Marketing Report
[Interview] Evert Slager over Racesport.nl interview

[Interview] Evert Slager over Racesport.nl

Marketing Report houdt een serie interviews met sites die aangesloten zijn bij Azerion. Vandaag spreken we Evert Slager, hoofdredacteur van Racesport.nl.

Hallo Evert, kun je Racesport.nl introduceren?

Ja dat kan ik, Racesport.nl is sinds 2002 het platform voor de Nederlandse wegracesport. Racesport.nl brengt dagelijks het laatste nieuws uit o.a. de MotoGP, het WorldSBK en vele andere internationale - en nationale wegrace competities.

Wat is jouw rol bij jullie bedrijf?

Ik ben zeg maar de spin in het web. Naast het zelf regelmatig publiceren van nieuws probeer ik het redactieteam aan te sturen, regelmatig te overleggen met de technische mensen en het opzetten van nieuwe activiteiten.

Wie zijn jullie bezoekers en hoeveel heb je er per maand?

Onze bezoekers zijn de motorsportfans, de motorrijder. Gemiddeld zitten we zo rond de 800.000 bezoeken en 200.000 unieke bezoekers per maand.

Wat maakt Racesport.nl interessant voor adverteerders?

Wie de Nederlandse motorsportfan of motorrijder wil bereiken, kan niet om Racesport.nl heen.

Hoe kijk je aan tegen branded content, wat doe je wel en wat doe je niet?

Hier zijn we best wel voorzichtig mee, we hebben het wel maar zijn heel selectief. We worden trouwens bijna dagelijks benaderd door partijen met de meest fantastische voorstellen.

Wat verwacht je van AI voor jullie werkwijze?

Op dit moment is het voor ons nog een beetje een ver-van-mijn-bed-show. We houden de ontwikkelingen vanzelfsprekend in de gaten maar op dit moment kan ik er nog te weinig over zeggen hoe dit voor ons gaat uitpakken.

Welke soorten van adverteren zijn mogelijk op de websites en zijn er ook zaken waar jullie juist niet aan meewerken?

Wij werken met een aantal verschillende bannerformaten waaronder video. Daarnaast werken we met een aantal vaste partners (gold, silver, bronze). Dit zijn vaak partijen uit de branche die ons werk om meerdere redenen ondersteunen, los van bannerposities of commerciële uitingen.

Hoe verloopt de samenwerking met Azerion?

Ik kan niet anders zeggen dat we heel tevreden zijn over de samenwerking met Azerion.

Wat kunnen we de komende tijd van jullie verwachten?

We zullen ons net als de afgelopen 22 jaar blijven inzetten voor het promoten van de Nederlandse motorsport via ons platform. Het bedrijf waar Racesport.nl een onderdeel van is heet niet voor niets ES Event & Sports Promoter.

www.racesport.nl

www.azerion.com

Lees ook:

[Interview] Roel van der Krabben over MagMedia

30-11-2023 | 08:54:40
Marketing Report houdt een serie interviews met sites die aangesloten zijn bij Azerion. Vandaag spreken we Roel van der Krabben, founder van MagMedia.

Azerion neemt belang in jongerenplatform Just Another Media Company

24-10-2023 | 10:32:00
JAMC is eigenaar van diverse online titels als RUMAG, ParraTV, SoWhat!, Nieuwskamer en Darum

[Interview] Piet Penninx over The Bike

13-09-2023 | 08:56:00
Marketing Report houdt een serie interviews met sites die aangesloten zijn bij Azerion. Vandaag spreken we Piet Penninx over zijn site TheBike.nl.

[CMTA] Azerion Nederland: Café Intención

01-09-2023 | 17:56:20
Het biologische koffiemerk Café Intención heeft "(h)eerlijke" fairtrade koffie, waar je als koffieliefhebber eigenlijk geen nee tegen kan zeggen

Targetspot (Azerion) gaat programmatic advertising verkopen van Dag en Nacht Media

25-07-2023 | 17:32:00
Dag en Nacht Media (dat onderdeel is van Podimo) heeft een contract afgesloten met de audiotak van Azerion, Targetspot. In deze samenwerking zal programmatic podcast advertising centraal staan

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.