Marketing Report
Heineken en Le Pub met wereldwijde campagne verantwoord alcoholgebruik met Max Verstappen nieuws

Heineken en Le Pub met wereldwijde campagne verantwoord alcoholgebruik met Max Verstappen

Heineken, die wereldwijd partner is van de Formule 1, heeft onder de noemer When You Drive, Never Drink, een campagne gelanceerd om verantwoord alcoholgebruik in het verkeer te stimuleren. De campagne met Formule 1-courreur Max Verstappen in de hoofdrol, is door Le Pub ontwikkeld. Le Pub is onderdeel van Publicis.

In de campagne is Max Verstappen in gezelschap van vrienden, die hem aanwijzen als de beste bestuurder, simpelweg omdat hij nu eenmaal de beste bestuurder is. De video laat met een knipoog zien dat zo’n beslissing – hoewel de beste coureurs ter wereld uit de Formule 1 komen – alleen gebaseerd zou moeten worden op wie er niet gedronken heeft. Tenzij het Heineken 0.0 is. 

De campagne is mede gebaseerd op onderzoek waaruit naar voren komt dat het kiezen van de beste bestuurder vaak afhangt van willekeurige redenen. Zoals rijervaring, omdat iemand het leuk vindt om te rijden of eenvoudigweg omdat iemand zich vrijwillig als bestuurder meldt.

Met de campagne wil Heineken benadrukken dat de enige persoon die na een avondje stappen achter het stuur kan zitten de persoon is die géén alcohol heeft gedronken.

Max Verstappen: "Voor een coureur in de Formule 1 is het maken van de juiste keuzes, zowel op als naast het circuit, cruciaal voor succes. Als je achter het stuur zit, is zo’n doelgerichte mindset - zeker als het om veiligheid gaat - essentieel. Ik ben er dan ook trots op dat ik als Heineken 0.0 ambassadeur verantwoord alcoholgebruik bij autosportfans over de hele wereld mag promoten. Tegelijkertijd werk ik samen met Heineken aan een geweldig gaming initiatief – Player 0.0 – waar snel meer over bekend wordt.”

Bram Westenbrink, Global Head van het Heineken merk: “Ik heb met veel plezier aan deze campagne gewerkt en hoop dat iedereen niet alleen met plezier naar de campagne kijkt, maar vooral ook stilstaat bij de belangrijke boodschap die erachter zit.

De pay-off van onze campagne – When You Drive Never Drink – is de boodschap die we al vanaf het begin van ons partnership met Formule 1 in 2016 kracht bij zetten door middel van campagnes en activaties. Nu het raceseizoen in de zomermaanden in volle gang is, zijn we blij dat we de nieuwste fase van deze campagne, kunnen introduceren. Terwijl we met zijn allen weer volop gaan genieten van het geweldige spektakel op het circuit, is het belangrijk te onthouden dat, de beste bestuurder altijd degene is die niet gedronken heeft.

De campagne is geregisseerd door Bradley & Pablo en geproduceerd door Prettybird.

Bruno Bertelli, Global CEO van LePub, Global CCO van Publicis en CCO van de Publicis Groep in Italië: “Heineken is een belangrijke schakel als het gaat om verantwoorde consumptie. Het merk is zich altijd, op zijn eigen humoristische manier, goed bewust geweest van wat in de samenleving speelt.

When You Drive Never Drink’ is een platform dat inmiddels 7 jaar bestaat en iets waarop Heineken trots mag zijn. Drinken en autorijden brengen grote risico’s mee, die ingrijpende gevolgen kunnen hebben.

Wie kan deze boodschap beter overbrengen dan Max Verstappen, één van ’s werelds bekendste F1-coureurs? In onze campagne laten we op een creatieve manier zien hoe Heineken zich inzet om verantwoord alcoholgebruik te promoten en hier zo’n groots mogelijke impact wil maken door een samenwerking aan te gaan met de tweevoudig Formule 1 kampioen Max Verstappen."

www.heineken.com

www.heineken.nl

www.le.pub

www.publicisgroupe.nl

 

Lees ook:

FamousGrey is grote winnaar Belgische Best of Activation Awards

22-11-2023 | 16:00:23
De 32° editie van de BOA’s, de Best of Activation Awards, levert een oogst van 48 Awards op, die over 15 verschillende bureaus worden verdeeld

[Column] Bas Vlugt: Publicis en WeFilm grote winnaars Dutch Creativity Awards 2023 - en TBWA en KesselsKramer ook wel een beetje

01-11-2023 | 08:34:00
Het project WikiTruth door Publicis won dinsdag 31 oktober de Grand Prix bij de uitreiking van de Dutch Creativity Awards 2023. Het initiatief werd beloond met nog 4 Lampen (2x Brons, 1x Zilver, 1x Goud).

Boomerang ontwikkelt merkidentiteit voor Big Sounds Amsterdam

02-10-2023 | 16:04:00
De huisstijl, zowel de creatie van een logo, kleuren pallet, lettertype, illustraties als verschillende templates voor social assets en OOH-materialen zijn volledig onder de loep genomen

[Interview] Anouk Facee Schaeffer (Boomerang & Publicis Groupe) over Adnight 2023

02-10-2023 | 00:15:00
Op 13 oktober 2023 vindt de tweede editie van Adnight plaats in Amsterdam waarbij de creatieve bureaus hun deuren openen. We spreken hierover met Anouk Facee Schaeffer, Head of Brand and Culture bij Boomerang en Publicis Groupe

Ukrainan Witness begunstigde dankzij Publicis Groupe-campagne WikiTruth

01-08-2023 | 13:02:00
De WikiTruth-campagne van Publicis Groupe Benelux en Boomerang voor Ukrainian Witness, die in juni 2023 een bronzen Cannes Lions won in de Sustainable Development Goals (SDG)-categorie, is aangekondigd als begunstigde van een winstdelingsregeling onder alle winnaars van de categorie
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.