Hella Hueck neemt hoofdredacteurschap EW over van Arendo Joustra

Hella Hueck neemt hoofdredacteurschap EW over van Arendo Joustra

Hella Hueck neemt per 1 januari 2024 het hoofdredacteurschap bij EW over van Arendo Joustra. Dit heeft uitgever Roularta Media Nederland bekendgemaakt.

Hella Hueck werkte 12 jaar lang als verslaggever voor RTL Nieuws en RTL Z. Verder werkte ze onder meer voor WNL, Sprout en Buitenhof. Sinds 2018 werkt ze voor het Financieele Dagblad.

Hella Hueck: “EW is een journalistiek instituut met een rijke historie. Ik vind het een eer het blad te mogen gaan leiden in een tijd van digitalisering, podcasts en social media.

Carla Joosten, voorzitter van de redactieraad van EW: “We zijn zeer verheugd met onze aanstaande hoofdredacteur. Hella Hueck is enthousiast, optimistisch en ondernemingsgezind en durft tegendraads te zijn waar nodig, Hella Hueck heeft haar sporen in de journalistiek ruimschoots verdiend. Met passie voor innovatie gaat zij de digitale transformatie van EW verder vormgeven. En met haar brede ervaring in de media zal ze het nieuwe boegbeeld van onze mooie titel zijn.”

Pim Osterhaus, uitgever van EW bij Roularta Media Nederland: “Met Hella Hueck halen we een journalistiek zwaargewicht binnen met ruime ervaring in de onlinejournalistiek, met dagbladen en met de televisiewereld, We zijn ervan overtuigd dat zij de juiste persoon is om EW toekomstbestendig te blijven ontwikkelen.”

Hueck zal vanaf 1 november 2023 dit jaar deel gaan uitmaken van de hoofdredactie om op 1 januari het hoofdredacteurschap volledig over te nemen van Arendo Joustra, die dan met pensioen gaat. Ook adjunct-hoofdredacteur Robbert de Witt maakt deel uit van de hoofdredactie. Arendo Joustra was 28 jaar lid van de hoofdredactie van EW, waarvan 24 jaar als hoofdredacteur.

www.roularta.nl

www.ewmagazine.nl

Lees ook:

Roularta Media Group wint goud en zilver op de internationale Native Advertising Awards

14-06-2024 | 14:06:00
De awards werden uitgereikt door een jury van 133 internationale experts in Kopenhagen. 

CEO Erwin van Luit verlaat Roularta Media Nederland

22-05-2024 | 11:16:36
Erwin van Luit zal per 1 juli 2024 Roularta Media Nederland verlaten. Roularta Media Nederland is uitgever van titels als EW, Plus Magazine, delicious., Happinez en Flow

Karen Hellemans uitgever alle magazinemerken Roularta Media Group

08-02-2024 | 11:49:00
Bovenop haar rol als uitgever van de Women Brands (waaronder Libelle en Flair), wordt ze verantwoordelijk voor de News & Business Brands

Roularta Media Group neemt Flow Magazine over van DPG Media

10-11-2023 | 10:06:38
Roularta Media Group neemt Flow Magazine over van DPG Media via haar dochteronderneming in Nederland, Roularta Media Nederland.

NS kiest Insiders en Roularta Media Nederland voor contentstrategie NS Dagje Uit

27-10-2023 | 10:08:44
Na een landelijke aanbesteding heeft NS gekozen voor Insiders Online en Roularta Media Nederland BV voor de contentstrategie en -creatie van NS Dagje Uit.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.