Marketing Report
[Interview] Anouk Facee Schaeffer (Boomerang & Publicis Groupe) over Adnight 2023 interview

[Interview] Anouk Facee Schaeffer (Boomerang & Publicis Groupe) over Adnight 2023

Op 13 oktober 2023 vindt de tweede editie van Adnight plaats in Amsterdam waarbij de creatieve bureaus hun deuren openen. We spreken hierover met Anouk Facee Schaeffer, Head of Brand and Culture bij Boomerang en Publicis Groupe.

Hoe kijken jullie terug op Adnight 2022?

Heel goed! Het is iedere editie weer spannend hoeveel mensen we naar Amsterdam-Noord kunnen trekken. Vorig jaar stond er van 18:00 uur tot 23:00 uur een flinke rij en hebben we over de 1000 bezoekers gehad, dus dat was boven verwachting. We hadden acht talks en organiseerden onze befaamde Garage Party voor de latere uurtjes. We zagen hierna een flinke piek in onze socials en kregen we veel sollicitaties binnen na Adnight. Positief dus!

Jullie hebben voor deze editie het thema Connexion gekozen. Waarom dit thema en wat bedoelen jullie hiermee?

We geloven dat wij sterker worden door ons netwerk, onze partners en klanten. Dus in plaats van onszelf in de spotlights te zetten, geven we het podium ook aan vette merken en partijen. We hebben dit jaar ook ons eerste creativiteitsfestival georganiseerd: AmsterCannes. Hier stonden we als Boomerang en Publicis nauwelijks zelf op het podium, maar juist merken zoals Heineken, NXT Museum en Highsnobiety.

In jullie programma geven jullie jullie klanten (Oatly, ADE, Ben&Jerry’s, TikTok, Asics) ruim baan. Wat is de achtergrond hiervan?

Oatly is een van de populairste merken van nu, en Sarah Sutton, Global Media Director bij Oatly, komt ons alles vertellen over de combinatie van Media en Creativity.

ADE is niet alleen een heel cool merk en congres/festival, maar ze zijn sinds kort ook onze buren in ons pand. Daarnaast werkt Boomerang FT. voor het tweede jaar op rij aan een ADE Campagne. Boomerang FT. is onze in house agency, gerund door Gen Z en gefocust op de nieuwe generaties. Zij zijn verantwoordelijk voor de content creator campagne van ADE.

Vanuit ons For Better-programma doen we een presentatie met Ben & Jerry’s over de campagne “Halve bakken ijs tegen halfbakken beleid", wat een reactie is op de manier waarop Nederland asielzoekers slechts maximaal 24 weken per jaar laat werken. Dit beleid werpt een barrière op in tijden van grote personeelstekorten en is bovendien in strijd met de Europese wetgeving. Samen met de klant zullen we dieper ingaan op de campagne.

Wij hebben vanuit Publicis een partnership met TikTok en zij zullen in gesprek gaan met ons community managementteam over het benutten en behouden van communities en hoe je door middel van persoonlijke connecties impact kan hebben op merken en bedrijven.

ASICS komt met de Communications en Media Director en verteld alles over hun effectieve marketingcampagnes, wat heeft geresulteerd in authentiek, relevant en onderscheidend werk.

Een van de thema’s is best gevoelig: companies that got it right, vs got it wrong aangaande LGBTQIA+. Moeten bedrijven stelling nemen?

De vraag die wij onszelf continu stellen: wanneer kan/mag een merk zich wel inzetten tijdens Pride? Om deze vraag te kunnen beantwoorden, zijn wij eerst onszelf aan het opleiden en praten we met NGO’s die zich inzetten voor de LGBTQIA+ community en specialisten op dit vlak. Ook zijn we dagelijks in gesprek met onze klanten hoe we het beter kunnen doen. Deze vraag is precies de reden waarom we dit panel graag wilden opzetten, omdat er veel verschillende meningen zijn en veel merken en creators willen weten hoe ze zich wél kunnen inzetten voor de LGBTQIA+ gemeenschap op een goede manier.

