[Interview] Fred van Panhuis (MassInfra): personalisatie is de sleutel tot succes

[Interview] Fred van Panhuis (MassInfra): personalisatie is de sleutel tot succes

Fred van Panhuis is Managing Director van MassInfra. We spreken hem over de personalisatietrend in e-mailmarketing en hoe zijn bedrijf daarop inspeelt.

Wat is en waar houdt MassInfra zich mee bezig?

MassInfra zet zich in om e-mailmarketing persoonlijker te maken. We maken gebruik van geavanceerde technologieën om bedrijven te ondersteunen bij het leggen van echte verbindingen met hun klanten en leads. Onze diensten variëren van strategisch advies tot het volledig beheren van e-mailcampagnes, waarbij we streven naar maximale betrokkenheid en meetbare resultaten.

Op wat voor klanten richten jullie je?

We richten ons op middelgrote tot grote bedrijven die hun klantcommunicatie willen personaliseren. Onze klanten komen uit diverse sectoren, van e-commerce tot zakelijke dienstverlening, en elk van hen is op zoek naar unieke, effectieve manieren om hun boodschap over te brengen.

En hoe werkt het voor bedrijven als ze besluiten e-mailmarketing via jullie te doen?

Wanneer bedrijven besluiten om met ons samen te werken, beginnen we met een grondige analyse van hun bedrijf, doelgroepen en doelstellingen. Vervolgens ontwikkelen we een strategie die is ontworpen om hun doelgroep effectief te bereiken en betrokkenheid te stimuleren. Ons team van experts zorgt daarna voor de creatie en implementatie van de e-mailcampagnes en marketing automations, hiervoor werken wij met ActiveCampaign. Daarnaast bieden we voortdurende ondersteuning en analyse om ervoor te zorgen dat onze klanten de beste resultaten behalen.

Jullie zijn reseller van ActiveCampaign in Nederland. Bedrijven kunnen ook direct bij ActiveCampaign een licentie afnemen. Wat is het voordeel om dit via jullie te doen, is dat ook duurder?

Dat klopt, bedrijven kunnen ervoor kiezen om rechtstreeks bij ActiveCampaign een licentie af te nemen. Door de licentie via ons af te nemen, kunnen onze klanten gebruikmaken van onze Nederlandstalige klantenservice binnen Nederlandse werktijden.

MassInfra biedt een hoog niveau van klantenservice en ondersteuning die niet altijd beschikbaar is wanneer je rechtstreeks bij ActiveCampaign klant wordt. Wat de kosten betreft, wij hanteren exact dezelfde licentietarieven als ActiveCampaign.

Daarbij kun je ons gewoon bellen wanneer je vragen hebt over het gebruik van het platform, dit valt binnen onze service. De uitvoerende diensten bieden wij tegen zeer concurrerende tarieven zodat wij maximale waarde voor onze klanten kunnen garanderen.

Jullie werken met één e-mail marketing systeem: ActiveCampaign. Is dat risicovol?

Nee, we hebben heel bewust gekozen voor ActiveCampaign vanwege hun betrouwbaarheid, gebruiksgemak en geavanceerde functionaliteiten. Door ons te concentreren op één systeem kunnen we onze expertise verdiepen en efficiënter werken, wat uiteindelijk ten goede komt aan onze klanten.

Hoe kijk je aan tegen algemene niewsbrieven

De dagen van algemene nieuwsbrieven zijn voorbij. In het tijdperk van e-mailmarketing is personalisatie de sleutel tot succes - het is niet langer alleen over wat we zenden, maar hoe goed we luisteren naar de individuele behoeften en interesses van onze ontvangers.

Welke relevante ontwikkelingen zie je op het vlak van e-mailmarketing?

E-mailmarketing blijft zich voortdurend ontwikkelen, vooral op het gebied van personalisatie, automatisering en gegevensbescherming. Met de verschuiving naar strengere privacyregels en de afname van third party data beschikbaarheid, wordt het verzamelen en benutten van eigen klantgegevens steeds belangrijker voor marketeers.

First party data, zoals gegevens die rechtstreeks van klanten zijn verkregen via interacties met de eigen website of app, bieden waardevolle inzichten in het gedrag, de voorkeuren en de interesses van de doelgroep. Door deze gegevens effectief te gebruiken, kunnen marketeers meer gepersonaliseerde en relevante e-mailcampagnes creëren, wat leidt tot betere betrokkenheid en hogere conversieratio's.

Daarnaast biedt het gebruik van first party data een grotere controle en transparantie over de herkomst en het gebruik van klantgegevens, wat essentieel is in het licht van toenemende privacybewustzijn en regelgeving.

www.massinfra.nl

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.