Marketing Report
Interpolis start MisNiks-campagne met muziek van Danique nieuws

Interpolis start MisNiks-campagne met muziek van Danique

Interpolis waarschuwt voor de toename van gevaarlijke situaties in het verkeer door FOMO en start daarom de MiksNiks-campagne met singer-songwriter Danique. Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company was verantwoordelijk voor de muzikale supervisie van het project. 

Het toenemende gevoel van FOMO onder jongeren en het gebruik van de mobiele telefoon zorgt voor een groeiend probleem voor de verkeersveiligheid. Drie op de vijf jongeren die aangeven FOMO te ervaren, zijn de afgelopen twee jaar betrokken geraakt bij een gevaarlijke verkeerssituatie of een verkeersongeval, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Interpolis.

Joost Haartsen, CEO & Founding partner, Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company: "Het was een bijzondere ervaring voor ons om weer met al deze super getalenteerde en bevlogen mensen mee te mogen werken om deze belangrijke boodschap opnieuw onder de aandacht te brengen. Met ons team hebben we de supervisie gevoerd over alles wat de muziek met zich meebrengt maar Danique & team hebben uiteindelijk het belangrijkste gedaan door een prachtige song af te leveren."

Spijt

Bijna de helft van de ondervraagde jongeren die FOMO zeggen te ervaren, geeft aan dat ze dit gevoel graag minder willen hebben. Van de jongeren die door het gebruik van hun mobiele telefoon betrokken zijn geweest bij een verkeersongeval of gevaarlijke verkeerssituaties, geeft de helft aan spijt te hebben van het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer. Met het stijgend aantal dodelijke verkeersongelukken is het bittere noodzaak om de bron van veel verkeersongelukken (afleiding door de telefoon) nog intensiever te bestrijden, denkt Chantal Vergouw, directievoorzitter van Interpolis.

Verkeersveiligheid onder druk

Chantal Vergouw: “Hoe meer jongeren gewend raken om de mobiele telefoon op jonge leeftijd in het verkeer te gebruiken, hoe groter de kans dat ze dit ook op latere leeftijd blijven doen. We moeten voorsorteren op de toekomst en nu collectief ingrijpen. De fietsers van vandaag zijn de automobilisten van morgen. Er groeit daarom, als we er niets aan doen, een generatie automobilisten op die een risico vormen voor de verkeersveiligheid.”

MisNiks

Om het bewustzijn onder jongeren te vergroten werkt Interpolis samen met singer-songwriter Danique. Samen met haar hebben zij een muzieknummer en film uitgebracht met de titel MisNiks - Later als ik groot ben.

Chantal Vergouw: “Als we jongeren willen stimuleren om de mobiele telefoon op een verantwoorde manier te gebruiken in het verkeer, dan moeten we inspelen op hun eigen belevingswereld. We trappen af met een film die de urgentie van het niet gebruiken van je telefoon in het verkeer aanjaagt. Op een manier die past bij de belevingswereld met de jongeren. Dus ook met muziek die daarbij hoort, in dit geval van Danique, een opkomende ster. En we hebben ook nog een korte online serie op de planning over wat je allemaal kunt missen als je speelt met je leven, zoals in het verkeer met je telefoon het geval is.”

Meer over dit project lees je op de site van Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company

www.interpolis.nl

www.ampamsterdam.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.