Er is ook een sessie met Lukkien over virtual producties en kunstmatige intelligentie. Hoe gaan Boomerang en Publicis zelf om met dit thema?

De opkomst van (generatieve) AI betekent zeker een revolutie in de manier waarop content geproduceerd kan worden. Nieuwe AI-tools schieten als paddenstoelen uit de grond en bestaande programma’s introduceren nieuwe AI-functies. Terwijl het een hogere productiviteit kan betekenen, heb je alsnog het creatieve menselijke element en talent nodig om bruikbare, niet-generieke resultaten te verkrijgen. Wij werken zelf proactief aan het ontwikkelen van eigen tools en vormen samenwerkingen om zo onze klanten nog meer mogelijkheden te kunnen bieden.

Met Lukkien hebben wij een intensieve samenwerking. Er zijn al veel grote shoots geweest voor onder andere LiGa en Heineken. Op de achtergrond zijn we bezig met ‘Greener Productions’ en zoeken we uit wat de voordelen zijn van deze virtual productions. Je kunt namelijk alle content op dezelfde plek opnemen, wat veel tijd en reizen bespaart. Je krijgt meer inhoud, zonder de stress of de grote ecologische voetafdruk.

Wanneer is Adnight voor jullie een succes?

De reden waarom wij meedoen met Adnight is om een zo goed mogelijk beeld te geven van de reclame-industrie, hoe wij als agency werken en iets mee te geven van onze cultuur. We hopen dat genoeg nieuwe talenten met onze creative directors zullen spreken en uiteraard mag niemand de deur verlaten zonder een voorproefje van onze party’s.

www.publicisgroupe.nl

www.boomerangagency.com

www.adnight.nl

 

Lees ook:

FamousGrey is grote winnaar Belgische Best of Activation Awards

22-11-2023 | 16:00:23
De 32° editie van de BOA’s, de Best of Activation Awards, levert een oogst van 48 Awards op, die over 15 verschillende bureaus worden verdeeld

[Column] Bas Vlugt: Publicis en WeFilm grote winnaars Dutch Creativity Awards 2023 - en TBWA en KesselsKramer ook wel een beetje

01-11-2023 | 08:34:00
Het project WikiTruth door Publicis won dinsdag 31 oktober de Grand Prix bij de uitreiking van de Dutch Creativity Awards 2023. Het initiatief werd beloond met nog 4 Lampen (2x Brons, 1x Zilver, 1x Goud).

Boomerang ontwikkelt merkidentiteit voor Big Sounds Amsterdam

02-10-2023 | 16:04:00
De huisstijl, zowel de creatie van een logo, kleuren pallet, lettertype, illustraties als verschillende templates voor social assets en OOH-materialen zijn volledig onder de loep genomen

Ukrainan Witness begunstigde dankzij Publicis Groupe-campagne WikiTruth

01-08-2023 | 13:02:00
De WikiTruth-campagne van Publicis Groupe Benelux en Boomerang voor Ukrainian Witness, die in juni 2023 een bronzen Cannes Lions won in de Sustainable Development Goals (SDG)-categorie, is aangekondigd als begunstigde van een winstdelingsregeling onder alle winnaars van de categorie

[De Belofte 2023] Wendy Pouw over Florian Toen

01-08-2023 | 09:37:00
Tijdens Cross Media Awards 2023 op 18 oktober in PHIL Haarlem wordt bekendgemaakt wie De Belofte 2023 is. Wij vragen mensen die staan genoteerd in de M100 lijsten 2023 om één persoon voor te dragen. De Jury van de Cross Media Awards kiest eerst de genomineerden en daarna de winnaar. De voordracht van Wendy Pouw is Florian Toen, Programmatic Specialist bij Publicis Groupe
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.