Marketing Report
HEMA gaat vernieuwen en zet in op duurzaamheid

HEMA gaat vernieuwen en zet in op duurzaamheid

HEMA heeft aangekondigd met een gewijzigde strategie zichzelf weer onmisbaar te willen maken in het alledaagse leven van haar klanten.

De kernpunten van deze strategie zijn:
• Investering in omni-channel aanpak in eigen winkels en eigen digitale kanalen
• Focus op onderscheidende producten die langer meegaan en duurzaam zijn
• Uitbouw strategische samenwerking met Jumbo

HEMA biedt met haar 750 winkels en 19.000 medewerkers 32.000 eigen producten en diensten aan. In Nederland zijn er 500 HEMA-winkels. Bij deze producten en diensten zal HEMA zich nog meer gaan richten op duurzame kwaliteit, herkenbaar Nederlands design en een goede prijs. De samenwerking met Jumbo wordt verder uitgebreid. Naast de HEMA-schappen in de Jumbo winkels in Nederland en België zal HEMA op korte termijn de eerste pilots starten waarin binnen HEMA samen met Jumbo foodconcepten getest worden.

Saskia Egas Reparaz, CEO van HEMA: “In onze missie om het alledaagse leven beter te maken en de wereld een beetje mooier, richt HEMA zich op goede spullen die langer mee gaan en zo helpen wij samen met onze klanten de CO2-footprint te verkleinen. We nemen daarmee steeds meer afstand van de wegwerpmaatschappij. Wij blijven kiezen voor producten die herkenbaar zijn door hun typisch Nederlandse design, die duurzaam zijn geproduceerd en die betaalbaar zijn voor iedereen. Kortom HEMA gaat weer doen waar het altijd al goed in was, op een manier die past bij de huidige tijdgeest."

Op 17 december 2020 namen Mississippi Ventures van de familie van Eerd (eigenaar van Jumbo) en Parcom HEMA over. Op 1 juni 2021 werd Saskia Egas Reparaz benoemd tot CEO van HEMA.

www.hema.net
www.hema.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief