[Interview] Ge Key (Big Group): De kunst is ervoor te zorgen dat je met data de creatieve vonk aansteekt, niet de tsunami die deze uitdooft

[Interview] Ge Key (Big Group): De kunst is ervoor te zorgen dat je met data de creatieve vonk aansteekt, niet de tsunami die deze uitdooft

In de aanloop naar de bekendmaking van de Reclamebureau100 tijdens het M100 Event op woensdag 7 december in de Kromhouthal Amsterdam houden wij een serie interviews met genomineerden. Vandaag spreken wij met Ge Key, Strategist Director bij Big Group.

Kun jij Big Group Amsterdam introduceren?

Opgericht november 2019. Keizersgracht 92. Vijf mensen. Twee klanten. Geen bureauhond. Door de komst van Mastercard, innocent, Coca- Cola, Samsung, The North Face, Gulf McLaren, Fedustria, Pantone, Centrum Hout en edding knelt ons kantoor als een bierbuik in skinny jeans. Onze focus is connected experiences across the customer journey. Verdeeld over vijf practices: campagnes, content & social, positionering & identiteit, technologie & innovatie, performance & data.

Wat voor jaar is 2022 voor jouw bureau?

Een dubbel gevoel jaar. We breiden uit. Meer internationaal werk. Willen verhuizen. Nieuwe klanten. Nieuwe mensen. Ondertussen zitten er op 20 uur rijden hier vandaan mensen in schuilkelders, verdrinken er dagelijks vluchtelingen, gaan hier gezinnen ten onder aan inflatie en neemt de polarisatie zienderogen toe.

Wat kan jouw bureau dat andere bureaus niet kunnen?

Luisteren.

Het is 2022. Een klant belt. Wat wil deze?

Verantwoorde groei. Meer efficiency. Probleemoplossend vermogen.

Is er met zoveel focus op data niet te weinig aandacht voor creatie en merkbouwen?

De kunst is om ervoor te zorgen dat je met data de creatieve vonk aansteekt, niet de tsunami die deze uitdooft. Data gebruiken om echte insights te krijgen in cultuur, categorie, consument en merk. Wat niet helpt is paralysis by analysis door het eindeloos inzoomen op cijfers, aangeleverd door Orwelliaanse data-slurpende platforms, zonder beslissingen te nemen.

Kunnen merken zich nog onderscheiden met een duurzaamheidspropositie?

Nog even. Het zal per categorie verschillen. Voor mij is duurzaamheid straks een mentaliteit, een vanzelfsprekendheid; geen propositie. Je kunt niet zeggen "oh, onze duurzaamheidspropositie slaat niet aan, ik stop ermee." Duurzaamheid is normaal. Net als niet discrimineren.

Wat is het laatste nieuws?

Net de pitch op FSC (Forest Stewardship Council) gewonnen. Vorige week kwamen we erachter dat onze soundtrack voor een commercial van edding wekenlang bij Spotify Brazilië in de top 10 heeft gestaan.

www.big-group.nl

Lees ook:

[Interview] Dennis van Vugt: Born05 helpt klanten bouwen op een sterker eigen fundament

[Interview] Martijn Brons: &.agency zorgt voor zoveel mogelijk impact onder de doelgroep van campagnes

[Interview] Daniël Verhagen (Happy Horizon): we willen klanten helpen met het realiseren van hun stip op de horizon

[Interview] Tijmen Mulder (Robot Kittens): Wij kijken met een technologie-bril naar campagnewerk 

[Interview] Michiel Rijshouwer (Persuade): Wij helpen merken een beweging te maken

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.