Marketing Report
[Interview] Anne Reijnen-Brouwer over The Brownie Box: wij blijven dicht bij onszelf interview

[Interview] Anne Reijnen-Brouwer over The Brownie Box: wij blijven dicht bij onszelf

The Brownie Box is begonnen als hobby (van oprichtster Natacha te Nijenhuis) en uitgegroeid tot een bedrijf gegroeid. Anne Reijnen-Brouwer is sinds 2021 marketing- & communicatiespecialist. We spreken haar over de marketingaspecten van een succesvol en steeds groter wordend bedrijf.

Wie zijn The Brownie Box en wat doen jullie?

Wij zijn maken handgemaakte brownies, brownie bites en brievenbuscadeauboxen. Wij maken graag iemand blij met een lief gebaar. Persoonlijk, vol aandacht en kwaliteit. Daar staan wij voor. Wij weten als geen ander hoe fijn het is om iemand te verrassen. Omdat iedereen oprechte liefde en aandacht verdient.

Die liefde en aandacht proef je terug in elke hap die je neemt. Liefde voor het bedenken van unieke smaakcombinaties, liefde voor de combinatie van de beste ingrediënten. Aandacht voor het samenstellen van het perfecte recept en de ultieme smaaksensatie. Daar houden wij van.

We willen onze klanten graag die beleving geven. We staan dicht bij onze klanten. En bij The Brownie Box staan we dicht bij elkaar. We zijn een hecht enthousiast team, perfect op elkaar ingespeeld. De passie voor chocolade, het idee dat onze brownies in hun persoonlijke verpakking mensen gaan verrassen, dat wij eraan bijdragen mensen blij te maken met een cadeautje, daar gaat ons hart sneller van kloppen!

In 2018 was het in feite ontstaan uit een hobby en nu zijn jullie een bedrijf met miljoenenomzet en producten. Hoe is het voor jou om de marketing te hebben opgezet en verder uit te bouwen?

In 2021 stonden we nog midden in de coronatijd. Online-marketing was hierdoor onze belangrijkste focus. Er verschenen meer en meer nieuwe concurrenten ten tonele. Voor mij was het een prachtige uitdaging om op zo’n cruciaal moment bij The Brownie Box de marketingstrategie en marketingmix op te bouwen vanuit onze waarden en te bouwen aan ons merk, aan het onderscheidend vermogen dat van ons The Brownie Box maakt.

Het is vanaf het begin een fantastische reis geweest; de groei van ons bedrijf, van ons merk en van het marketingteam. Ik werk samen in een hecht team van twee marketingmedewerkers en een product- en verpakkingsspecialist. En we staan niet stil! We zien altijd en overal nieuwe kansen om te grijpen, dus dat doen we vol enthousiasme.

Welke pr- en communicatie/marketingactiviteiten ontplooien jullie?

Onze focus als e-commerce-organisatie ligt uiteraard op online marketingactiviteiten, waar we zorgen voor vindbaarheid en actief zijn op onze socials. We hebben na onze rebranding heel bewust onze aanwezigheid verbreed door ook offline aanwezig te zijn; er rijden The Brownie Box-vrachtwagens rond, we hebben billboardcampagnes gedraaid en hebben DM-acties gedaan.

Met welke creatieve bureaus en mediabureaus werken jullie samen en hoe gaat dat?

In elke samenwerking is persoonlijk contact voor ons belangrijk; we staan graag in verbinding met onze partners. We werken samen met online marketingbureau Traffic Today, met name voor de Google Ads, SEO en linkbuilding. We spreken elkaar vrijwel dagelijks, heel fijn. Het contact met onze webbouwer Instijlmedia is ook supergoed, daar zijn we heel blij mee.

We werken ook samen met influencerplatform Join, met het foodstylist en fotografiebureau Food Blabla (Jacqueline Sluijter en Sander Damen). We hebben dus een fijn team van experts om ons heen!

Hoe zorg je ervoor dat de boodschap van het merk goed overkomt?

Door dicht bij onszelf te blijven. Dan klopt de boodschap altijd, qua tone of voice, beeld, wat dan ook.

Jullie product The Brownie Box heeft de ondertitel handmade brownies. Hoe maken jullie dat waar als je zo blijft groeien?

We hebben een fantastisch team van bakkers. Zij werken keihard om zoveel mogelijk brownies te bakken. We zijn ons pand aan het uitbreiden, zodat de keuken ook kan opschalen. We maken gebruik van professionele snij- en inpakmachines, waardoor we alle focus op het bakken van de brownies kunnen leggen en de aandacht op de kwaliteit behouden blijft

Jullie werken samen met 100 procent Media & Partners . Wat doen jullie met ze en hoe is je ervaring?

We werken nu voor het tweede jaar samen met 100 procent, het bevalt ons heel goed. Ook hier vinden we het persoonlijke en de verbinding heel fijn. Het is leuk om te zien welke mooie (marketing)samenwerkingen op deze manier tot stand kunnen komen.

Wat marketingsamenwerkingen betreft hebben we met partners van 100% NL brownies verzorgd voor netwerkbijeenkomsten, voor speciale shoppingdagen (brownies, flyers met kortingscodes)en brownies in goodie bags.

Oprichter Natascha te Nijenhuis schreef op de site dat er in oktober iets heel tofs aan zou komen. Wat bedoelde ze?

We bieden naast brownies en brownie bites nu ook een breed scala aan cadeaupakketten aan! Denk aan een box met kaarsen (en brownies), serveerplankjes, een high tea box, een baby box en nog veel meer. De boxen passen door de brievenbus en zijn er ook in vegan variant. Over enkele weken bieden we ook cadeauboxen aan, dus ons aanbod groeit door. 

www.thebrowniebox.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Crocodile Agency ontwikkelt campagne voor Bar-le-Duc

22-04-2024 | 12:50:00
Met onder andere een merkvideo, die de positioneringsstrategie Dorstig naar Meer zichtbaar maakt, inclusief een retail winactie

[Interview] Inês Bernardo (Scrambled) over de makeover van de foodafdeling van HEMA

18-04-2024 | 11:25:00
Inês Bernardo is creatief directeur bij Scrambled. In een interview vertelt ze over de makeover van Hema en The Food Content Agency Scrambled

Scrambled onthult een frisse look voor de foodafdeling van HEMA

18-04-2024 | 10:55:00
Het doel? De take-away producten van HEMA laten opvallen en een breder publiek aanspreken, terwijl het authentieke HEMA-gevoel behouden blijft

fritz-kola introduceert vernieuwd design en is verkrijgbaar bij Albert Heijn

18-04-2024 | 10:16:00
Het Duitse indie-kola merk fritz-kola introduceert een gemoderniseerd ontwerp voor de glazen flessen

Serviceplan Make en Kérastase lanceren campagne met actrice Sydney Sweeney 

16-04-2024 | 10:03:00
Serviceplan Make Benelux heeft de krachten gebundeld met Kérastase voor de lancering van de productlijn van het haarverzorgingsmerk
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief