Marketing Report
Holland & Barrett Nederland lanceert app: nieuw tijdperk in gezondheidshopping

Holland & Barrett Nederland lanceert app: nieuw tijdperk in gezondheidshopping

Na de lancering in de UK is nu ook de Nederlandse Holland & Barrett-app beschikbaar in de App Store en Play Store.

De app brengt het beste uit de natuur direct naar de smartphone en biedt toegang tot een uitgebreid assortiment van hoogwaardige gezondheidsproducten.

Laura Swaan, senior CRM Marketeer bij Holland & Barrett Benelux: "We zijn verheugd over de lancering van onze app. Dit is meer dan een shopping tool. Het is een stap naar het vormen van een community waarin wij onze klanten nog beter ondersteunen in het maken van gezondere keuzes en een gezonde levensstijl.”

Functies van de app

• Productscanner voor informatie en review - Een snelle scan van de barcode biedt direct toegang tot gedetailleerde productinformatie en klantbeoordelingen.

• Naadloze integratie met Click & Collect - Kies ervoor om favorieten online te bestellen en op te halen in de dichtstbijzijnde winkel.

• Directe toegang tot Voordeelkaart - Klanten kunnen de Voordeelkaart gemakkelijk beheren en gebruiken binnen de app.

• Exclusieve kortingen en aanbiedingen - App-gebruikers genieten van 10% korting, zowel in de app, online als in de winkel.

Centrum voor advies en engagement

De kern van de strategie van de gezondheidswinkelketen is de sterke adviesrol die het voor de klanten wil vervullen. De app zal uitgroeien tot een centrale plek voor advies, waarbij de winkelvloer en het online platform naadloos geïntegreerd worden. De ingebouwde productscanner in de app is een waardevolle toevoeging voor de winkelervaring en slechts een voorproefje van wat komen gaat.

Binnenkort zal de app het volledige adviesplatform van Holland & Barrett bevatten. Het plan is om consultatieruimtes, ook wel de Health & Happiness Studio’s genoemd, samen met online videoconsulten te integreren in de app. Dit zal een holistische benadering voor klanten mogelijk maken, direct vanaf hun smartphone.

Uitbreiding van CRM-mogelijkheden

De app opent ook nieuwe deuren voor engagement met klanten. Met het CRM-systeem Braze kunnen er pushberichten verstuurd worden en content cards gebruikt worden. Hierdoor is er een mogelijkheid om relevante en gepersonaliseerde communicatie met klanten te voeren. Het verzamelen en analyseren van app-gegevens helpt om de klanten nog beter te begrijpen en te bedienen.

Digitale campagnes en loyaliteitsprogramma's

Naast de app zijn de recente digitale campagnes, ontwikkeld in samenwerking met United Playgrounds, gericht op het aantrekken van nieuwe klanten en het verdiepen van de betrokkenheid bij bestaande klanten. Deze initiatieven, waaronder gratis persoonlijk advies en exclusieve aanbiedingen, zullen geïntegreerd worden in de app om een naadloze ervaring te bieden. Daarnaast opent de app een deur naar een nieuwe loyaliteitspropositie waarbij inloggen als voordeelkaarthouder de eerste stap is in een reeks van interessante, nieuwe mogelijkheden.

De app kan gratis gedownload worden via de App Store of Play Store. Zoek simpelweg naar Holland & Barrett of gebruik de QR-codes die vanaf nu beschikbaar zijn op de website en in de winkels. In het aankomende jaar is de app ook beschikbaar voor België.

Over Holland & Barrett

Holland & Barrett is specialist in natuurlijke gezondheid. Zij zijn al meer dan 150 jaar actief op de Europese markt en mogen zich met trots de grootste en oudste health retailer van Europa noemen. Bij Holland & Barrett hebben ze alles in huis zodat iedereen kan profiteren van de kracht en verzorging van de natuur. Zij helpen graag met alle kennis en lessen die de natuur ons leert. Waarbij er altijd naar producten wordt gezocht die met respect voor de natuur gemaakt zijn.

Met meer dan 1600 winkels over de hele wereld is Holland & Barrett een van de meest toonaangevende retailers op het gebied van voedingssupplementen, natuurlijke beautyproducten en gezonde voeding ter wereld.

De winkels zijn te vinden in Nederland, België, Engeland en Ierland tot in Spanje, China,Saudi-Arabië en India. In Nederland hebben zij momenteel 200 winkels, maar blijven groeien – zowel met fysieke winkels als online.

www.hollandandbarrett.nl

www.unitedplaygrounds.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Madurodam kiest voor Fitzroy

14-02-2024 | 08:48:00
Madurodam is een andere weg ingeslagen; van miniatuurstad naar een interactief attractiepark

Even bellen met… Jur Baart over de overname van Fitzroy door United Playgrounds

05-02-2024 | 14:47:01
United Playgrounds heeft het strategische creatieve bureau Fitzroy overgenomen. We bellen even met Jur Baart, (tot nu toe) eigenaar van Fitzroy

Fitzroy overgenomen door United Playgrounds

01-02-2024 | 15:39:00
United Playgrounds heeft het strategische creatieve bureau Fitzroy overgenomen. Fitzroy is het zevende bureau dat zich aansluit bij deze groep

Overname RTL Nederland door DPG Media is Overname van het Jaar 2023

30-12-2023 | 13:49:00
Ja, en daar is ie dan; het overzicht van de belangrijkste overnames in de Nederlandse media en marcom industrie in 2023. Maar voordat we overgaan tot het sorteren van de belangrijkste overnames eerst een paar woorden in historisch perspectief. Want na een aantal jaren overnames ranken, hebben we wel wat gevoel bij de ontwikkelingen.

[Interview] Cees Faes (Fightclub): elke marketeer van een challenger brand heeft iets te winnen

18-11-2023 | 13:42:00
In de aanloop naar de publicatie van de Reclamebureau100 2024 op het M100 Event op 7 december in Club ACE in Amsterdam, publiceren wij een serie interviews met genomineerden die deelnemen aan het event. Cees Faes is CEO van Fightclub. Wij spreken hem

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.