Marketing Report
Inkoopplatform Media Futures Market trekt steeds meer uitgevers aan nieuws

Inkoopplatform Media Futures Market trekt steeds meer uitgevers aan

Bij de lancering van Media Futures Market, het eerste in- en verkoopplatform van media in Europa, waren het vooral adverteerders die zich aansloten. Inmiddels verkopen ook steeds meer uitgevers, zoals FD Mediagroep, Audiohuis, Schiphol Media, Omroep Reclame Nederland en &C Media hun advertentieaanbod op Media Futures Market. Het totaal aantal media-producten komt daarmee op vijfhonderd. Het totaal aantal actieve inkopers op driehonderd.

Voorspelde media-revolutie uitgekomen

Nog steeds is het doel van het platform om vertrouwen, gemak en kostenefficiëntie in het media-ecosysteem te brengen door adverteerders en media-exploitanten direct met elkaar te laten handelen, zonder de tussenkomst van mediabureaus. Investeerders en bekende namen uit de mediawereld spraken bij de lancering van een revolutie binnen het medialandschap. Nu ook steeds meer uitgevers, die eerst nog terughoudend reageerden, zich bij het platform aansluiten, lijkt de start-up de belofte waargemaakt te hebben.

Behoefte aan transparantie is groot

Stijn Gimbrère, oprichter Media Futures Market: "Bij onze lancering spraken een aantal uitgeverijen nog anoniem met de pers. Ze gaven aan zich niet bij ons platform aan te sluiten omdat ze geen conflicten wilden met de mediabureaus die verantwoordelijk zijn voor een belangrijk deel van hun omzet. Een begrijpelijke reactie, maar nu we tien maanden verder zijn en meer dan driehonderd adverteerders hun media op het platform inkopen, kunnen ze niet anders dan erkennen dat de behoefte aan transparantie groot is. En niet geheel onbelangrijk, ze zien nu wat voor effectief marketing- en saleskanaal het platform is en daar ben ik natuurlijk blij mee. Als grote namen als de FD Mediagroep, Schiphol Media en &C Media vertrouwen in je uitspreken, kun je niet anders dan trots zijn. Zij maken het aanbod compleet."

Volgende stap

Naast het aantrekken van nieuwe media-exploitanten, adverteerders en bureaus hebben de oprichters in de afgelopen maanden ook gewerkt aan een nieuw platform: www.mediaplanchecker.nl. Op deze website kunnen adverteerders en reclamebureaus terecht voor een onafhankelijke en gratis check van hun mediaplan. Stijn Gimbrère: "Steeds vaker kregen we de vraag of wij ook het mediaplan konden beoordelen. Voor ons was dat het ultieme bewijs dat de markt behoefte heeft aan nog meer transparantie en gemak en dat is precies wat wij bieden, maar dan wel op een zo efficiënt mogelijke manier. Jaap van Strien, co-founder and Head of Product bij Media Futures Market: "Ik bouwde in relatief korte tijd dit extra platform erbij, dat uiteraard ook voor adverteerders en bureaus toegankelijk is die zich nog niet bij het Media Futures Market-platform hebben aangesloten."

www.mediafuturesmarket.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.