Marketing Report
[Interview] Eddy Guyt over 15 jaar 100% NL Magazine en 100% Media & Partner Netwerk interview

[Interview] Eddy Guyt over 15 jaar 100% NL Magazine en 100% Media & Partner Netwerk

100% NL Magazine - en daarmee 100% Media & Partner Netwerk - bestaat 15 jaar. We spreken Eddy Guyt oprichter, mede-eigenaar en directeur van 100% Media & Partner Netwerk.

Tot 2007 zat je samen met je vrouw in de vishandel. Hoe kwam je op het idee om een blad te beginnen en daarmee ook een partnernetwerk?

In Volendam is het zingen, voetballen, de vis of de bouw. Omdat ik voor de eerste twee het talent niet had en voor het laatste het fysiek niet, besloten we het over een andere boeg te gooien. Door de heersende recessie keerde het land weer erg in zichzelf. Denk dan aan Ik Hou van Holland op tv, 100% NL op de radio, Hollandse weken in de supermarkten enzoverder. Ik zag het overal, behalve in print. Niet geremd door enige relevante ervaring besloten we een magazine te maken.   

Het blad zou eigenlijk Lisette heten, naar je vrouw. Maar het werd 100% NL Magazine. Waarom eigenlijk?  En wat heeft de Volendammer Carlo de Boer (eerst aandeelhouder/directeur van RadioCorp, nu directeur bij Mediahuis Radio) hiermee te maken?

Eigenlijk had ik Carlo de Boer alleen benaderd voor een barter. Pagina’s in ruil voor zendtijd. Carlo de Boer vond het idee echter zo leuk dat hij mee wilde participeren. Hij opperde toen het blad 100% NL Magazine te noemen. Een prima idee vanwege de al bestaande naamsbekendheid, maar tegelijkertijd ook een risico dat je het blaadje van de radio wordt. De magazines van Sky Radio en Radio 538 waren immers geen succes. Met een bladformule gericht op lifestyle in plaats van op muziek en dj’s is het goed gekomen.   

Hoe is 100% Media & Partner Netwerk ontstaan en wat is de gedachte daarachter?

Tijdens de recessie wilde niemand, maar dan ook echt niemand bij ons adverteren. Er moest bezuinigd worden op marketing en dan in het bijzonder op print ten gunste van online. Om relevant te worden hebben we marketingachtige campagnes bedacht om klanten binnen te halen.

De onderbroeken campagne inclusief blad en poster voor C&A en een eigen magazine voor het 35-jarig bestaan van Kruidvat, zijn hier voorbeelden van. Nadat we met een klein groepje klanten zijn gaan dineren op de dijk zagen we iets ontstaan.

De klanten gingen partnerships en samenwerkingen met elkaar aan. Deze klanten waren hier zo enthousiast over dat zij goede relaties van hen uitnodigden voor de volgende bijeenkomst. Zo ontstond een uniek netwerk van circa 300 consumentgerichte merken.  

Welke evenementen organiseren jullie?

Wij organiseren zogenaamde partner events waarop onze partners in een informele sfeer met elkaar kunnen netwerken. We doen dit ook altijd bij een partner. De eerstvolgende is in de Skybar van het Corendon hotel bij Badhoevedorp. We hebben altijd een interactief onderdeel om partners met elkaar in contact te brengen en ook altijd een Nederlandse artiest voor de gezelligheid en informele sfeer. Zo komt dit keer Jeroen van der Boom optreden.

Jullie werken zonder mediabureaus. Waarom?

We hebben de mediabureaus in het begin plat gebeld, maar helaas was er geen interesse in een samenwerking met ons. Daarna ontstond het partner netwerk en dan is het gewoon niet handig om er een extra schakel tussen te hebben. Wij verbinden op dagelijkse basis partners met elkaar, dus daar moet je wel direct contact voor hebben.

Wat hebben jullie de afgelopen 15 jaar zien veranderen in de markt?

