[Interview] Elise Demuynck over lancering EersteStap.nu

[Interview] Elise Demuynck over lancering EersteStap.nu

MIX - Advertising, Branding & Content ontwikkelde samen met klant van het eerste uur TechMeUp en Techgrounds de OOH- en videocampagne EersteStap.nu. We spreken Elise Demuynck, Senior Creative bij MIX.

Met welke vraag kwam de klant naar jullie?

Bedenk en ontwikkel een campagne waardoor mensen de stap zetten naar IT via TechMeUp of Techgrounds. In het kort gaat het over het bieden van een tweede kans aan mensen die vastzitten in hun leven. Dit doen ze door omscholers te helpen naar een baan in de meest kansvolle branche: de IT-sector. TechMeUp doet dit door omscholers te voorzien van een rentevrije lening voor cursusgeld of leefgeld. Techgrounds geeft gratis hulp met oriëntatie binnen de gehele IT-sector en naar alle IT-opleidingen in Nederland. Daarnaast biedt Techgrounds ook vier opleidingen met baangarantie, die betaald worden door de toekomstige werkgever.

Op welke wijze hebben jullie dit aangepakt?

De mensen die relevant zijn voor dit traject zitten vast. Vast door schulden, verkeerde opleidingen of simpelweg geen tijd kunnen creëren om te studeren door de rekeningen die moeten worden betaald. Deze campagne geeft deze mensen een kans om hun leven om te gooien. Probleem is; als je vast zit en je ziet dit soort dingen dan slaan er direct twijfels toe die er 9 van de 10 keer voor zorgen dat je dit soort stappen niet zet. Het goede nieuws dat bijna te mooi lijkt om waar te zijn en de twijfels hierbij staan centraal in de campagne. Vervolgens gebruiken we de mensen die dit traject eerder doorlopen hebben ter bewijsvoering (en geruststelling).

Welke doelen zijn er gesteld?

De doelen zijn tweeledig. Als eerste awareness: groei in bewustzijn met betrekking tot TechMeUp, Techgrounds en de kansen in de IT-sector. Tweede doel is om mensen een eerste stap te laten nemen naar een rentevrije lening, een opleiding of een oriëntatieprogramma.

Waar kunnen we de campagne bewonderen?

De campagne is verspreid via OOH, social kanalen (content en advertising) en een eigen landingspagina: www.eerstestap.nu. De middelen zijn Nederland breed ingezet. We roepen iedereen op die iemand kent die een duwtje in de rug kan gebruiken, om samen met die persoon eens te kijken naar wat de mogelijkheden zijn voor een opleiding.

Mark Schoones en Daryl Fransz bedanken Nikky Hofland, Sarah van Ree, Hester Apeldoorn, Team Techgrounds, Elise Demuynck, Celine Poulussen, Hannah Nijman, Lara Schipperen, Esther Euwema, Meike Ondersteijn, Matthew van Ede van der Pals en Team COOL Creative

www.workwithmix.com

www.eerstestap.nu

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.