Marketing Report
HEMA in gesprek met schuldeisers over steun, waaronder staatssteun

HEMA in gesprek met schuldeisers over steun, waaronder staatssteun

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat praat mee met schuldeisers en anderen over de redding van HEMA. Dit bericht het Financieele Dagblad. Het bedrijf telt circa 9500 medewerkers en circa 550 filialen. Eind maart 2020 schreef HEMA vastgoedeigenaren van haar panden aan om coulance te verkrijgen aangaande huurverplichtingen.

HEMA is in handen van Marcel Boekhoorn en heeft al langere tijd een hoge schuldenlast. Mogelijk zullen schuldeisers een belang krijgen in HEMA waardoor Marcel Boekhoorn zijn controlerend belang verliest. Volgens het FD zijn ABN Amro, ING en Credit Suisse hierbij betrokken. De overheid zou mogelijk via de Garantie Ondernemingsfinanciering deelnemen waarbij 80 procent van leningen zes jaar lang worden gegarandeerd door de overheid met een maximum van 150 miljoen euro per bedrijf. De overheid heeft de zakenbank Lazard ingehuurd om zich te laten bijstaan.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat geeft geen concreet commentaar op de situatie. Een woordvoerster van HEMA: "HEMA heeft een schuld van 750 miljoen euro die afkomstig is van de vorige eigenaar Lion Capital. Dat is geen gezonde situatie. HEMA is als organisatie best wel gezond en we doen het operationeel best goed. We willen dat zo houden. We zijn in gesprek met schuldeisers om een gezondere financiiële situatie te vinden met als doel de schuldenlast te verminderen. We doen geen uitspraken over met wie we in gesprek zijn en wat er wordt besproken." HEMA heeft gebruik gemaakt van de NOW1-regeling. Van e NOW2-regeling maakt HEMA geen gebruik wat er op duidt dat HEMA minder dan 20 procent omzetverleis draait.

www.hema.net
www.hema.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief