[Interview] Frieda Ulsamer de Waard: The Invaders maakt merken sterk en relevant in de gaming-community

[Interview] Frieda Ulsamer de Waard: The Invaders maakt merken sterk en relevant in de gaming-community

In de aanloop naar de publicatie van de Media100 2024 op het M100 Event op 7 december in Club ACE in Amsterdam, publiceren wij een serie interviews met genomineerden die deelnemen aan het event. Frieda Ulsamer de Waard is algemeen directeur van The Invaders. We spreken haar over de rol van gaming binnen marketing en welke rol haar bureau daarin speelt voor merken.

Kun je jouw bureau introduceren?

The Invaders is een gaming for brands-bureau en voorloper in het samenbrengen van adverteerders (hun merken) en gaming. We werken in Nederland onder andere voor CPNB, Samsung, CZ/Just, Lego, Unilever, de Politie, en Internationaal voor Knorr, de International Judo Federation en 988/Vibrant (de zelfmoordpreventielijn van Amerika)

Steeds meer adverteerders zien gaming als een interessante manier om engagement aan te gaan met een brede, maar vaak lastig te bereiken doelgroepen. Deze groei in interesse merken wij heel direct. Zo hebben we alleen al in het afgelopen jaar vijftien nieuwe klanten mogen verwelkomen.

Wat kan jouw bureau dat andere bureaus niet kunnen?

Omdat wij al vele jaren actief zijn in dit domein hebben we meer kennis en ervaring. Dit stelt ons in staat om merken op een creatief strategische manier relevant te maken binnen deze specifieke cultuur en community. Als je deze impact, die we in and around the game realiseren, met een goede mediastrategie kunt vergroten, dan wordt de waarde van gaming voor adverteerders nog vele malen groter.

Om dit mogelijk te maken, hebben we geïnvesteerd in The Invaders Gaming Intelligence. Dit is een groep gaming consultants die op basis van eigen research en natuurlijk persoonlijke affiniteit, de markt als geen ander kennen. Zij voorzien onze creatieven van game-specifieke inzichten en mogelijkheden in gaming die je nergens ander gaat vinden.

Dat deze benadering werkt, blijkt uit de vele succesvolle cases die we met onze klanten hebben gerealiseerd in dit domein. Zo hielpen we onder andere De Leescoalitie en Sanquin, maar ook Samsung en Domino’s Pizza om met behulp van gaming hun vraagstukken op te lossen.

Een klant belt. Wat wil deze?

De klant vindt het gaming domein interessant, maar weet misschien nog niet hoe het voor hen van waarde kan zijn. Ze willen graag meer horen over de vele mogelijkheden, onze ervaring en natuurlijk de potentie voor het betreffende merk. Daarom organiseren we, voordat we overgaan tot de klassieke briefing, eerst een Arcade session. Hierin laten we zien wat er allemaal mogelijk is binnen dit domein en bouwen we, aan de hand van relevante cases, aan een gezamenlijk referentiekader.

Hoe dol zijn jullie op pitches?

Daar zijn we niet dol op en doen er daarom ook niet aan mee. Onze kracht is om vanuit onze expertise het beste te ontwikkelen voor onze klanten. Dat doen we samen. De adverteerder heeft de kennis over het merk en wij over de rol van gaming. Het samenbrengen van die twee dingen en de discussie die daarbij hoort, is de leukste en ook de beste manier om structureel goed werk te leveren. Deze gezamenlijke aanpak komt in onze ogen niet tot zijn recht in een pitchsituatie.

Daarom hebben we een commercieel team in huis dat graag bij merken over de vloer komt en laat zien welke waarde gaming for brands heeft. We inspireren klanten met diverse cases uit binnen- en buitenland en bespreken met marketeers of zij interesse hebben om samen met ons verder te onderzoeken wat het gaming domein voor hen kan betekenen. Daarna gaan wij aan de slag, maar hier staat wel een honorering tegenover.

Hoe ziet de ideale marketeer eruit?

De ideale marketeer wil alle mogelijkheden benutten om met zijn of haar doelgroep in contact te komen. Wil met zijn/haar merk het verschil maken en schuwt innovatie of nieuwe kanalen niet. Weet alles over het merk en wil samen met specialisten op zoek naar werk wat ertoe doet, wat impact maakt, maar zeker ook resultaat oplevert. Resultaat in harde cijfers maar ook in engagement of waarde van het merk. Deze marketeer weet alles van het merk en de markt, maar laat zich ook graag verrassen door creatief strategische mogelijkheden, zoals in ons geval bij gaming for brands.

Hoe maak je goede reclame?

Ik zou die vraag graag breder trekken naar: “Hoe maak je goede communicatie en bereik, betrek en beraak je je doelgroep?” Dat start altijd vanuit de probleemstelling/uitdaging van de klant bij het vinden van het juiste inzicht in de strategische fase. Vanuit dat inzicht ontwikkel je het beste concept. We hebben in ons vakgebied een drietal vragen die daar belangrijk bij zijn: is het authentiek wat je als merk doet? Laat het gamers lachen? En voeg je als merk een structurele bijdrage toe aan de community?

Wat is het laatste nieuws?

