Marketing Report
[Interview] Erik Wiese (La Masia): eens ondernemers, altijd ondernemers om anderen te laten groeien interview

[Interview] Erik Wiese (La Masia): eens ondernemers, altijd ondernemers om anderen te laten groeien

Erjon Tuenter en Erik Wiese, de oprichters van Blauw Gras, hebben met La Masia een bedrijf opgericht dat founders en managementteams wil coachen. We spreken Erik Wiese hierover.

Jullie verlieten in 2022 Blauw Gras en Ace in 2022 (maar blijven wel minderheidsaandeelhouder). Waarom zijn jullie opnieuw voor jezelf begonnen?

Eens ondernemers, altijd ondernemers. We houden van de ondernemersspirit. Kansen zien en willen groeien. Als mens, en als bedrijf. Daarom stellen we onszelf en onze kennis beschikbaar om anderen te laten groeien.

Wat zullen jullie als coachingsbedrijf anders doen dan anderen?

Business coaching is in de kern niks nieuws. Wel geloven wij erin dat je meer kunt leren van ondernemers die zelf verschillende fases van groei hebben doorgemaakt. Praten vanuit ervaring, in plaats vanuit boeken. We zijn er niet voor eventjes, zoals veel consultants werken, maar we zijn blijvend een strategisch verlengstuk. Waarbij Erjon alles weet van operations, people en finance, en ik me focus op commercie, branding en positionering. Daarmee vang je alle bedrijf kritische onderdelen af. Dat vind je niet in één persoon.

Jullie zijn zowel in presentatie, naam als in inhoudelijk gebaseerd op de voetbalclub FC Barcelona en de filosofie van rond 2011. Waarom eigenlijk?

La Masia is inderdaad de benaming van de academie van FC Barcelona, volledig volgens de Johan Cruyff-filosofie. Wij hebben vroeger zelf heel wat jaren rondgelopen bij betaald-voetbalorganisaties. Erjon bij De Graafschap, ik bij Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. We houden van de topsportmentaliteit, en keken vol bewondering naar het totaalvoetbal van Pep Guardiola, Lionel Messi en Xavi Hernandez Creus in 2011. Het jaar dat wij samen begonnen met ondernemen.

Op welke soort bedrijven richten jullie je?

Ambitieuze groeibedrijven. Dus of bedrijven die willen gaan groeien, of bedrijven die hun groei beheersbaar willen maken. Het helpt als bedrijven best in class willen zijn. Samen gaan we dan kijken aan welke knoppen we moeten draaien om uiteindelijk het totaalvoetbal te spelen. Van de filosofie van je bedrijf tot de spelopvatting, tactiek en opstelling. We kijken naar het samenspel van alles. En de Champions League win je op details, dus die vergeten we ook niet.

Hebben jullie inmiddels klanten?

We zijn in gesprek met een aantal mooie bedrijven in de sport, finance en reclame.

Op welk aspect zijn jullie gespecialiseerd?

Wij coachen op alle bedrijfskritische onderdelen. Van branding en purpose, tot schaalbare infrastructuur. En van people & culture tot marketing en commercie.

Gaan jullie met personeel werken?

Nee. We willen lekker zelf met ondernemers aan de slag. We hebben niet de ambitie om het groter te maken dan onszelf. We kijken we naar de mogelijkheden om een stuk angel investment eraan toe te gaan voegen. Waarbij we ook een klein belang nemen in bedrijven waar wij in geloven. En wie weet volgt er ooit een fysieke plek waar alles samenkomt. La Masia betekent vrij vertaald boerderij, dus misschien kopen we wel een mooie boerderij op de Veluwe? Wie zal het zeggen, haha.

De tarieven zijn transparant bij jullie (5000 bij opstart en 2500 euro bij maandelijkse coaching). Bewust openbaar?

Klopt, we hanteren een vast tarief, maar de coaching is op maat. We houden van openheid en transparantie. Zowel in onze pricing als in de manier waarop we coachen. Vandaar.

www.la-masia.nl

Lees ook:

Roel de Jong verlaat Endeavour en lanceert Nerds With Purpose

03-01-2024 | 16:04:00
Niet alleen AI, of GenAI, maar ook Web3 met nieuwe principes in merken bouwen gaat ons niet meer verlaten. En waar bij de één de kop in het zand gaat, omarmt de ander het in haar totale aanpak; overwogen met oog voor ethiek. We bellen met Roel de Jong, nummer 94 in Reclamebureau100, die 2024 start met een nieuw hoofdstuk waarin AI Agents een belangrijke rol spelen

Hotel L'Amour Startup Bureau van het Jaar 2023

28-12-2023 | 10:24:00
2023 was niet een jaar waarin bureaus het grosso modo makkelijk hadden om record winsten te behalen. Sterker nog, veel bureaus hadden het lastig, sommige bureaus hadden het zo lastig dat ze de deuren sloten, waaronder MIX (onderdeel Maker Street) en Creature Amsterdam (onderdeel Candid Platform)

Rian Verhagen en Michelle Tan lanceren cx-startup 10Nineteen

28-11-2023 | 07:41:00
10Nineteen wil merken voor hun customer experiences minder afhankelijk maken van externe consultants en agencies

1,2 miljoen euro voor start-up BALZY

22-09-2023 | 11:07:00
Met deze kapitaalinjectie wil Balzy de internationale expansie te versnellen

[Interview] Kelly Ann Butler over de vrouwensportzender W-Sport

29-08-2023 | 22:04:00
W-Sport is op 18 augustus 2023 voor het eerst in Nederland via KPN beschikbaar gekomen. De zender die zich uitsluitend op vrouwensport richt, startte op 1 juli 2021 en is inmiddels in meer dan 30 landen te zien waaronder in Portugal, België en Nederland

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.