Marketing Report
Hello Monday/DEPT en The True Story lanceren Undo the Firewall nieuws

Hello Monday/DEPT en The True Story lanceren Undo the Firewall

In 2023 heeft Rusland naar schatting een miljoen websites over de hele wereld gecensureerd en geblokkeerd, waaronder alle onafhankelijke nieuwssites en wereldwijde socialmediaplatforms zoals X, Instagram en Facebook. Als reactie lanceert Undo the Firewall, een grassroots initiatief van The True Story en Hello Monday/DEPT. Het biedt een eenvoudige oplossing die website-eigenaren wereldwijd ongecensureerde nieuwsverhalen kan laten hosten en de echte verhalen naar buiten brengt.

Undo the Firewall streeft ernaar internetcensuur tegen te gaan. Designstudio Hello Monday/DEPT, bekend om het gebruik van technologie voor goede doelen via digitale projecten zoals Fingerspelling en Give A Hand, slaat de handen ineen met The True Story. Deze nieuwsaggregator is opgericht door Lev Gershenzon, voormalig nieuwsdirecteur van de grootste zoekmachine van Rusland, Yandex.

Hoe werkt het?

Op dit moment is de Russische bevolking vrij om verschillende buitenlandse websites te bezoeken voor bijvoorbeeld gaming, informatie, e-commerce, enz. Eigenaars van dit soort websites kunnen een klein stukje code, beschikbaar op www.undothefirewall.com, op hun site kopiëren en plakken. Zodra een bezoeker met Russische taalinstellingen de site opent, verschijnt er automatisch een pop-up met ongefilterde nieuwsberichten, die meerdere perspectieven op actuele gebeurtenissen bieden.

Undo the Firewall wil de informatiebarrière doorbreken die wordt opgeworpen door een systeem dat technologie gebruikt om mensen in te perken door middel van censuur en centralisatie van nieuws en informatie. Het initiatief heeft de potentie om elke website-eigenaar die wil deelnemen, de mogelijkheid te geven om met dit stukje code het informatie en nieuws vanuit diverse perspectieven te belichten.

Lev Gershenzon, Founder van The True Story: "De Russische bevolking toegang te geven tot alle mogelijke informatie en nieuws is voor ons het allerbelangrijkste. Met deze tool willen we een beweging in Rusland op gang brengen die ziet hoe belangrijk het is om te leven in een wereld met vrije media."

Anders Sønderby Jessen, Technology Director en oprichter van Hello Monday/DEPT: "Zolang het internet een vrije, toegankelijke ruimte blijft, kunnen we diegenen helpen die verkeerde informatie en censuur willen bestrijden. Deze methode biedt een hulpmiddel waarmee iedereen actief en met minimale inspanning een verschil kan maken, zodat correcte informatie wordt verspreid onder degenen die dat nodig hebben."

www.deptagency.com

www.thetruestory.news

Lees ook:

[Interview] Lucas Nutbey (DEPT): Wij geloven in de krachtige synergie tussen technologie en marketing

23-02-2024 | 10:32:19
We geloven in de krachtige synergie tussen technologie en marketing. Onze Depsters zijn daarom ook evenredig verdeeld over deze disciplines

[Marketing Report TV] Lucas Nutbey (DEPT): Wij maken de hele customer journey waar

15-02-2024 | 10:27:00
Lucas Nutbey is te gast bij Marketing Report TV. Hij spreekt over de belofte van DEPT en de ontwikkelingen op het gebied van social commerce en AI

DEPT in actie voor tienjarig jubileum van The Best Social Awards

26-01-2024 | 09:35:05
DEPT is dit jaar niet alleen een partner, maar investeert in The Best Social Awards door het merk en de awards in de schijnwerpers zetten.

[Interview] Jeanette Kerssens: DEPT is digital-born

06-12-2023 | 15:17:56
In de aanloop naar de publicatie van de Reclamebureau100 2024 op het M100 Event op 7 december in Club ACE in Amsterdam, publiceren wij een serie interviews

Lucas Nutbey Director of Strategy DEPT

17-11-2023 | 08:00:00
Lucas Nutbey geeft hiermee een antwoord op de toenemende klantvraag naar geïntegreerde tech- en marketingdiensten 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.