Marketing Report
ID&T Groep en AB InBev sluiten meerjarig strategisch partnerschap nieuws

ID&T Groep en AB InBev sluiten meerjarig strategisch partnerschap

ID&T Groep en AB InBev hebben een meerjarig strategisch partnership gesloten. De samenwerking heeft betrekking op vrijwel alle evenementenmerken van de ID&T Groep, waaronder Mysteryland, Defqon.1 Weekend Festival, Awakenings, Decibel Outdoor, Dominator, Amsterdam Open Air en Vunzige Deuntjes Festival. De samenwerking concentreert zich op de wereldbekende biermerken Budweiser, in Nederland handelend onder de naam Bud, en Corona.

Daarmee neemt het dancebedrijf na 20 jaar afscheid van Heineken waarmee het bedrijf eerder samenwerkte. De focus van dit partnership met AB InBev ligt op het versterken van de beleving van miljoenen fans van ID&T, zowel live als digitaal. De gezamenlijke inspanningen richten zich op de ontwikkeling van verkoop-en marketingactivaties, waarbij innovatieve campagnes worden gecreëerd die de festival bezoeker aanspreken.

Het doel van ID&T en AB InBev is om de doelgroep te verrassen, inspireren en activeren met marketingactivaties rond thema’s zoals duurzaamheid, innovatie en verantwoord alcoholgebruik en andere thema’s die passen binnen hun belevingswereld.

Martijn van Daalen: "We zijn ontzettend blij met deze nieuwe samenwerking met ’s werelds grootste bierbrouwerij. AB InBev heeft een sterk en breed merkenportfolio dat perfect aansluit bij onze doelgroep. Zowel in Nederland als internationaal omarmen Bud en Corona de muziekcultuur met een sterke focus op het creëren van unieke experiences, net zoals ID&T. We kijken ernaar uit om samen met Bud en AB InBev creatieve campagnes te ontwikkelen die bijdragen aan de beleving van onze miljoenen fans." 

Jasper Kessels: "ID&T, marktleider in Nederland, is één van de grondleggers van wereldwijde elektronische muziekevenementen en heeft dankzij haar evenementenplatform een zeer sterke connectie met onze doelgroep. AB InBev wil met Bud – een merk dat staat voor optimisme en ambitie - verder groeien in Nederland en een nieuwe generatie festivalgangers inspireren om alles uit het leven te halen wat erin zit. Deze samenwerking past daarom naadloos binnen de sponsorstrategie van AB InBev. De ‘smooth’ en verfrissende smaak van Bud matcht ook met alle high-energy festivals van ID&T en deze samenwerking biedt ons een unieke kans om te tonen waar AB InBev en Bud voor staan en de fans te voorzien van onvergetelijke experiences." 

Het totale platform van ID&T is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot ruim 2 miljoen bezoekers per jaar en meer dan 10 miljoen online fans. De komende jaren verwacht ID&T de sterke groei van de fanbase door te zetten, gedreven door de verdere ontwikkeling van het digitale ecosysteem met exclusieve content, livestreams en het uitbreiden van de e-commerce activiteiten. 

www.ab-inbev.com

www.id-t.com

Lees ook:

Heineken Experience opent tentoonstelling Oracle Red Bull F1-auto van Max Verstappen

21-02-2024 | 10:51:00
De Heineken Experience biedt het hele jaar door toegang tot een tentoonstelling waar Formule 1 fans de Oracle Redbull F1-racewagen kunnen bewonderen

Energiedirect en PSV verlengen sponsorship tot 2026

13-02-2024 | 13:12:21
Energiedirect en PSV hebben hun partnerschap verlengd tot 2026 verlengd

Real Madrid sluit sponsordeal met HP

04-02-2024 | 15:47:00
Real Madrid heeft een wereldwijde technologie-sponsorovereenkomst met HP aangekondigd

Markteffect: Sponsorschap onderdeel van de marketingmix van 50+ mobiel

08-12-2023 | 09:57:00
Het was een uitdaging om de markt te betreden, ondanks het feit dat ze de enige waren die zich specifiek op de 50-plus mobielmarkt richtten

Philips OneBlade shirtsponsor PSV Esports

06-11-2023 | 09:45:47
Het Philips OneBlade logo prijkt op de achterkant van de spelersshirts

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.