Marketing Report
Het Mauritshuis met website en multimediatour

Het Mauritshuis met website en multimediatour

Het Mauritshuis heeft een website en multimediatour in gewijzigde huisstijl gelanceerd. Het museum sloeg de handen ineen met digital agency Dept om samen de kunstwerken en kennis over de collectie op een laagdrempelige, complete manier en volledig digitaal te delen, om zo een breder publiek te inspireren en het museum voor iedereen digitaal toegankelijk te maken. 

De collectie van het Mauritshuis vormt de basis voor de website en multimediatour. Personalisatie en perspectief staan voorop en kern van de website zijn de verschillende verhaallijnen, waarbij een externe expert (onder meer historici, schrijvers, biologen en singer-songwriters) zijn of haar blik geeft op een schilderij. De online en offline ervaring lopen naadloos in elkaar; de website en app hebben veel visuele overlap en worden aangestuurd via dezelfde interface. Ook is een digitaal museumbezoek voor de internationale bezoeker toegankelijk geworden door de volledige website in tien talen beschikbaar te maken. 

Martine Gosselink, Directeur Mauritshuis: “Het is eindelijk zover! Dankzij de website en multimediatour kunnen we nóg beter alle verhalen achter onze collectie vertellen. Het zal bezoekers verbazen hoeveel thema’s op de schilderijen uit de 17de en 18de eeuw super universeel, relevant en actueel zijn. Een prachtig resultaat vanuit een mooie samenwerking met Dept.” 

Lucas Nutbey, Head of Strategy bij Dept: “Vanuit de ambitie om Het Mauritshuis (digitaal) toegankelijk te maken voor iedereen, hebben we samen een concept ontwikkeld dat het voor bezoekers mogelijk maakt om zelf te kiezen vanuit welk thema je de schilderijen wilt bekijken en wie zijn perspectief je hierop wilt hebben. Zo zorgen we dat de oude meesters ook vandaag nog relevant zijn voor een breed publiek, zowel in het museum als thuis op de bank.” 

www.mauritshuis.nl
www.deptagency.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief