[Interview] Claudia Wehmeijer over de Pride-campagne van Baker McKenzie

[Interview] Claudia Wehmeijer over de Pride-campagne van Baker McKenzie

Advocatenkantoor Baker McKenzie lanceerde een Pride-campagne met de Pride Tote Bag. De tas met een boodschap en kleurrijk regenboogontwerp is een symbool geworden van de wereldwijde verbindingen en de commitment aan duurzaamheid, inclusie, diversiteit en gelijkheid. Met het verhaal van de tas bekent Baker McKenzie kleur: #WeAreNotNeutral.

We spreken Claudia Wehmeijer, Marketing & Communication Director bij Baker McKenzie. 

De Pride Tote Bag

De Pride-campagne van Baker McKenzie is erop gericht om enerzijds awareness te creëren voor inclusie, diversiteit en gelijkheid en anderzijds de LGBTQ+-collega’s en -community te steunen. Met een duurzaam, vrolijk en praktisch gebruiksvoorwerp verspreiden we een positieve ID&E-boodschap (inclusion, diversity, and equity, red.) en maken we wereldwijd impact. Met de tas van dit jaar bouwen we voort op het succes van onze succesvolle Pride/ID&E-campagne van vorig jaar, waarin onze duurzame regenboogsokken de wereld over gingen. De Tote Bags in regenboogkleuren passen niet alleen goed bij de actualiteit, maar ook bij onze strategie. Duurzaamheid en inclusie, diversiteit en gelijkheid zijn namelijk twee van onze strategische pijlers.

Data

Met ruim 15.000 impressies, 300 likes en 146 comments van mensen van over de hele wereld op de LinkedIn-bedrijfspagina kan de campagne een succes genoemd worden. Toch zit de echte impact in de Tote Bags die weggegeven gaan worden. Zeker in onze branche mogen we trots zijn op zoveel social interactie. Verder ben ik vooral blij dat we veel mensen hebben verrast met de Tote Bag, waarbij we allereerst Amsterdamse collega’s een tas meegaven als ze een client gingen spreken. Of we bundelden de tassen samen voor een kantoor, zodat we maar één keer hoefden te verzenden. Zo blijven we actief onze footprint reduceren.

Geen Zwitserland 

Bij Baker McKenzie geloven we in een inclusieve werkomgeving waar iedereen zichzelf kan én mag zijn. Om deze reden zijn we geen Zwitserland en dus bewust niet neutraal. Wij spreken ons uit en moedigen anderen aan om bij ongelijkheid, vooroordelen en discriminatie zichzelf ook uit te spreken. #WeAreNotNeutral is een belangrijk statement, zeker voor de LHBTQ+ community. We zijn ook dit jaar weer sponsorpartner van onder andere de Pride Business Club en Workplace Pride. Deze campagne laat zien dat we als team wereldwijd een positieve impact kunnen maken. Uiteraard draagt de campagne ook positief bij aan de Employer Branding van Baker en verbindt het talenten aan het kantoor.

Kinderen als benchmark

Persoonlijk verbind ik graag mensen aan een strategisch doel of boodschap. Onze Pride Tote Bag is een impactvolle marketingcampagne op onze ID&E-pijler en een middel om een doel te bereiken. Het is daarnaast een krachtig instrument om onze boodschap over te brengen en betekenisvolle verbindingen te realiseren. Mijn persoonlijk motto’s zijn: voor alles is een oplossing en alles wat je aandacht geeft groeit. Mijn kinderen zijn vaak een belangrijke benchmark voor mij en ik toets mijn ideeën vaak bij hen. Dit heb ik afgekeken van Steve Jobs. Mijn kinderen waren erg enthousiast over onze vrolijke regenboogsokken van vorig jaar en dit jaar ook over de Tote Bag, dus eigenlijk was het succes al gegarandeerd.

www.mediatic.eu

www.bakermckenzie.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Nyima Sanneh PR-consultant Mediatic

06-06-2024 | 09:49:00
Nyima Sanneh komt over van SimplyPR en richt zich op het vergroten van de zichtbaarheid en naamsbekendheid van verschillende opdrachtgevers

Beep for Help benoemt Charlotte Eggens tot Head of Marketing

08-05-2024 | 08:59:01
Charlotte Eggens is per direct aangesteld als Head of Marketing van het niet-medische hulpplatform Beep for Help

CheapTickets.nl start eerste volledig AI-gestuurde vlucht

28-03-2024 | 08:45:00
AI(R)-vluchten maken tickets spotgoedkoop dankzij wegbezuinigen bemanning

DeWarmte winnaar iF Design Award 2024

08-03-2024 | 10:54:17
Warmtepomp AO gekozen tot winnaar in productcategorie Building Technology

[Column] Sebastiaan Cové (Timetohire): Vier lessen voor op weg naar de top

01-03-2024 | 11:39:00
Van gymdocent naar sales, naar Head of Marketing tijdens zijn reis naar de top leerde Sebastiaan Cové verschillende, essentiële lessen.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.