HERC organiseert kunstveiling voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

HERC organiseert kunstveiling voor slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

De gevolgen van de aardbeving van februari 2023 in Turkije en Syrië zullen nog jarenlang voelbaar zijn, zowel in de getroffen landen als in aanverwante gemeenschappen over de hele wereld.

Bij het team van het Amsterdamse bureau HERC is er veel bezorgdheid en motivatie om actie te blijven ondernemen. Daarom organiseerde het creatieve bureau op donderdag 17 mei een kunstveiling. Kunstenaars Mous Lambarat, Eva Roefs, Bastiaan Woudt, Laila Cohen, Mounir Raji & Stig de Block stelden hun werk beschikbaar. 21 kunstwerken zijn geveild die in totaal ruim 13.400 euro hebben opgebracht.

HERC for Humanity

De veiling begon met een Q&A onder leiding van HERC’s strateeg Jhelisa Panfred met documentairemaker Ahmed Emin Batman, wiens onlangs gelanceerde film Do You Hear Our Voices de voortdurende benarde situatie in Turkije belicht op basis van zijn eigen ervaringen als vrijwilliger.

De veiling werd gehost door Tom Marsch, bestuurslid van We Are RA*W, een community van studenten en young professionals in de Nederlandse creatieve industrie. Er werd fanatiek geboden op de stukken, het hoogste bod van de avond was voor een speciale editie van Bastiaan Woudt, getiteld De Achterkant, die werd verkocht voor 2600 euro. In totaal is een bedrag van 13.400 euro opgebracht. Donaties zijn gedaan aan AHBAPAKUT en The White Helmets.

Nasleep verwoestende aardbeving

Elif Albayrak, Art Director bij HERC: "Van een afstand volgde ik de situatie in Turkije en Syrië en ik voelde me ontzettend machteloos. Ik wilde heel graag helpen, maar naast het delen van informatie op social media en sec geld doneren was er weinig mogelijk. Emilio de Haan (oprichter en ECD van HERC) en ik begonnen na te denken over wat we konden doen en welk moment het meest effectief is. We wilden niet iets organiseren wanneer er al veel media-aandacht was, maar juist wanneer de situatie naar de achtergrond verdween. De nasleep van de verwoestende aardbeving laat nog steeds diepe sporen na in de getroffen gebieden, en het is overduidelijk dat het herstelproces jaren in beslag zal nemen. We streven ernaar om mensen bewust te maken van de voortdurende situatie in Turkije en Syrië en hen aan te moedigen om te blijven helpen."

www.herc.agency

www.fitzgerald.amsterdam

Lees ook:

Emilio de Haan verlaat HERC en Ace

08-04-2024 | 08:31:00
In 2018 richtte hij het reclamebureau op en was ruim 6 jaar Creative Partner. In 2021 werd HERC overgenomen door Ace

[Marketing Report Radio] Jhelisa Panfred (HERC): De Belofte 2023

24-11-2023 | 12:30:00
Jhelisa Panfred is Strategist bij HERC. Te gast bij Marketing Report op New Business Radio spreken we haar over het winnen van de titel De Belofte 2023 en haar drijfveren.

[Marketing Report Radio - 21 november] Jhelisa Panfred | Sophie van der Schaft | Gijs ten Buuren | Antoine Houtsma

20-11-2023 | 11:59:00
Luister dinsdag 21 november om 18:30 uur naar de uitzending van Marketing Report op New Business Radio. Uw prettige gespreksleider is presentator Peter Wybenga, bijgestaan door zijn razendsnelle sidekick Bas Vlugt. Extra bijzoder, we maken voor het eerst een winnaars uitzending. Dat belooft wat

Jhelisa Panfred is De Belofte 2023

19-10-2023 | 13:37:00
Tijdens Cross Media Awards 2023 op 18 oktober in PHIL Haarlem is Jhelisa Panfred, strategist bij HERC, uitgeroepen tot De Belofte van het jaar 2023.

[Belofte Forum] Wat snapt de gevestigde orde in onze business niet wat jonge mensen wél snappen?

10-10-2023 | 15:39:00
Met enige regelmaat vragen wij een aantal beeldbepalende spelers in de markt naar hun mening in de rubriek FORUM. Deze keer vragen we de genomineerden voor De Belofte 2023: Wat snapt de gevestigde orde in onze business niet wat jonge mensen wél snappen?

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.