Marketing Report
[Interview] Bart van den Nieuwenhof over de Hans Anders-campagne met VENGEAN interview

[Interview] Bart van den Nieuwenhof over de Hans Anders-campagne met VENGEAN

Hans Anders heeft grootse plannen. Het bekende optiek- en audiomerk wil zijn roots en belofte uit vroege jaren herbevestigen en schakelde daarvoor bureau VENGEAN in. We spreken met Bart van den Nieuwenhof, CEO van nexeye, het moederbedrijf van Hans Anders.

Ha Bart, Hans Anders is een bekende naam in de winkelstraten, maar nexeye zegt mensen misschien nog wat minder. Kun je uitleggen wat voor bedrijf jullie zijn?

Nexeye is het moederbedrijf, waarmee we centraal onze labels, winkels en teams zo goed mogelijk ondersteunen en synergie creëren, bijvoorbeeld op het gebied van technologie en digital, duurzaamheid, logistiek en inkoop. Op dit moment hebben we 724 winkels en meer dan 4000 medewerkers in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, België en Zweden en we groeien nog steeds.

Overigens is het wat mij betreft helemaal niet nodig dat consumenten het merk nexeye kennen. Onze labels Hans Anders, eyes + more en Direkt Optik, dat is waar het bij ons écht om draait. En gelukkig is de bekendheid van deze labels in de markten waar wij actief zijn groot.

Welke rol speelt het label Hans Anders binnen jullie portfolio?

Hans Anders is heel belangrijk voor nexeye. Het is een sterk, iconisch merk, en heeft met meer dan 400 winkels en een stevige online aanwezigheid een sterke marktpositie. In de Benelux is Hans Anders marktleider in aantallen, in omzet zijn we nummer 2.

Met Hans Anders gaan jullie het weer anders doen. Wat zijn jullie plannen?

In de afgelopen jaren is er veel veranderd bij Hans. We hebben veel winkels in het nieuw gestoken, mooie merken en collecties toegevoegd en flink geïnvesteerd in onze medewerkers. Bovendien hebben we stevig doorgepakt op het gebied van technologie en digital, om met ons uitgebreide omnichannel platform de klantbeleving verder te verrijken. Maar, we zijn wel in staat gebleven om dezelfde goede producten en diensten te blijven leveren tegen veruit de laagste prijs.

In onze nieuwe campagne willen we benadrukken dat Hans Anders zich nog altijd inzet om goed zien en horen voor alle Nederlanders betaalbaar en bereikbaar te maken. Dat vinden we een goede reden om onze pay-off Hans, alleen de prijs is Anders terug te halen. Want die belofte is nog altijd dezelfde, onverminderd relevant en herkenbaar voor een grote groep consumenten. We gaan dus back to the future zou je kunnen zeggen.

Jullie zijn een tijdje weggeweest van televisie, maar ik begrijp dat jullie weer terugkomen?

Dat klopt. Op 15 mei is onze nieuwe campagne van start gegaan in alle mediakanalen; op tv, radio, in de winkel en online. Op tv met een hartverwarmend verhaal over een meisje dat voor de eerste keer met een bril op naar school gaat. Een herkenbare situatie die invoelbaar maakt dat goed zien én er goed uitzien belangrijk is en bereikbaar moet zijn voor iedereen.

Hoe verloopt de samenwerking met VENGEAN?

Uitstekend, with a vengeance zoals zij dat zeggen. VENGEAN en meer specifiek Andy Mosmans zijn al langer bij ons betrokken. Ze hebben eerder al geholpen met eyes + more in Duitsland en om het merk nexeye te ontwikkelen en internationaal te introduceren. Dat ze nu ook actief als leading agency op Hans Anders werken voelt dus vertrouwd. De start is veelbelovend en we hebben er heel veel zin in om de komende jaren samen te werken aan de verdere ontwikkeling en groei van het merk Hans Anders.

www.vengean.com

www.nexeye.com

www.hansanders.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief