Marketing Report
Hartstichting komt met campagne Jij & je hart

Hartstichting komt met campagne Jij & je hart

De Hartstichting heeft de campagne Jij & je hart gelanceerd. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met het bureau N=5 en gaat over de wederkerige relatie die je met je hart hebt. Zorg jij goed voor je hart, dan zorgt je hart goed voor jou. De basis van de campagne is een korte speelfilm over de bromance tussen Philip & zijn hart. Vanuit deze video zijn vervolgens verschillende commercials en video’s gemaakt die verder de diepte in gaan over hoe je goed voor je eigen of andermans hart zorgt. 

De Hartstichting wil alle Nederlanders weer betrekken bij hun hart en ze motiveren er beter voor te zorgen. Daarom heeft de stichting zich de afgelopen jaren getransformeerd van een traditionele fondsenwerver tot een impact gestuurde organisatie die gaat van vragen om te geven, naar geven waar Nederland om vraagt. De stichting biedt steeds meer handelingsperspectieven waarmee mensen voor hun eigen of andermans hart kunnen zorgen. De vraag naar geld is daarmee niet meer de belangrijkste vraag geworden.  

David Verschoor, Director Marketing, Partnerships & Communication bij de Hartstichting: “We hebben bewust gekozen om niet onszelf maar het hart centraal te stellen in de campagne. Omdat we heel Nederland willen uitnodigen goed te zorgen voor hun hart. En wij helpen je daarbij met voorlichting over gezonder leven en eerder opsporen van hart- en vaatziekten. Maar ook door wetenschappelijk onderzoek te steunen.”

Thijs Bontje, Executive Creative Director bij N=5: “ Een onderscheidende en rakende campagne maken voor een NGO A-merk  is niet eenvoudig, omdat dergelijke campagnes doorgaans wat zwaarder van toon zijn. We hebben bewust gekozen voor een veel lichtere, bijna komische, toon om een veel positiever en energieker gevoel neer te zetten. Niet alleen om de transformatie van de Hartstichting kracht bij te zetten, maar vooral om de doelgroepen, liefst letterlijk natuurlijk, in beweging te krijgen.”

De campagne werd gemaakt in samenwerking met onder meer regisseur Nils Vleugels van productiemaatschappij DPPLR en scenarioschrijfster Lotte Tabbers (De Boskampi’s, De regels van Floor). In het scenario voor de korte film werden verschillende verhaallijnen verwerkt. Elke verhaallijn is in de komende campagne ook terug te zien in de verschillende televisiecommercials en onlinevideo’s. 

www.hartstichting.nl
www.nis5.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief