ID&T Groep en AB InBev sluiten meerjarig strategisch partnerschap

ID&T Groep en AB InBev sluiten meerjarig strategisch partnerschap

ID&T Groep en AB InBev hebben een meerjarig strategisch partnership gesloten. De samenwerking heeft betrekking op vrijwel alle evenementenmerken van de ID&T Groep, waaronder Mysteryland, Defqon.1 Weekend Festival, Awakenings, Decibel Outdoor, Dominator, Amsterdam Open Air en Vunzige Deuntjes Festival. De samenwerking concentreert zich op de wereldbekende biermerken Budweiser, in Nederland handelend onder de naam Bud, en Corona.

Daarmee neemt het dancebedrijf na 20 jaar afscheid van Heineken waarmee het bedrijf eerder samenwerkte. De focus van dit partnership met AB InBev ligt op het versterken van de beleving van miljoenen fans van ID&T, zowel live als digitaal. De gezamenlijke inspanningen richten zich op de ontwikkeling van verkoop-en marketingactivaties, waarbij innovatieve campagnes worden gecreëerd die de festival bezoeker aanspreken.

Het doel van ID&T en AB InBev is om de doelgroep te verrassen, inspireren en activeren met marketingactivaties rond thema’s zoals duurzaamheid, innovatie en verantwoord alcoholgebruik en andere thema’s die passen binnen hun belevingswereld.

Martijn van Daalen: "We zijn ontzettend blij met deze nieuwe samenwerking met ’s werelds grootste bierbrouwerij. AB InBev heeft een sterk en breed merkenportfolio dat perfect aansluit bij onze doelgroep. Zowel in Nederland als internationaal omarmen Bud en Corona de muziekcultuur met een sterke focus op het creëren van unieke experiences, net zoals ID&T. We kijken ernaar uit om samen met Bud en AB InBev creatieve campagnes te ontwikkelen die bijdragen aan de beleving van onze miljoenen fans." 

Jasper Kessels: "ID&T, marktleider in Nederland, is één van de grondleggers van wereldwijde elektronische muziekevenementen en heeft dankzij haar evenementenplatform een zeer sterke connectie met onze doelgroep. AB InBev wil met Bud – een merk dat staat voor optimisme en ambitie - verder groeien in Nederland en een nieuwe generatie festivalgangers inspireren om alles uit het leven te halen wat erin zit. Deze samenwerking past daarom naadloos binnen de sponsorstrategie van AB InBev. De ‘smooth’ en verfrissende smaak van Bud matcht ook met alle high-energy festivals van ID&T en deze samenwerking biedt ons een unieke kans om te tonen waar AB InBev en Bud voor staan en de fans te voorzien van onvergetelijke experiences." 

Het totale platform van ID&T is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot ruim 2 miljoen bezoekers per jaar en meer dan 10 miljoen online fans. De komende jaren verwacht ID&T de sterke groei van de fanbase door te zetten, gedreven door de verdere ontwikkeling van het digitale ecosysteem met exclusieve content, livestreams en het uitbreiden van de e-commerce activiteiten. 

www.ab-inbev.com

www.id-t.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Albert Heijn verlengt sponsoring KNVB en lanceert EK-campagne

06-06-2024 | 14:51:00
Albert Heijn en de KNVB werken al jaren samen aan campagnes rondom grote voetbaltoernooien en maatschappelijke projecten

[Merken100 2024] Daan Langstraat (MediaMarkt): In mijn ogen is alléén investeren in korte termijn een race-to-the-bottom

06-06-2024 | 10:42:00
MediaMarkt is genomineerd voor de Merken100 2024, de lijst van de meest invloedrijke merken in Nederland. Wij spreken met Daan Langstraat, Head of Brand & Campaign bij MediaMarkt Benelux.

[Recensie] Bas Vlugt: Alles voor de sport - Frank van den Wall Bake

04-06-2024 | 06:51:00
En het is weer tijd voor een recensie. Leuk! Dit keer Alles voor de sport, een biografie over Frank van den Wall Bake, de grondlegger van professionele sportsponsoring in Nederland, geschreven door Leo Aquina

Vodafone introduceert Belong(r)ing tijdens Utrecht Pride

30-05-2024 | 11:28:00
De Belong(r)ing staat symbool voor verbondenheid en is een uitnodiging om tijdens de Pride contact te maken

KPN en NN North Sea Jazz Festival gaan driejarig partnership aan

05-05-2024 | 18:23:00
KPN en het NN North Sea Jazz Festival hebben aangekondigd een driejarig partnership aan te gaan vanaf de aankomende 47e editie van het festival.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.