Een bericht van... Gerard Timmer

Een bericht van... Gerard Timmer

De verhalen over de persoonlijke ervaringen van ongewenst gedrag bij medewerkers van de publieke omroep die over de afgelopen periode naar boven zijn gekomen hebben ook mij hard geraakt. Ervaringen die men niet had mogen hebben. Daar had anders op gehandeld moeten worden, zeker met de kennis van nu en de inzichten van vandaag.

Ik maak door mijn verleden bij BNNVARA, en nu de NOS, onderdeel uit van de discussie die als gevolg hiervan is ontstaan. Dat begrijp ik, net als dat ik begrijp dat mensen daar vragen over stellen.

Zonder hier nader in te willen gaan op de aard, toon en teneur van het artikel van vandaag in de Volkskrant, en wat ik wel en niet herken aan gedane beweringen, het artikel maakt inbreuk op de geloofwaardigheid die nodig is om leiding te geven aan de noodzakelijke veranderingen waar de publieke omroep en de NOS voor staan.

Ook al weet ik zelf waar ik voor sta, de discussie over mijn verleden mag het ingezette proces naar die veranderingen niet in de weg staan. Dat geldt voor de te nemen stappen, en voor de mensen die de volgende stap willen en moeten kunnen zetten in het bijzonder. Daarnaast mag een discussie rond mijn persoon de medewerkers van de NOS, en de NOS als publieke nieuwsorganisatie niet in de weg staan.

Hoezeer ik ook verantwoordelijkheid voor deze mooie en betekenisvolle organisatie voel en in het bijzonder voor de cultuurverandering waar we mee bezig zijn, dit maakt dat ik heb besloten te stoppen als algemeen directeur van de NOS.

Gerard Timmer

Reactie Ondernemingsraad NOS op vertrek van Gerard Timmer

De ondernemingsraad respecteert de keuze van Gerard Timmer om zijn functie neer te leggen. We vinden het verdrietig dat hij op deze manier de NOS verlaat, maar we begrijpen zijn afwegingen. Zeker in een periode waarin grote veranderingen bij de NOS plaatsvinden, is het niet wenselijk dat er discussie is over de directeur.

De uitkomsten van het interne cultuuronderzoek en het rapport van de Commissie Van Rijn hebben laten zien dat er zaken niet goed zijn gegaan en dat dingen anders moeten. We kunnen Gerard Timmer alleen beoordelen op zijn tijd bij de NOS. Sinds zijn komst heeft hij projecten in gang gezet om de cultuur bij de NOS te veranderen. Dat waarderen wij.

Opeenvolgende ondernemingsraden hebben zich sterk gemaakt voor betere omgangsvormen, de huidige OR blijft dat ook doen. We waren het als ondernemingsraad niet altijd eens met de directie, maar we zijn altijd het gesprek met elkaar aangegaan.

De afgelopen maanden zijn in de hele organisatie gesprekken gevoerd, zowel over het verleden als de gewenste toekomst. Het vertrek van Gerard Timmer mag geen reden zijn om stil te zitten als het gaat om de cultuurverandering.

De NOS is een organisatie met betrokken mensen. Collega’s zijn geraakt door het nieuws van vandaag. Natuurlijk is het voor de NOS ingewikkeld dat we onder een vergrootglas liggen. Tegelijkertijd beseffen we dat dit hoort bij het zijn van een publieke organisatie.  Er werken veel bevlogen mensen bij de NOS, en hoewel dat misschien niet altijd naar voren komt in de berichtgeving, werken mensen hier ook met veel plezier. We staan als NOS voor een grote uitdaging, maar als OR hebben we er vertrouwen in dat we met zijn allen toewerken naar een betere NOS.

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[DutchMedia Podcast]: uitgebreid gesprek met Thijs Muller van Havas Media

20-07-2024 | 14:32:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken in samenwerking met Audiohuis de tweewekelijkse DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom. Feiten en een mening met een bite

NPO FunX vernieuwt vormgeving en slogan

13-07-2024 | 15:52:00
NPO FunX heeft zijn vormgeving, logo en slogan vernieuwd, De slogan van het radiostation is voortaan Your city, Your sound

NPO kreeg in 2023 circa 100 miljoen euro meer belastinggeld: NPO kost meer dan 1 miljard euro

26-06-2024 | 13:28:24
De NPO kreeg in 2023 99 miljoen euro meer aan belastinggeld dan 2022.  Van overheidswege werd 992,7 miljoen euro overgemaakt (174,5 miljoen kwam vanuit de Ster)

Eppo Bruins krijgt als minister dossier NPO; demissionair D66-staatssecretaris waarschuwt

26-06-2024 | 13:26:00
Demissionair D66-staatssecretaris Fleur Gräper-Van Koolwijk waarschuwt de Tweede Kamer in haar laatste brief over de NPO om de huidige concessie niet tot 1 januari 2028 te verlengen, maar het liefst tot 1 januari 2029

[DutchMedia Podcast] Mandy van der Wal over Cannes Lions, DPG Media/RTL Nederland en meer

24-06-2024 | 00:51:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken in samenwerking met Audiohuis de tweewekelijkse DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom. Feiten en een mening met een bite
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.