We zien nu echt wel dat je relevant moet zijn om nog printadvertenties te verkopen. Als ik de advertenties tel in andere bladen, dan zie je dat dit steeds minder wordt. Online is groot geworden en biedt direct meetbare resultaten. Met print is dat lastiger.

Jullie maken ook sponsored/branded content magazines. Kun je succesvolle voorbeelden geven?

Tijdens de coronacrisis merkten we dat we kwetsbaar waren met onze publieksbladen. Al onze leisure partners konden niet meer adverteren en later volgden ook de retailers. Toen hebben we besloten onze publieksbladen wat af te bouwen en meer in te gaan zetten op online en sponsored magazines.

Een gouden zet want vorig jaar hadden we gemiddeld 3.5 miljoen bezoekers per maand op onze website en maakten we 15 verschillende sponsored magazines. Denk dan bijvoorbeeld aan het inflight magazine van Transavia, het huisblad van Hoogvliet Supermarkten, een jubileummagazine voor Xenos, een wintersport magazine voor Intersport, aan een blad voor de Keuken Kampioen enzovoorts.

100% NL Magazine vandaag en toen, wat is het verschil?

Het verschil is immens. Toen waren we een magazine dat 10 keer per jaar uit kwam. Nu zijn we producent van diverse magazines, verkopen we media van ons en van derden, zijn we een grote online speler en hebben we een uniek partner netwerk.

Qua opmaak is het allemaal wat strakker en we zijn iets omhoog geschoven qua ambitieniveau. Het ziet er allemaal wat luxer uit dan vroeger, toen waren we nog wat volkser.

Ook qua onderwerpen is het veranderd. In het begin zaten we sterk op het Hollandse karakter. Denk dan bijvoorbeeld aan Nederlanders die succesvol zijn in het buitenland enzovoorts. Nu zitten we meer ook meer op mooie human intrest verhalen.  

100% NL Magazine is (naast Veronica Superguide) het enige bestaande magazine met dezelfde naam als een commerciële radiozender. Hoe verklaar je het succes bij de dalende tendens van print-bladen?

Onze doelgroep is ontzettend loyaal. Het zijn de mensen die ook ieder jaar naar De vrienden van Amstel en de Toppers gaan.

Positief ingestelde mensen die ons blad zien als een verlengde van hun karakter. We verliezen daardoor minder lezers dan de markt.

Wat ook meespeelt is dat wij maar 3 keer per jaar uitkomen. In de energiecrisis hebben veel mensen abonnementen opgezegd, maar bij ons gaat dat maar om een klein bedrag.

www.100pmagazine.nl

www.100pmpn.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Radiostation 100% NL kiest Das Buro

12-03-2024 | 10:43:00
Daarmee wordt het Rotterdamse branding bureau verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de creatieve strategie en campagnes voor de komende jaren

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Project coördinator Radio

06-03-2024 | 08:00:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Project coördinator Radio-Fulltime

Kink trekt rechtszaak over Talpa Network en Mediahuis Radio in

26-01-2024 | 12:28:00
Kink heeft de rechtszaak tegen de demissonair minister van EZK over Talpa Network en Mediahuis Radio die op 8 februari in Rotterdam zou dienen, ingetrokken. De  rechtszaak was aangespannen omdat Kink aanvoerde dat er sprake zou zijn van ongeoorloofde verbondenheid tussen Mediahuis Radio en Talpa Network

VCR benoemt Robert Bernink tot voorzitter

19-01-2024 | 23:43:00
Robert Bernink, algemeen directeur radio van DPG Media, is benoemd tot de voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR). Hij volgt hiermee per direct Paul Römer op, die per 1 mei 2024 vertrekt als Managing Director radio & tv bij Talpa Network

Radiostation 100% NL verandert slogan in Maakt Je Dag

15-01-2024 | 09:59:00
De wijziging komt op de dag die doorgaans Blue Monday wordt genoemd, de meest deprimerende dag van het jaar.
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief