ING Nederland en ING België kiezen TWBA\Neboko en TBWA\Brussel als creatieve partners

ING Nederland en ING België kiezen TWBA\Neboko en TBWA\Brussel als creatieve partners

ING België en ING Nederland hebben TBWA\Neboko in Nederland en TBWA\Brussel verkozen als creatieve partners voor alle externe campagnes van de bank in beide landen. Dit is het resultaat van een pitch die ING had uitgezet om de campagne-opdracht voor de komende jaren te vergeven. ING werkte de afgelopen 12 jaar samen met Wunderman Thompson.

TBWA\Neboko en TBWA\Brussel maken beiden deel uit van de Omnicom Group.

Lukas Kreutzer, verantwoordelijk voor Branding, Advertising en Sponsoring ING Nederland: “ING heeft in Nederland jarenlang succesvol samengewerkt met Wunderman Thompson. Nu zijn we op zoek gegaan naar een lead creative agency die met ons de komende jaren verder bouwt aan ons merk en onze marketingcommunicatie. ING staat voor een goede digitale klantervaring en wil bijdragen aan een duurzame toekomst voor iedereen. Dat willen we veel duidelijker naar voren laten komen in onze marketing- en communicatieactiviteiten. Tijdens de pitch voelden wij een enorm goede klik met TBWA\NEBOKO en wij denken dat we samen op een creatieve manier invulling kunnen geven aan deze nieuwe uitdaging voor ons merk.”

Rik Ledder, CEO TBWA\NEBOKO voegt daaraan toe: “Tijdens de pitch merkten we dat ING en TBWA best veel raakvlakken hebben. We geloven allebei in de kracht van een disruptieve aanpak om de business te laten groeien. Dat maakt ING tot een van de meest 'unbanky' spelers binnen de financiële markt. We zijn waanzinnig trots om met dit mooie, iconische, Nederlandse merk samen te werken en te bouwen aan een mooie toekomst.”

Inmiddels zijn ING Nederland en TBWA\NEBOKO de samenwerking begonnen met het invullen en uitwerken van de koers. De bureaupitch werd begeleid door Flock Associates uit Londen.

Desgevraagd willen ING en TBWA\Neboko niet ingaan op vragen over (het proces van) de pitch en geen verdere toelichting geven op de samenwerking.

www.ing.com

www.ing.nl
www.tbwa.nl
www.tbwa.be

www.omnicomgroup.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.