Marketing Report
Heineken hoofdsponsor Amsterdam 750 nieuws

Heineken hoofdsponsor Amsterdam 750

Heineken wordt hoofdsponsor van het Amsterdam 750 jubileumjaar. Amsterdam en Heineken slaan de handen ineen om de 750ste verjaardag van de stad mede mogelijk te maken.

Els Dijkhuizen, Marketing Directeur van Heineken Nederland: "Als van origine Amsterdamse bierbrouwer zijn we trots om vandaag aan te kondigen dat we hoofdsponsor worden van het Amsterdam 750 jubileumjaar. Heineken is al 150 jaar innig verweven met de hoofdstad; in het hart - destijds de rand - van de stad aan de Stadhouderskade, daar waar nu de Heineken Experience zit, legde oprichter Gerard Heineken de basis met een kleine familiebrouwerij die uitgegroeid is tot een brouwer van internationale allure."

Dolf van den Brink, CEO van Heineken: “We zijn al meer dan 150 jaar leverancier van gezelligheid. Heineken® is geboren en getogen in deze prachtige stad; als trotse inwoner leveren we heel graag een actieve bijdrage aan de festiviteiten. Niet alleen omdat we een prachtige geschiedenis delen, maar juist ook omdat we anno nu bruisend onderdeel zijn van de kleurrijke samenleving die de stad rijk is. Van de typisch Amsterdamse kroeg tot het terras. De club of het stadion. De buurtborrel, de picknick in het park of housewarming. Als werkgever en Experience voor bierliefhebbers. Heineken® zit in de haarvaten van de stad en brengt leven in de brouwerij, en daarom zijn we erbij. Samen met en voor de Amsterdammers gaan we er een onvergetelijk vieringsjaar van maken. Hoe we dit gaan doen, wordt nu druk aan gewerkt. Maar één ding is zeker; er zit veel moois in het vat en de hele stad kan meegenieten. Ik kijk uit naar het moment waarop we met iedereen die Amsterdam een warm hart toedraagt kunnen proosten op het 750-jarig bestaan.”

Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam: “Wie kijkt naar de rijke geschiedenis van onze stad, kan niet om Heineken heen. Gerard Heineken was 22 jaar toen hij het familiebedrijf in de 19e eeuw begon, met een ondernemersgeest die nog altijd bijzonder goed bij Amsterdam past. Anderhalve eeuw is Heineken onderdeel geweest van vele feestelijke momenten en mijlpalen in de stad, in het stadion, het theater of het café op de hoek. De bierbrouwer is inmiddels wereldberoemd en blijft trouw aan de plek waar het allemaal begon. Ik ben daarom trots op deze nieuwe samenwerking. Het Amsterdams bedrijfsleven is onmisbaar voor de viering van onze verjaardag. Met elkaar kijken we terug op 750 bewogen jaren en kijken we uit naar een feestelijk en groots jubileumjaar voor alle Amsterdammers en iedereen die onze stad een warm hart toedraagt.” 

www.heineken.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Itai Verhoeckx start productiemaatschappij Challenger Avril 14th

15-04-2024 | 12:31:00
Challenger Avril 14th – vernoemd naar een nummer van Aphex Twin – biedt bureaus, merken en productiemaatschappijen vers bloed en een flexibelere aanpak

Maxime Helle-de Groot en Bryan Verhage naar Cognito Amsterdam

15-04-2024 | 10:37:27
Maxime Helle-de Groot gaat aan de slag als Project Manager Events. Bryan Verhage neemt de rol van Content Manager op zich

[Vacancy] ACE has a position for a Strategy Director

15-04-2024 | 08:12:00
ACE is is directly looking for a Strategy Director -Full-time · Amsterdam

[Column] Anneke Bos: Heb je klanten? Mail minder, bel meer

15-04-2024 | 08:00:00
In deze column beschrijft Anneke Bos herkenbare situaties die tijdens de samenwerking met klanten en bureaus kunnen ontstaan. Vandaag: pak de telefoon.

[Interview] Willem Schouten (Schouten & Nelissen), Bram Holzapfel en Cees-Jan de Melker (VENGEAN) over de branding van Schouten & Nelissen

12-04-2024 | 14:05:00
Schouten & Nelissen heeft een nieuwe visuele identiteit en corporate legacy campagne & Sterker gelanceerd. We spreken hierover met Willem Schouten, Brand Manager bij Schouten & Nelissen en Bram Holzapfel en Cees Jan de Melker, Executive Creative Directors van VENGEAN.

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief