Marketing Report
HYPR neemt verkoopactiviteiten huis-aan-huiskranten over van DPG Media nieuws

HYPR neemt verkoopactiviteiten huis-aan-huiskranten over van DPG Media

Per 1 januari 2024 draagt DPG Media de advertentieverkoop voor huis-aan-huiskranten over aan HYPR. Hiermee neemt HYPR het verkoopplatform Adlocal voor de nationale advertentieverkoop van huis-aan-huiskranten van DPG Media over.

Eerder dit jaar heeft HYPR al de lokale advertentieplatforms ToLocal en DeLokalePlanner overgenomen. Met de overname van Adlocal is HYPR uitgegroeid tot de grootste speler op het gebied van huis-aan-huis-adverteren.

Huis-aan-huiskranten zijn goed voor een dekking van 92 procent van Nederland en bieden adverteerders een analoog bereik van bijna 11 miljoen consumenten per week en ruim 50 miljoen digital views per maand.

Mike van der Moolen, directeur Direct Sales bij DPG Media: “Nadat wij onze laatste huis-aan-huistitels verkochten, waren we de afgelopen periode nog wel verantwoordelijk voor de nationale advertentieverkoop van dit mediumtype. We zien echter dat het huis-aan-huis medialandschap versnippert. Door het centraal te organiseren komt de advertentieverkoop van huis-aan-huiskranten beter tot zijn recht. Met de komst van HYPR is er nu een natuurlijk moment gekomen om ook de nationale verkoop over te dragen.”

Bart de Vries, Managing Director bij HYPR: “HYPR is de one-stop-shop waar nationale adverteerders en bureaus met één telefoontje alle 562 huis-aan-huis-kranten en 1200 lokale nieuwssites kunnen inschakelen. Met een nationale dekking van 92 procent van de Nederlandse huishoudens en een bereik van 11 miljoen Nederlanders is HYPR in korte tijd een belangrijke speler in de Nederlandse media-industrie geworden."

Manager van Adlocal, Bas Stikkelorum, verhuist mee en start per 1 januari bij HYPR.

www.hypr.nl

Lees ook:

[Interview] Bart de Vries: HYPR is de one-stop-shop om in alle huis-aan-huistitels van het land te adverteren

10-01-2024 | 12:23:00
HYPR is het saleshuis van huis-aan-huis krantentitels en lokale nieuwssites. Sinds 1 december 2023 is Bart de Vries algemeen directeur. We spreken hem over HYPR, lokale media en zijn ambities

Overname RTL Nederland door DPG Media is Overname van het Jaar 2023

30-12-2023 | 13:49:00
Ja, en daar is ie dan; het overzicht van de belangrijkste overnames in de Nederlandse media en marcom industrie in 2023. Maar voordat we overgaan tot het sorteren van de belangrijkste overnames eerst een paar woorden in historisch perspectief. Want na een aantal jaren overnames ranken, hebben we wel wat gevoel bij de ontwikkelingen.

[Vacatures] HYPR zoekt een Sales Support

08-12-2023 | 10:46:00
HYPR is per direct op zoek naar een Sales Support

[Vacatures] HYPR zoekt een Ad-Ops Manager

08-12-2023 | 08:36:00
HYPR is per direct op zoek naar Ad-Ops Manager

[Vacatures] HYPR zoekt een Account Manager

08-12-2023 | 08:25:00
HYPR is per direct op zoek naar Account Manager  

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.