Marketing Report
Haris Trnjanin aangesteld als Talent Coach bij TBWA\Neboko nieuws

Haris Trnjanin aangesteld als Talent Coach bij TBWA\Neboko

Creative Agency TBWA\Neboko heeft Haris Trnjanin per februari 2022 aangesteld als Talent Coach. Hij zal zich voornamelijk focussen op het aantrekken van talent en het onderzoeken en agenderen van thema’s rondom Diversiteit en Inclusie binnen de organisatie.

De afgelopen 14 jaar was Haris Trnjanin Talentcoach en jongerenwerker in Hengelo en Almelo in Nederland. Als muzikant gebruikte hij zijn liefde voor muziek om jongeren in staat te stellen hun talent te gebruiken om kansen voor zichzelf te creëren. Zijn passie voor dit werk leidde tot het opzetten van Studio 15 in Almelo, een platform en studio waar jongeren (12-30) de kans krijgen om zich professioneel te ontwikkelen op het gebied van onder andere muziek, performance, film en fotografie.

De studio behoort tot de Top 5 van grootste broedplaatsen voor jongeren in Nederland met in totaal 10 verschillende oefenruimtes waaronder opnamestudio's, danszalen, een fotostudio en een groot podium voor optredens.

Creativiteit

Haris Trnjanin: "Ik kom oorspronkelijk uit Bosnië, ben geboren in Kroatië en vluchtte met mijn familie naar Nederland toen ik net twee jaar oud was. Begin jaren negentig was de oorlog in Joegoslavië op zijn hoogtepunt en we konden het geweld ontvluchten. We hebben vervolgens drie jaar in een asielzoekerscentrum gewoond."

"Ik maak al muziek sinds ik kan lopen en ben er professioneel mee bezig sinds mijn dertiende jaar. In het begin was dat vooral voor mezelf toen ik in Enschede woonde, maar ik heb dit een vervolg gegeven door anderen te helpen er ook iets mee te doen. Zo ben ik sinds mijn achttiende bezig om jongeren te helpen hun creativiteit te prikkelen met muziek".

De ervaring die hij bij Studio 15 heeft opgedaan, is niet onopgemerkt gebleven. Haris Trnjanin: "Darre van Dijk (CCO bij TBWA\Neboko) benaderde mij op een gegeven moment met de vraag hoe ik mijn ervaring als jongerenwerker en Talent Coach kon vertalen naar TBWA\NEBOKO. In een notendop vroeg hij hoe een creatief bureau ervoor kan zorgen dat ze meer creatief talent binnenhalen door een betere aanpak van Diversiteit en Inclusie."

Darre van Dijk: "In de reclame hebben we de mogelijkheid om mensen met verschillende skills van over de hele wereld aan te trekken. We hebben echter het gevoel dat er nog zó veel meer talent is dat nog niet is bereikt. Verschillende factoren kunnen hier de oorzaak van zijn, bijvoorbeeld het gebrek aan opleiding, gebrek aan connecties of simpelweg de omgeving waarin ze zijn opgegroeid. Haris Trnjanin zal met zijn hulp en expertise de brug zijn naar deze verborgen talenten."

Diversiteit & Inclusie

Diversiteit en Inclusie is de afgelopen jaren een belangrijk thema geworden dat een belangrijke rol speelt binnen TBWA\NEBOKO. Haris Trnjanin: "Om als bureau echt een duurzame impact te kunnen maken, moeten we een talentpool opbouwen van jonge mensen met verschillende achtergronden, die de weg naar de grote spelers zoals TBWA\NEBOKO niet kunnen vinden. Dit is niet iets wat van de ene op de andere dag gaat gebeuren, maar het is een mooie uitdaging om te zien waar dit toe kan leiden.”

“Ons doel is om een volledige en accurate afspiegeling te worden van de maatschappij waarin we leven; niet alleen qua personeel of talent, maar ook in de content die we creëren. We zijn absoluut op de goede weg, en hoewel je het misschien nooit 100% oplost, is elke stap een stap in de goede richting en zal het de juiste sporen nalaten voor alle betrokkenen."

Rik Ledder, CEO TBWA\Neboko"Haris is een belangrijke aanwinst voor ons groeiende bureau en de groeiende cultuur van inclusie. Darre van Dijk kent hem natuurlijk al, maar na een paar gesprekken waarin we van gedachten wisselden over hoe we onze talentenpool niet alleen groter, maar ook diverser kunnen maken, was het duidelijk dat we iemand als Haris Trnjanin nodig hadden bij TBWA\NEBOKO om dit belangrijke initiatief te leiden. We zijn een van de eerste, zo niet de eerste, in Nederland die met een Talent Coach werkt in onze hoedanigheid als Creative Agency en dat is iets waar we erg trots op zijn."

www.tbwa.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.