Marketing Report
HERC bedenkt campagne voor YoungCapital

HERC bedenkt campagne voor YoungCapital

HERC the agency heeft de campagne voor YoungCapital van A tot Z met jonge makers gecreëerd. HERC brengt daarmee de pay-off, die het voor recruitmentbureau YoungCapital heeft bedacht, in de praktijk: We Give Work.

De campagne is gemaakt voor en door de Insta-jongere van nu en communiceert dat YoungCapital hem/haar werk biedt bij populaire, tot de verbeelding sprekende internationale merken, waarmee ze hun eerste stappen kunnen zetten op de arbeidsmarkt.

Niels Heimens, medeoprichter en Account Director HERC: “De campagne voor online, digital OOH, outdoor, radio en TV is herkenbaar, maar vooral weer impactvol. We Give Work van YoungCapital is gericht op de jeugdcultuur, om maximaal op te vallen onder de doelgroep, én gemaakt met jongeren die vooroplopen en die cultuur ook zelf creëren.”

 

Emilio de Haan, medeoprichter en Creative Director HERC: “We werken al een paar jaar met YoungCapital samen en met de campagnes weten wij het lifestyle merk zo te positioneren dat het aanschurkt tegen de populaire cultuur. Dat hebben we nu weer gedaan. En we zijn daarbij zelfs een stap verder gegaan. Door een complete in-house productie te doen met de makers van die populaire cultuur.”

Emilio de Haan: “Dus zijn we aan de slag gegaan met jongeren die ook werken voor modelabels en culturele/creatieve platforms als SMIB, The New Originals, Obey en Appelsap. Hun collage-achtige werk en manier van kijken vormden het uitgangspunt voor de campagne. We hebben ze allemaal – Camille Boumans, Kirwin Lonwijk, Gyatso Davids, Safi Graauw, Joëlle Strijk en Estelle das Dores – op Instagram gevonden. Het toeval was dat drie van hen, Camille, Kirwin en Gyatso, bij elkaar in het eerste jaar van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam zaten. En de jongste van het stel, Estelle, zit zelfs nog op een mbo.”

Margriet de Kroon, Marketing Director van YoungCapital: "De eerste twee campagnes – Work en Make Money. Work – hebben beide enorm bijgedragen aan onze naamsbekendheid en merkimago. Nu is het tijd om verdieping aan te brengen in ons merk, door uit te leggen wat wij daadwerkelijk doen: wij laten jongeren zien welke banen er zijn en bieden werk dat bij ze past. Of dat nu een startersbaan is of bijbaan voor naast een studie. En hoewel we het krachtige Work hebben gehandhaafd als rode draad, als eerste associatie met ons merk, mocht de toon, de sfeer wat aansprekender, vrouwelijker voor onze brede doelgroep. Dat hebben we met deze campagne hopelijk weten te verwezenlijken. Met We Give Work vertellen we en laten we letterlijk zien wat we doen. Het feit dat de complete campagne samen met een groep getalenteerde jongeren is gemaakt, past naadloos bij onze visie: geef jonge mensen kansen. YoungCapital gelooft in hun kracht. Opgegroeid in de digitale wereld hebben jonge mensen nieuwe ideeën over werken. Ze zijn ambitieus, creatief, flexibel en connected. Ze jagen vernieuwing aan bij organisaties en helpen zo om taboes te doorbreken die in de weg zitten van verandering en groei."

www.herc.agency
www.youngcapital.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief