Marketing Report
HEMA start retail media netwerk nieuws

HEMA start retail media netwerk

HEMA is gestart met een eigen retail media netwerk voor leveranciers en niet-levanciers. Merken kunnen voortaan adverteren op de digitale schermen in alle HEMA-filialen.

Het gaat om 289 digitale schermen verdeeld over 280 filialen door heel Nederland met een bereik van ruim 500.000 consumenten per dag. Omdat deze schermen zich niet alleen in de winkels, maar ook in de etalages aan de buitenkant van de winkels bevinden, bereiken adverteerders niet alleen de HEMA bezoekers, maar ook het winkelend publiek in de winkelstraten.

Uitbreiding

Bas Verheijen, Chief Customer Officer bij HEMA: “Retail media wordt steeds belangrijker in de marketingmix van merken. Met het grote en diverse winkelpubliek dat wij dagelijks in en rond onze winkels hebben, is het voor ons een logische stap om onze schermen aan te bieden bij adverteerders. Overigens is dit voor ons pas een eerste stap. Niet alleen zullen we op korte termijn het aantal schermen fors laten groeien, maar zullen we ook de mogelijkheden voor adverteerders in 2024 verder gaan uitbreiden.”

Self-service platform

HEMA maakt gebruik van het self-service retail media platform Streaem. Hiermee kunnen adverteerders zelf op een laagdrempelige manier verschillende soorten campagnes inkopen en optimaliseren. Het Amsterdamse consultancy bedrijf Newcraft helpt HEMA met het vormgeven en uitbreiden van deze retail media propositie.

In 2019 startte Albert Heijn met een soortgelijk concept in zijn winkels via AH Media Services.

www.hema.net

www.streaem.com

www.newcraftgroup.com

www.ahmediaservices.nl

 

 

Lees ook:

Fama Volat en HEMA komen met gepersonaliseerde AI-pyjamaverhaaltjes

20-11-2023 | 05:00:00
De tool is gemaakt om het slaapritueel en voorlezen weer een boost te geven

HEMA, Albert Heijn en Jumbo sterkste sponsormerken

23-08-2023 | 12:29:00
HEMA is het sterkste sponsormerk van Nederland in 2023. Dit blijkt uit het Sponsor Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Dit onderzoek meet sinds 2008 de reputatie van de grootste sponsors en hun sponsorpartners

Gospooky en HEMA brengen Roblox-collectie bij SLAYMA summer school-campagne

18-08-2023 | 13:40:00
HEMA komt in samenwerking met social technology agency Gospooky met een speciale SLAYMA summer school-collectie op social gaming platform Roblox

LINDA. komt met magazine GOED rondom basiscollectie HEMA

18-04-2023 | 11:25:58
De aankomende uitgave van LINDA. wordt verspreid met een 75-pagina’s tellende special waarin de basiscollectie mode van HEMA centraal staat: GOED. Hierin kijkt LINDA. met een modebril naar de HEMA basiscollectie.

Samenwerking tussen LINDA. en HEMA zet mode basics centraal

05-09-2022 | 11:14:00
Met de start van de maand september, ook wel de modemaand genoemd, kondigen LINDA. en HEMA een bijzondere samenwerking aan
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.