Dat je niet meer om gaming for brands heen kan. Daar waar wij eerder echt de voorloper waren en moesten prediken dat gaming waarde heeft voor merken, is het nu duidelijk dat je niet meer zonder kunt. Veel merken (internationaal en nationaal) willen iets doen in gaming en zoeken onze expertisen om samen impact te maken. Wij groeien dan ook enorm en hebben de beste mensen aan ons verbonden, maar we zijn nog steeds op zoek naar meer nieuwe collega’s. Ik drink dan ook graag een kop koffie met geïnteresseerden in een job bij ons. En daarvoor hoef je echt geen hardcore gamer te zijn.

www.theinvaders.nl

Lees alles over M100 Event hier

M100 wordt gesponsord door

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 Lees ook:

[Budi & Thijs] Oplichters

31-05-2024 | 12:51:00
Stelling van de dag: consumenten willen opgelicht worden! Zo, dat is eruit. In een ver verleden, wij werkten allebei bij Havas

[Budi & Thijs] Leuk moet!

08-05-2024 | 08:51:02
De Customer Journey, dat is toch wel een van dé marketingbuzzwords van de laatste jaren. Google Trends heeft het even voor me uitgezocht

Bijvoorkeur werkt voor Mitsubishi Motors, gaat merkstrategie voor Europa aanscherpen

12-04-2024 | 00:01:00
Mitsubishi Motors Europe (MME) heeft Bijvoorkeur gevraagd om de merkstrategie voor Europa aan te scherpen

[The List] Bijvoorkeur

04-04-2024 | 12:50:00
Bijvoorkeur is het bureau dat reclame terug wil brengen naar de kern: het creëren van merkvoorkeur

[Budi & Thijs] Customer Destination

31-03-2024 | 18:50:00
De Customer Journey, dat is toch wel een van dé marketingbuzzwords van de laatste jaren. Google Trends heeft het even voor me uitgezocht

Bijvoorkeur organiseert Huisman/-vrouw van het Jaar verkiezing met Henny Huisman voor Wibra

30-03-2024 | 09:45:00
Bijvoorkeur lanceert een nieuwe verkiezing en niet zomaar een verkiezing. Voor de nieuwe klant Wibra gaat Henny Huisman op zoek naar de Huisman/-Vrouw van het Jaar

Bijvoorkeur aan de slag voor Wibra

22-03-2024 | 08:56:00
Bijvoorkeur is bezig met het uitwerken van de eerste campagne voor Wibra. De campagne zal de komende maanden worden uitgerold

[Budi & Thijs] Reclame is een grote placebo-pil

29-02-2024 | 10:00:31
Als jij een mooi glas rode wijn drinkt, ga jij dan wel eens in een hersenscanner liggen? Alles voor de wetenschap, Thijs

Budi en Thijs bundelen hun Marketing Report-columns in boekvorm

27-02-2024 | 13:28:00
Budi Gonzalez de Chaves en Thijs de Boer van bureau Bijvoorkeur hebben hun columns die zijn verschenen bij Marketing Report gepubliceerd in boekvorm

[Budi & Thijs] Koester de onvoorspelbaarheid

27-01-2024 | 10:47:00
Met veel plezier ben ik het boek 'The Art of Statistics' van professor David Spiegelhalter aan het lezen. Mijn dochters hebben al een keer of 4 gevraagd of ik dit vrijwillig doe of dat het een soort taakstraf is van mijn spiritueel leider (zoals je weet is dat mijn vrouw). Maar niets van dat alles Thijs, het is een topboek

Budi & Thijs schrijven meest gelezen column van 2023

29-12-2023 | 10:15:00
In onze serie meest overzichtsartikelen mag deze natuurlijk niet ontbreken: de lijst met de meest gelezen columns van 2023

[Budi & Thijs] De consument heeft bijna altijd ongelijk

18-11-2023 | 13:21:00
Thijs, het zijn gekke tijden. Zo schijnt de kloof tussen burgers en politici te moeten worden verkleind. Politici moeten meer op ons lijken, meer onze taal spreken. Je ziet nu al in de 2e kamer waar dat toe leidt. Scheldpartijen en bedreigingen, net als zaterdag op het voetbalveld. Van mij mag de kloof weer lekker groot worden Thijs. Ik wil niet dat politici op de gewone mens lijken.

[Interview] Budi Gonzalez de Chaves en Thijs de Boer: We kennen maar één bureau dat merkvoorkeur belooft

02-11-2023 | 09:16:00
In de aanloop naar de publicatie van de Reclamebureau100 2024 op het M100 Event op 7 december in Club ACE in Amsterdam, publiceren wij een serie interviews met genomineerden die deelnemen aan het event. We spreken Budi Gonzalez de Chaves en Thijs de Boer, oprichters van bureau Bijvoorkeur.

[Budi & Thijs] Reclame rookgordijnen

23-10-2023 | 14:09:00
Als meester-woord-patissier weet jij als geen ander hoe mensen achter de zoete geur van woorden aan kunnen lopen

Nominaties Audify Awards bekend

02-10-2023 | 14:25:00
Kanshebbers zijn de radiocampagnes van Rijksoverheid, Douwe Egberts, KLUUN, Squla, Van Haren en dé VakantieDiscounter
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.