Havas Lemz, HAGENS PR en Home Agency ontwikkelen campagne Proteïne-productlijn Optimel

Havas Lemz, HAGENS PR en Home Agency ontwikkelen campagne Proteïne-productlijn Optimel

Optimel, onderdeel van FrieslandCampina, heeft met een introductiecampagne de productlijn Optimel Proteïne gelanceerd. Hiermee wil het merk de consument een handje helpen om op ieder moment van de dag genoeg proteïne binnen te krijgen. Om de producten onder de aandacht te brengen, ontwikkelde Optimel een gelaagde campagne bestaande uit ATL, PR en Social. Havas Lemz, HAGENS PR en Home Agency zijn verantwoordelijk voor de verschillende campagneonderdelen.

Merkcampagne

De lancering van Optimel Proteïne wordt ondersteund met een ATL-campagne, ontwikkeld door Havas Lemz met de titel Het dagelijks leven, dat is pas topsport. Deze licht uit hoe Optimel je kan helpen het beste uit je dag te halen en is te zien op televisie, out-of-home en socials.

Bram Tervoort, Creative Director Havas Lemz: "Proteïne wordt vaak gekoppeld aan sporten, maar je kunt er de hele dag je voordeel uit halen. Bovendien doet ons drukke leven niet onder voor een stevige workout. In de campagne maken we met een knipoog de koppeling tussen topsport en alledaagse momenten."

Earned media

Gelijktijdig werd de productlancering ook met een PR-campagne ondersteund. HAGENS produceerde een earned first aanpak voor B2B en B2C op basis van een onderzoek naar de kennis over eiwitten en eiwitgebruik onder Nederlanders. Hieruit bleek onder meer dat er in Nederland veel misvattingen bestaan over eiwitten als bouwstof. Op basis van het inzicht dat spreiding van eiwitten gedurende de dag veel voordelen kan bieden voor het behouden van sterke spieren en botten, wat zorgde voor verschillende publicaties in lifestyle-, nieuws- en vakmedia, waarin aandacht werd besteed aan de nieuwe Optimel Proteïne-lijn.

Social

Voor de social campagne rondom de lancering van Optimel Proteïne realiseerde Home de creatieve uitingen. Het personage Noor (die ook terugkeert in de televisiecommercial) speelt een centrale rol in de social content en zorgt ervoor dat de herkenbaarheid vergroot wordt. In verschillende Instagram reels krijgen we een kijkje in de drukke dagen van Noor en zien we hoe ze alle ballen in de lucht houdt. Met de hulp van Optimel komt ze gemakkelijk de volle dagen door; in lijn met de boodschap op tv.

Ook werkt Optimel als onderdeel van deze campagne samen met Libelle. In deze samenwerking volgt Libelle vier vrouwen die in juli de Nijmeegse Vierdaagse gaan lopen, met behulp van de Optimel producten. De serie bestaat in totaal uit zes video's, verschillende artikelen op de website van Libelle en een aantal uitingen die op de social kanalen van Libelle gepost worden. De eerste video’s staan inmiddels al online.

Resultaat

Pleun Lauwerier, Brand Leader Optimel & Vifit bij FrieslandCampina: "De eerste resultaten van de Optimel Proteïne lancering zijn ver boven verwachting. Zo goed zelfs, dat we letterlijk lege schappen zien in de Nederlandse supermarkten. Momenteel zetten we alle zeilen bij om aan deze grote vraag te kunnen voldoen. Dat terwijl een groot deel van onze mediacampagne zelfs nog van start moet gaan. Al met al zijn we enorm blij met het verloop van de campagne, en zijn we benieuwd wat er nog meer voor moois uit gaat komen!"

Naast het bovengenoemde, zal er binnenkort ook een influencer- en outdoorcampagne worden uitgerold rondom de nieuwe Optimel Proteïne productlijn.

Credits:

Opdrachtgever: Friesland Campina | Strategisch Bureau: Havas Lemz | PR: HAGENS | Social campagne: Home Agency | Winkelvloer (POS), key visual en artwork: Shoik | Branded content: Wavemaker, Studio M & DPG Media | Mediabureau: Wavemaker

www.havaslemz.com

www.hagenspr.com

www.home.agency

www.frieslandcampina.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Havas Lemz en Duwtje ontwikkelen campagne rondom Wet seksuele misdrijven

04-07-2024 | 09:30:00
Deze week treedt de Wet Seksuele Misdrijven in werking, waardoor slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag beter strafrechtelijk beschermd zijn.

[Marketing Report Cannes 2024] Thijs Muller en Elias Reinheimer (Havas Media en Play) over de jurering van Cannes-Lions

19-06-2024 | 12:55:12
Marketing Report Radio zendt een week lang uit vanaf Cannes Lions - het grootste reclamefestival op aarde. Iedere dag ontvangen we toonaangevende gasten uit de wereld van media en marketingcommunicatie. De uitzendingen zijn dagelijks live te beluisteren en als podcast op de website van Marketing Report

Vivendi boekt met Havas en Canal+ groei in eerste kwartaal

01-05-2024 | 11:06:38
Vivendi heeft met Havas en Canal+ Group groeicijfers gerapporteerd over het eerste kwartaal.  Zowel Havas als Canal+ boekten daarbij groei in hun wereldwijde en Europese omzet

Havas Play ontwikkelt influencer-marketingcampagne voor Hyundai

03-04-2024 | 09:06:00
Wouter Karssen van Autoblog.nl heeft met petrolheads Royalistiq, Boaz en Lies Zhara de IONIQ 5 N getest in een drietal performance challenges

Vivendi wil zichzelf splitsen in Havas, Canal+ Groupe en Lagardere

20-12-2023 | 08:39:00
Het Franse mediaconglomeraat Vivendi kijkt naar mogelijkheden om zichzelf op te splitsen in drie delen: communicatiebedrijf Havas, tv/mediabedrijf Canal+ en een bedrijf met daarin de belangen van uitgevers Lagardere, Hachette, Relay.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.