Marketing Report
Hoofdkantoor Unilever eind dit jaar naar Londen

Hoofdkantoor Unilever eind dit jaar naar Londen

Unilever zal voor het einde van 2020 naar verwachting haar hoofdkantoor verplaatsen naar Londen en voortaan één bedrijf worden. Thans is Unilever juridisch gezien actief met twee entiteiten in Londen en Rotterdam. Unilever PLC zal in Amsterdam beursgenoteerd worden aan de Euronext in euros. De volledig Nederlandse beursnotering van Unilever NV zal worden gestaakt. Unilever PLC blijft daarbij primair in Londen aan de LSE beursgenoteerd. Unilever verwacht dat de Britse entiteit de Nederlandse entiteit in de AEX kan vervangen.

De aandeelhoudersverhoudingen blijven dezelfde evenals de dividendbetalingen. De werkgelegenheid van 2500 Nederlandse arbeidsplekken en 6000 arbeidsplaatsen in het Verenigd Koninkrijk blijven, net als de productie en distributiefaciliteiten van haar producten. Unilever blijft haar resultaten in euros presenteren Bepaalde taken zullen in Rotterdam worden ondergebracht en heeft met de Nederlandse regering afgesproken dat ook bepaalde onderzoek en ontwikkelingstaken in Nederland blijven.

Unilever is sinds 1930 een Brits/Nederlands bedrijf met twee structuren. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Unilever haar structuur volledig  in Nederland zou vestigen. Na discussies over de dividendbelasting die de regering van Mark Rutte oorspronkelijk wilde afschaffen, besloot Unilever dat plan niet door te laten gaan.

Nils Andersen, voorzitter van Unilever: "Unilever gelooft er in dat een unificatie van de juridische structuur een grotere strategische flexibiliteit met zich meebrengt dankzij het weghalven van complexiteit en verbeterde governance. We blijven een commitment houden met Nederland en het Verenigd Koninkrijk en er zal geen wijziging komen aangaande footprint van Unilever door de juridische wijzigingen in de holdingstructuur. We vertrouwen erop dat de unificatie Unilever zal helpen om haar visie op superieure lange termijn resultaten te behalen via haar model van meervoudige stakeholders."

www.unilever.nl
www.unilever.com

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.