Marketing Report
Hyundai doet mee aan elektrisch toerwagenkampioenschap ETCR

Hyundai doet mee aan elektrisch toerwagenkampioenschap ETCR

Hyundai heeft aangekondigd deel te nemen aan de PURE ETCR Series, een raceklasse die specifiek ontwikkeld is voor volledig elektrisch aangedreven toerwagens en in 2021 van start gaat. De auto waarmee Hyundai gaat deelnemen is de Veloster N ETCR.

Hyundai is – na Cupra en Romeo Ferraris – de derde fabrikant die gaat deelnemen aan het elektrische toerwagenkampioenschap. Dat maakte Hyundai bekend tijdens een persconferentie in Kopenhagen, waar het startschot werd gegeven voor het toerwagenkampioenschap. Om de deelname aan het toerwagenkampioenschap te vieren, maakte coureur Augusto Farfus een rit door Kopenhagen in de elektrische raceauto.

De Veloster N ETCR is de eerste volledig elektrische raceauto van Hyundai. Hij wordt gebouwd op het hoofdkwartier van Hyundai Motorsport in het Duitse Alzenau, waar ook de high-performance modellen i30 N en i30 Fastback N en de toerwagen i30 N TCR zijn ontwikkeld. De Veloster N ETCR werd onthuld tijdens de autoshow IAA 2019 in Frankfurt. Al snel na zijn werelddebuut maakte de Veloster N ETCR zijn eerste testrondjes op het circuit.

www.hyundai.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief