Marketing Report
IKEA kiest voor DDB Unlimited als lead agency nieuws

IKEA kiest voor DDB Unlimited als lead agency

IKEA Nederland brengt de merkstrategie- en campagneontwikkeling onder bij DDB Unlimited. Het creatief bureau won een pitch die werd begeleid door Fred Moolhuijsen van Brand & Business Architects, expert in pitch consultancy. Met de keuze voor DDB Unlimited komt een einde aan de samenwerking met Buutvrij for life.

DDB Unlimited kwam zowel op strategisch als creatief niveau sterk naar voren. Er wordt nu hard gewerkt aan de uitwerking van de nieuwe merkpositioneringsstrategie om de positie van IKEA als marktleider en betekenisvol merk in Nederland blijvend te versterken. IKEA wil in deze tijden - waarin veel verandert en concurrentie toeneemt - relevant blijven voor zoveel mogelijk mensen. De nieuwe merkpositionering wordt uitgerold naar alle kanalen en het eerste werk is zichtbaar vanaf september 2022. Om meer inzicht in de markt te krijgen, werkte IKEA samen met MARE, specialist in futureproof kwalitatief onderzoek.

Tachtig jaar geschiedenis

Iris Midavaine, Country Communication Manager bij IKEA Nederland: “We mogen ons na bijna tachtig jaar nog altijd rekenen tot een van de sterkste merken ter wereld, en we bouwen op een rijke historie en een sterk fundament. Met de vele uitdagingen anno 2022 zijn we relevanter dan ooit: een fijn thuis is zo ontzettend belangrijk, en wij proberen deze plek - en daarmee het dagelijks leven - voor zoveel mogelijk mensen makkelijker, beter, betaalbaarder en duurzamer te maken.”

Dick van der Lecq, CEO van DDB Unlimited: "IKEA is een supersterk iconisch merk en met nieuwe concurrentie, generaties en kanalen gaat het een nieuwe fase in. We zijn heel trots om hier deel van uit te mogen maken."

www.ikea.nl

www.ddbunlimited.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.