Marketing Report
HBO-content naar Netflix? nieuws

HBO-content naar Netflix?

HBO-content zal mogelijk binnenkort te zien zijn bij concurrent Netflix. Dit schrijft de doorgaans goed geïnformeerde site Deadline. HBO-eigenaar Warner Bros. Discovery is hierover in gesprek met Netflix. HBO-content was circa 10 jaar geleden nog te zien bij Netflix, lang voordat beide bedrijven in feite concurrenten werden van elkaar, gezien de streamingambities met de streamingdiensten HBO Max, Max en Discovery+ tegenover Netflix.

De serie Insecure, die in Nederland via HBO Max te zien is en waarvan de laatste serie in december 2021 verscheen, zou onderdeel zijn van een dergelijke overeenkomst. Volgens Deadline gaat dit om een puur financiële overeenkomst, aangezien Warner Bros. Discovery meer omzet wil genereren. De overeenkomst zou non-exclusief zijn, opdat Warner Bros. de content ook bij de eigen streamingdiensten Max en HBO Max kan blijven aanbieden. In 2014 verkocht HBO in de Verenigde Staten eigen content aan Amazone Prime Video.

Overigens heeft Warner Bros. Discovery al eerder content verkocht aan concurrenten waaronder Avatar: the Way of Water aan Disney+ en een pakket aan FAST-zenders. Sinds de vorming van Warner Bros. Discovery als fusieresultaat van Warner Media en Discovery, heeft het bedrijf de productie van Europese producties volledig stopgezet en ook belangrijke Amerikaanse producties stopgezet. Een aantal eerder geproduceerde Europese producties van HBO Max is sinds enige tijd ook bij SkyShowtime (van Comcast/NBC Universal/Sky en Paramount) te zien

Daarnaast is Warner Bros. Discovery net als andere belangrijke streamingdiensten verwikkeld in een strijd met de Amerikaanse schrijversvakbonden over de honoreringen.

www.hbomax.com

www.netflix.com

www.wbd.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.