Heineken en Le Pub met wereldwijde campagne verantwoord alcoholgebruik met Max Verstappen

Heineken en Le Pub met wereldwijde campagne verantwoord alcoholgebruik met Max Verstappen

Heineken, die wereldwijd partner is van de Formule 1, heeft onder de noemer When You Drive, Never Drink, een campagne gelanceerd om verantwoord alcoholgebruik in het verkeer te stimuleren. De campagne met Formule 1-courreur Max Verstappen in de hoofdrol, is door Le Pub ontwikkeld. Le Pub is onderdeel van Publicis.

In de campagne is Max Verstappen in gezelschap van vrienden, die hem aanwijzen als de beste bestuurder, simpelweg omdat hij nu eenmaal de beste bestuurder is. De video laat met een knipoog zien dat zo’n beslissing – hoewel de beste coureurs ter wereld uit de Formule 1 komen – alleen gebaseerd zou moeten worden op wie er niet gedronken heeft. Tenzij het Heineken 0.0 is. 

De campagne is mede gebaseerd op onderzoek waaruit naar voren komt dat het kiezen van de beste bestuurder vaak afhangt van willekeurige redenen. Zoals rijervaring, omdat iemand het leuk vindt om te rijden of eenvoudigweg omdat iemand zich vrijwillig als bestuurder meldt.

Met de campagne wil Heineken benadrukken dat de enige persoon die na een avondje stappen achter het stuur kan zitten de persoon is die géén alcohol heeft gedronken.

Max Verstappen: "Voor een coureur in de Formule 1 is het maken van de juiste keuzes, zowel op als naast het circuit, cruciaal voor succes. Als je achter het stuur zit, is zo’n doelgerichte mindset - zeker als het om veiligheid gaat - essentieel. Ik ben er dan ook trots op dat ik als Heineken 0.0 ambassadeur verantwoord alcoholgebruik bij autosportfans over de hele wereld mag promoten. Tegelijkertijd werk ik samen met Heineken aan een geweldig gaming initiatief – Player 0.0 – waar snel meer over bekend wordt.”

Bram Westenbrink, Global Head van het Heineken merk: “Ik heb met veel plezier aan deze campagne gewerkt en hoop dat iedereen niet alleen met plezier naar de campagne kijkt, maar vooral ook stilstaat bij de belangrijke boodschap die erachter zit.

De pay-off van onze campagne – When You Drive Never Drink – is de boodschap die we al vanaf het begin van ons partnership met Formule 1 in 2016 kracht bij zetten door middel van campagnes en activaties. Nu het raceseizoen in de zomermaanden in volle gang is, zijn we blij dat we de nieuwste fase van deze campagne, kunnen introduceren. Terwijl we met zijn allen weer volop gaan genieten van het geweldige spektakel op het circuit, is het belangrijk te onthouden dat, de beste bestuurder altijd degene is die niet gedronken heeft.

De campagne is geregisseerd door Bradley & Pablo en geproduceerd door Prettybird.

Bruno Bertelli, Global CEO van LePub, Global CCO van Publicis en CCO van de Publicis Groep in Italië: “Heineken is een belangrijke schakel als het gaat om verantwoorde consumptie. Het merk is zich altijd, op zijn eigen humoristische manier, goed bewust geweest van wat in de samenleving speelt.

When You Drive Never Drink’ is een platform dat inmiddels 7 jaar bestaat en iets waarop Heineken trots mag zijn. Drinken en autorijden brengen grote risico’s mee, die ingrijpende gevolgen kunnen hebben.

Wie kan deze boodschap beter overbrengen dan Max Verstappen, één van ’s werelds bekendste F1-coureurs? In onze campagne laten we op een creatieve manier zien hoe Heineken zich inzet om verantwoord alcoholgebruik te promoten en hier zo’n groots mogelijke impact wil maken door een samenwerking aan te gaan met de tweevoudig Formule 1 kampioen Max Verstappen."

www.heineken.com

www.heineken.nl

www.le.pub

www.publicisgroupe.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Stukje van Mij van Dentsu Creative (KPN) en Refurb van Le Pub (Philips) op shortlists

18-06-2024 | 11:27:00
Nederland doet het dit jaar relatief goed met de vermeldingen op de shortlists bij de Cannes Lions

Media.Monks, Publicis/Le Pub, Dentsu Creative en TBWA\Neboko veel genomineerd op shortlists

17-06-2024 | 17:47:00
Media.Monks, Publicis/Le Pub, Dentsu Creative en TBWA\Neboko zijn veel genomineerd op de shortlists van de Cannes Lions

Heineken verlengt partnership met KNVB en komt met Oranjezomer-campagne

06-06-2024 | 20:00:00
Heineken heeft zijn partnership met de KNVB met 5 jaar verlengd. De bierbrouwer is inmiddels 30 jaar partner van de voetbalbond

[Interview] Els Dijkhuizen over campagnes Heineken tijdens de oranjezomer

06-06-2024 | 20:00:00
Heineken zet vol in op de sportzomer met het EK Voetbal en de Olympische Spelen. Daartoe wordt een veelomvattende campagne gelanceerd en heeft Heineken zijn 30-jarig partnership met de KNVB met 5 jaar verlengd

Publicis en Boomerang onderzoeken rol van merken in LHBTQ+ inclusie voor ADsterdam

28-05-2024 | 11:44:00
Om dit onderzoek tot een succes te maken, vragen ze iedereen deze survey in te vullen
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.