vakpers veel gehoord over de Attention Economy en het meten van aandacht.

[Grow by DPG Media] Hoe steunt Nederland goede doelen?

02-07-2024 | 12:13:14
38 procent van de Nederlanders is in 2024 of 2025 van plan om misschien een nieuwe auto te kopen en/of leasen.

[Grow by DPG Media] De kracht van een crossmediale aanpak

25-06-2024 | 11:40:22
38 procent van de Nederlanders is in 2024 of 2025 van plan om misschien een nieuwe auto te kopen en/of leasen.

[Grow by DPG Media] Zo kiezen Nederlanders een nieuwe auto

18-06-2024 | 08:58:00
38 procent van de Nederlanders is in 2024 of 2025 van plan om misschien een nieuwe auto te kopen en/of leasen.

[Grow by DPG Media] Hier houden Nederlandse ondernemers zich mee bezig

05-06-2024 | 12:34:00
Anno 2024 spelen duurzaamheid, klimaat en energie een steeds grotere rol in onze maatschappij én in het bedrijfsleven

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.