Marketing Report
[Interview] Emma Toussain over NSMBL: wij zijn als jonge moderne vrouwen zelf de doelgroep interview

[Interview] Emma Toussain over NSMBL: wij zijn als jonge moderne vrouwen zelf de doelgroep

Emma Toussain is sinds september 2022 Team Lead van de redacties NSMBL en Beautify. We spreken haar over NSMBL, dat zich voornamelijk richt op de jonge moderne vrouw.

Kun je NSMBL omschrijven?

NSMBL is een online plek waar vrouwen samenkomen om geïnspireerd en geëntertaind te worden. Voor de mensen die niet weten hoe je NSMBL uitspreekt: ensemble. Het Franse woord voor samen of verzameling, alleen doen wij het dan zonder klinkers. NSMBL biedt een grote verzameling aan content die je kan zien als een soort gids. Het leven van de jonge vrouw is soms al ingewikkeld genoeg, dus hoe fijn is het dan dat je op één site al je adviesvragen vindt met een klik op de knop?

Wij zijn een lifestyle-platform en houden ons bezig met elk aspect uit het leven van de jonge vrouw. Denk aan entertainment (je wil wel een beetje op de hoogte blijven over alles wat speelt in de wereld), geld, carrière maken, modenieuws en shoppings, beautytrends, mentale-en lichamelijke gezondheid, vriendschap en liefde. Elke categorie staat vol nieuws, tips & tricks om het leven wat makkelijker en leuker te maken.

Op welke doelgroep richten jullie je?

We richten ons voornamelijk op de moderne vrouw tussen de 20 en 35 jaar oud. In die periode gebeurt er zoveel en verander je als mens ook enorm, dus we proberen voor elke situatie een artikel te schrijven en zorgen ervoor dat onze lezers er ook echt iets aan hebben. Het is handig én we houden het altijd positief. De wereld kan soms al een vervelende plek zijn, NSMBL is dat zeker niet. Iedereen is welkom.

Welke ambitie voor deze titel?

De ambitie voor deze titel is om NSMBL ook offline groot te maken: denk aan het opzetten van evenementen. Op die manier is er ruimte om samen te werken met geïnteresseerde partijen en ook om nog meer te binden met onze lezers. Daarnaast willen we graag groeien met onze podcast De GroepsApp en op Instagram en TikTok door middel van leuke videoformats.

Hoe zit het businessmodel van NSMBL eruit?

Op de website van NSMBL worden advertenties getoond waarmee inkomsten gegenereerd worden. Deze advertenties kunnen door adverteerders direct ingekocht worden of via programmatic. Ook zijn er verschillende branded content-mogelijkheden. Bij Mediahuis hebben we onze eigen creatieve studio, MHX, voor branded content.

We hebben mooie samenwerkingen gehad met de meest uiteenlopende merken, zoals Coca-Cola, Bacardi, Lounge Underwear, C&A, Samsung en nog veel meer. En niet alleen op de website wordt advertentieruimte verkocht, dit kan ook op onze socialmediakanalen en we onderzoeken de mogelijkheden voor podcastadvertenties.

Wat kunnen jullie voor adverteerders betekenen en hoe gaat dat?

Wij bieden met ons platform een breed scala aan mogelijkheden, dus we kijken wat er het beste past bij de wens van de adverteerder. Je kunt denken aan een eenmalig branded contentartikel, maar ook aan een uitgebreide campagne met een langere looptijd en advertenties op de website, social media of beiden. We hebben een groot bereik op social media, dus we zetten ook graag in op video en reels.

Een mooi voorbeeld is de campagne met C&A ter ere van Women’s Day. We hebben een fotoshoot gedaan en die was te zien op de website ondersteund met interviews met onze eigen redacteuren en foto’s in power business suits van C&A. Hiervoor regelden wij een locatie, een fotograaf en het gehele concept.

Dit soort haakjes is dan heel leuk en handig bij het pitchen van ideeën bij adverteerders. Uiteraard is het belangrijk dat het past bij NSMBL, de bezoekers én de adverteerder. Doordat we een lifestyleplatform zijn, is er heel veel mogelijk en zijn er veel kansen. Zo’n dag als Women’s Day vieren we sowieso bij NSMBL en sluit perfect aan bij onze doelgroep dus heel mooi om daar met een mooie fotoreeks aandacht aan te besteden en te koppelen aan een adverteerder. En dit soort campagnes kunnen we ook doen tijdens bijvoorbeeld Single’s Day, modeweken, Valentijnsdag, Black Friday en noem het maar op. We zijn flexibel, alles is bespreekbaar.

