Marketing Report
[Interview] Alrik de Jong (Mediahuis) over Manners online lifestyle magazine over mannen interview

[Interview] Alrik de Jong (Mediahuis) over Manners online lifestyle magazine over mannen

Manners is een online lifestyle magazine van Mediahuis Nederland dat gaat over alles dat mannen beweegt. We spreken Alrik de Jong, hoofdredacteur van Manners.

Manners is niet bij iedereen bekend. Hoe zou je de uitgave willen beschrijven?

Manners is een mannenlifestyleblog, maar dan zonder Instagram-babes en afgetrainde fitnesslichamen. We maken unieke eigen verhalen over geld en carrière, films en series, auto’s, gezondheid en stijl. Dat allemaal met een nuchtere insteek en onderbouwd met onderzoek en bronnen, die we persoonlijk benaderen. Zie het als een soort online Quest, maar dan op het gebied van mannenlifestyle. Ieder artikel dat je leest, is interessant voor een breed publiek.

Op welke doelgroep richten jullie je en hoeveel worden jullie gelezen?

We richten ons op mannen tussen grofweg de 20 en 45 jaar oud, maar worden door onze neutrale insteek ook door veel vrouwen gelezen. Er is bewust niet één specifiek type man waar we ons op richten, maar we proberen ons verhaal te vertellen aan een volle voetbalkleedkamer, waarin alle lagen van de bevolking vertegenwoordigd zijn. Maandelijks hebben we gemiddeld 1,7 miljoen bezoekers en dat resulteert in maar liefst 6 miljoen page views.

Wat maakt jullie content uniek voor lezers en interessant om rond te adverteren voor adverteerders?

Wat we van veel lezers horen, is dat ze op Manners altijd onderwerpen en invalshoeken tegenkomen die ze nergens anders tegenkomen. Net weer even die andere twist of inhaker op de actualiteit. Voor adverteerders is onze contentmix interessant, omdat we zaken positief benaderen, alles goed onderbouwen en vooral een zeer aantrekkelijke look and feel hebben.

Onze homepage is een opgeruimde en smaakvol ingerichte etalage, waaruit je van alles kunt kiezen. Bovendien schrijven we voor een brede groep mensen met een groot bestedingspatroon, zo blijkt uit de lezersdata. En de onderwerpen waarover we schrijven, zijn allemaal commercieel interessant. Niet voor niets hebben we onlangs mooie samenwerkingen gedaan met Rabobank, Levi’s, Samsung, Disney+, EasyToys en nog veel meer aansprekende merken.

De artikelen van Manners bevatten geen branded content, maar jullie maken wel branded content. Kan je daar meer over vertellen?

Naast redactionele content maken we in samenwerking met onze klanten dus ook branded content die je op Manners.nl kunt lezen. Daarboven staat duidelijk ‘gesponsorde content’, maar we willen voorkomen dat dit doorzichtige reclameteksten zijn. Daarom zorgen we ervoor dat het inspirerend is en past bij onze lezers. Zo heeft onze branded content-afdeling in samenwerking met Rabobank een serie portretten gemaakt van verschillende Nederlanders over hun geldzaken en -zorgen.

Als ik het goed begrijp zijn FHM en JFK directe concurrenten. Hoe verschillen jullie daarmee en hoe zorgen jullie dat lezers naar jullie gaan?

Eigenlijk kijken we niet echt naar specifieke titels als concurrenten; we gaan uit van onze eigen kracht. Het complete internet is in wezen concurrentie. Natuurlijk zijn er bepaalde magazines en blogs die ongeveer hetzelfde doen, maar wij vertrouwen op onze eigen creativiteit en journalistieke insteek. Als je zelf ideeën bedenkt, weet je bijna zeker dat ze nog nergens anders staan.

Welke ontwikkelingen zijn er wat jou betreft op het vlak van AI (kunstmatige intelligentie)?

Krankzinnig veel natuurlijk. Maar binnen ons team, en ook binnen de afdeling Digital Platforms van Mediahuis, doen we regelmatig tests met ChatGPT als contentmaker, en dat stelt ons als stervelingen van vlees en bloed voorlopig nog even gerust. Mocht ChatGPT nu een volledige website schrijven, dan is het een parade van fake news. Hoe dat over tien jaar is, gaan we zien. We zitten in ieder geval boven op de ontwikkeling. Daarnaast hebben we vertrouwen in het merk Manners, dat ooit misschien nog wel sterker wordt dánkzij AI.

De site is ontstaan onder Wayne Parker Kent toen deze nog geen onderdeel was van Mediahuis Nederland. Wat is het voordeel voor deze site om onderdeel te zijn van Mediahuis Nederland?

Het werkt gewoon prettig met een grote uitgever achter je. De salesafdeling is professioneler opgezet dan bij een start-up, we hebben hier een commerciële redactie die gesponsorde artikelen schrijft, er is meer budget en we kunnen nieuw personeel betere arbeidsvoorwaarden bieden. We vallen als Manners onder team Digital Platforms, waaronder sterke merken als Metro, Culy en J/M Ouders vallen. Zo kunnen we onze krachten bundelen. Er is veel journalistieke ervaring en er zijn goede faciliteiten aanwezig. Zo beginnen we binnenkort met onze eigen podcast in een professionele studio.

Op welke artikelen ben je het meest trots uit de afgelopen periode?

Ik ben niet zo snel trots, maar artikelen waar we zelf onderzoek naar doen laat ik het liefst lezen aan vrienden en familie. Vooral bij de artikelen over geld en carrière duiken we diep in materie als jaarverslagen en cao’s, en spreken we veel verschillende partijen. Zo hadden we laatst een scoop over te lage salarissen in advertenties van de NS. Ook hebben we regelmatig interviews met grote acteurs of juist met wat onbekendere sport- en voedingsdeskundigen. Dit in combinatie met juist die typische licht verteerbare internetcontent maakt Manners, vinden we zelf, tot een blog dat heerlijk wegleest.

www.manners.nl

www.mediahuis.nl

Radionieuws: Sublime wijzigt, Kink 90s vervangt K-Rock en meer wijzigingen bij Mediahuis Radio

01-12-2023 | 12:26:46
Het alternatieve radiostation Kink is gestart met het themastation Kink 90s waar alternatieve muziek uit de jaren ’90 te horen is via DAB+ en internet. De radiozender vervangt de radiozender K-Rock die met non-stop classic rock muziek op 29 maart 2022 van start ging op DAB+ en internet

N=5 Grote Winnaar Content Marketing Awards 2023 - Axioma, iO en Cheil runners-up

28-11-2023 | 23:06:00
Onder het genot van de virtuoze presentatie van Iris van Lunenburg zijn op 28 november in Beeld en Geluid in Hilversum de winnaars van de tweede editie van de Content Marketing Awards bekendgemaakt

Mediahuis en Bever lanceren gerecyclede online campagne: ReUsed

27-11-2023 | 14:07:00
MHX, de creatieve studio van Mediahuis, heeft in opdracht van Bever de eerste hergebruikte online campagne van Nederland bedacht en gemaakt

Prijzen voor Dumpert en Metro bij Website van het Jaar-verkiezing

24-11-2023 | 17:48:28
De websites Dumpert en Metro hebben meerdere prijzen gewonnen tijdens de Website van het Jaar Award Night 2023. De Website van het Jaar-verkiezing is de grootste online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Redacteur Manners

23-11-2023 | 08:28:00
Mediahuis is per direct op zoek naar een Redacteur Manners
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.