Hilmar Mulder op nummer 1 in Tijdschriften50 2023

Hilmar Mulder op nummer 1 in Tijdschriften50 2023

Hoofdredacteur van Libelle Hilmar Mulder voert de Tijdschriften50 aan, de lijst met de meest invloedrijke personen uit de Nederlandse magazinewereld. Zij behoudt deze eerste plaats na de topnotering van de vorige editie. De ranglijst kent een flink aantal wijzigingen. 

Top 10

Op de tweede plaats vinden we Jildou van der Bijl, Chief Creative Officer bij LINDA., waar ze per 1 maart dit jaar vertrekt. Chantal Janzen maakt als hoofdredacteur van &C de top drie compleet. Een plekje lager op 4, maar wel gestegen van 5, komt Linda de Mol, hoofdredacteur van LINDA., die haar werk goeddeels neerlegde na het schandaal rondom haar partner Jeroen Rietbergen. Helene van Santen, hoofdredacteur van Margriet, staat op de vijfde plaats in de top tien. 

Twee plaatsen gezakt naar nummer 6 is Joyce Nieuwenhuis, directeur Magazines bij DPG Media. De eerste man in de top 10 staat op 7, komende van 2: Erik Roddenhof, CEO van DPG Media. Marscha Krouwel (CEO Hearst Nederland), Barbara Barend (oprichter Helden Media) en Karin Swerink (hoofdredacteur LINDA.) maken de top 10 compleet.

Hoogste nieuwkomers

Bij de 20 meest invloedrijke mensen vinden we nog drie nieuwkomers: Miljuschka Witzenhausen, bekend als tv-kok, uitgever van haar eigen magazine en boegbeeld van body positivity, vinden we op 11. Miluska van 't Lam (hoofdredacteur Harper's Bazaar Nederland) komt binnen op 16 en Anita Bijlsma, adjunct bij Libelle, volgt op 18. Andere nieuwkomers staan op respectievelijk plek 27 en 28: Eefke Hendrix (Chief Brand Officer International Brands bij Hearst Magazines) en Harriet Schrier, directeur van Magazine Media Associatie (MMA).

Grootste stijgers

Arendo Joustra maakt dit jaar een enorme vlucht. De hoofdredacteur van EW stijgt van 46 naar 19 en is daarmee de grootste stijger van de Tijdschriften50. Josephine Kay, hoofdredacteur van Cosmopolitan, klinkt 23 plekken van 38 naar 15. Ook Barbara van Erp, oprichter van Snippet Media, stijgt flink: van 39 naar 20. Ook Yamila Merten, Group Brand Director Quote, maakt een sprong van 41 naar 25. De laatste grote stijger in de lijst is Xandra Schutte, hoofdredacteur van de Groene Amsterdammer, die vorig jaar op 32 stond en dit keer op 23.

M100 wordt gesponsord door

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.