Jullie hebben ook een podcast. Kun je daar meer over vertellen?

Begin mei zijn we gestart met De GroepsApp. Een podcast over drie jonge vrouwen in de mediawereld. Ik ben daar zelf één van en ik doe dit samen met mijn collega’s Karlijn van Spankeren en Sophie Hendriks. We zitten alle drie vastgegroeid aan onze telefoons; ons werk speelt zich voor een groot deel af via de telefoon. Denk aan bellen, mailen, appen, social media enzovoort en daarom vonden wij De GroepsApp en passende plek om onze verhalen te vertellen. Hoe vaak stuur je een voicememo naar je vrienden om ze even snel te updaten? Of stuur je een foto van je outfit? Nou, als jonge vrouw best vaak.

Ook brengen we het format Ask A Guy terug (opgestart in 2016 en erg geliefd bij het publiek) – waarin we advies vragen aan de man, om alle kanten te belichten. Behoorlijk handig, bijvoorbeeld als je liefdesadvies nodig hebt. Luisteraars kunnen dan een vraag insturen en die wordt dan beantwoord door de mannen in het panel. Ook is er ruimte om te adverteren. Groot of klein, dat maakt niet uit. Als het bij ons merk past, denken we graag mee.

Jullie organiseren ook evenementen?

Momenteel niet, maar dat is een groot doel voor 2024. We gaan ermee aan de slag! We zijn altijd op zoek naar leuke partijen om mee samen te werken.

Hoe ziet jullie concurrentieveld eruit en wat onderscheidt jullie daarin?

We werken op een kleine redactie en onze content hoeft niet nog langs heel veel mensen voordat het live kan. We beslissen veel zelf, we zijn zelf vaak op pad en ontmoeten veel klanten en schrijven de content ook nog eens zelf. De gezichten van NSMBL zijn ook echt de mensen die de content maken en we schrijven over wat we zelf leuk of belangrijk vinden.

Zo blijft de content authentiek en we letten niet veel op onze concurrenten. Natuurlijk zal er altijd overlap zijn als je dezelfde doelgroep in het oog hebt, maar daar proberen we niet te veel aan te denken. We zijn vooral bezig met content creëren voor onze lezers en waar zij blij van worden.

Hoe zorg ervoor dat je aansluiting blijft houden bij je doelgroep?

We hebben in dat opzicht mazzel, want we zijn zelf de doelgroep. Alle redactieleden zitten midden in het leven waar we over schrijven dus iedereen brengt weer iets anders met zich mee. Inspiratie halen we uit ons leven en ook proberen we onszelf continu bij te scholen over wat er gaande is en wat er trending is. Nu helpt het ook dat onze doelgroep erg actief is op social media en dat we dat goed kunnen bijhouden op die manier.

Credits foto: Lizzy Ann / About The People

www.nsmbl.nl

www.mediahuis.nl

 

Lees ook:

Audiohuis lanceert podcastreeks Vroeger vs Nu met comedian Fleur Overgaag

29-02-2024 | 17:53:00
Op maandag 4 maart lanceren Audiohuis en Fleur Overgaag de podcastserie Vroeger vs Nu met Fleur Overgaag. Daarin neemt Fleur Overgaag luistereaars samen met haar gasten mee op een tijdreis in de wereld van opgroeien

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Senior Projectmanager Wayne Parker Kent

28-02-2024 | 11:52:00
Mediahuis is per direct op zoek naar:Senior Projectmanager Wayne Parker Kent

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Business Development Manager Wayne Parker Kent

28-02-2024 | 10:57:00
Mediahuis is per direct op zoek naar: Business Development Manager Wayne Parker Kent

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Concepter & Designer

28-02-2024 | 10:12:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Concepter & Designer-Fulltime/Parttime

[Interview] Boaz Shkolnik (Mediahuis Nederland): focus op crossmedialiteit

16-02-2024 | 17:30:00
Boaz Shkolnik is Director of Advertising van Mediahuis Nederland. We spreken hem over ontwikkelingen en trends in de markt waaronder de crossmediale focus van Mediahuis Nederland
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.