Ido Abram nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder Nederlands Film Festival

Ido Abram nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder Nederlands Film Festival

Ido Abram is per 1 juli 2024 benoemd tot Artistiek Directeur-Bestuurder van het Nederlands Film Festival (NFF). Dit heeft de Raad van Toezicht van NFF bekend gemaakt. 

Ido Abram heeft een jarenlange carrière in de AV-sector en was tot begin 2024 Adjunct-Directeur bij Eye Filmmuseum én directeur van SEE NL. Samen met Zakelijk Directeur-Bestuurder Marjolijn Bronkhuyzen vormt Ido Abram het tweekoppig collegiaal bestuur van het NFF. Silvia van der Heiden, die zes jaar Algemeen Directeur-Bestuurder van het festival was, vertrekt op 30 mei.

Ido Abram, de nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder van het NFF: “Mijn eerste ervaringen in de filmwereld en mijn liefde voor de Nederlandse film heb ik bij het NFF opgedaan. Nu, 34 jaar later, met meer ervaring en een zo mogelijk nog grotere passie voor Nederlandse films, documentaires, series, korte film en immersieve werken keer ik terug bij het festival. Ik kan niet wachten om, samen met het bevlogen festivalteam, de Nederlandse film in de volle breedte te gaan vieren.”

Ruurd Bierman, voorzitter Raad van Toezicht van het NFF: “Het NFF heeft een ambitieus meerjarenplan vastgesteld in uitdagende tijden. Met Ido erbij hebben we een ervaren bestuurlijk team dat deze klus met goesting ter hand gaat nemen.”

Marjolijn Bronkhuyzen, Zakelijk Directeur-Bestuurder van het NFF: “Ido Abram is voor mij geen onbekende. We kennen elkaar ruim 30 jaar en hebben jarenlang geweldig samengewerkt. Ik kijk ernaar uit om met hem de belangrijke vervolgstappen te zetten die de komende jaren nodig zijn. En daarnaast heb ik er ongelofelijk veel zin in om dit samen te doen met hem en het team.”

Tweekoppig bestuur

Als Artistiek Directeur-Bestuurder van het Nederlands Film Festival zal Abram eindverantwoordelijk zijn voor (de ontwikkeling van) het inhoudelijk beleid en geeft hij leiding aan de afdelingen publieksprogramma & educatie, digitale cultuur, professionals & talent en marketing & communicatie.

Marjolijn Bronkhuyzen blijft als Zakelijk Directeur-Bestuurder verantwoordelijk voor het financieel-commercieel en organisatorisch beleid, en geeft leiding aan de afdelingen productie & ICT, development en bureau. De bestuursstructuur is per 1 juni 2024 gewijzigd in een tweekoppig collegiaal bestuur. De aangepaste bestuurlijke koers zorgt volgens NFF voor versteviging van de organisatie met een evenwichtige taakverdeling voor beide directieleden.

Het bestuur van het NFF valt onder de Raad van Toezicht die bestaat uit voorzitter Ruurd Bierman, vicevoorzitter Julius Ponten en leden Christian Bout, Michael de Kruijf, Laurette Schillings en Meral Uslu. De Raad van Toezicht is verantwoordelijk voor het aanstellen van de directie.

www.filmfestival.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Box Office] Inside Out 2 haalt 150.000 weekendbezoekers | Week 28

16-07-2024 | 11:42:00
Inside Out 2 is het van vervolg de Disney film Inside Out, waarin Riley in de puberteit komt en nieuwe, complexere emoties ervaart als gevolg daarvan

Amsterdamse Pathé De Munt met Relax Seats

15-07-2024 | 18:48:00
Op vrijdag 19 juli 2024 opent Pathé de Munt de eerste twee Amsterdamse Relax Seats zalen. De komende maanden volgen alle andere zalen – met uitzondering van 4DX-zaal en Dolby Cinemazaal -, zodat deze vóór de kerst voorzien zijn van de Relax Seats

Jean Mineur Mediavision | Film Trailer Q3 2024

15-07-2024 | 18:41:39
Q3-2024 is inmiddels een feit. Kijk hier de trailer van Jean Mineur Mediavision met tal van topfilms om naaruit te kijken. Onder meer Borderlands, Beetlejuice, Wolfs, de Break-Up Club, Deadpool & Wolverine, Inside Out2, L'Amour et lest Forets, Verschrikkelijke Ikke 4 en Twisters

[Box Office] Verschrikkelijke Ikke 4 behaalt 100.000 bezoekers in eerste weekend | Week 27

09-07-2024 | 11:05:00
In deze film verwelkomen Gru, Lucy, Margo, Edith en Agnes een nieuw lid in de familie: Gru Jr., die vastbesloten is zijn vader te plagen

Selmore komt met merkcampagne: maak een Bioscoopbon voor elke gelegenheid

02-07-2024 | 13:26:00
De digitale versie van de Nationale Bioscoopbon heeft een update gekregen. Selmore ontwikkelde een campagne rondom de optie om de bon aan te passen
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.