[Interview] Inês Bernardo (Scrambled) over de makeover van de foodafdeling van HEMA

[Interview] Inês Bernardo (Scrambled) over de makeover van de foodafdeling van HEMA

Inês Bernardo is creatief directeur bij Scrambled. In een intern interview vertelt ze over de makeover van de foodafdeling van Hema en The Food Content Agency Scrambled.

Het vernieuwen van de food-afdeling van HEMA lijkt een behoorlijke klus! Hoe heeft Scrambled dat aangepakt?

Het was een hele mooie opdracht, en één waar we al lang naar uitkeken! Uiteraard begonnen we met het eigen maken van het merk HEMA waarbij we het authentieke HEMA gevoel intact wilde laten. We wilde een mix van eenvoud en durf. Denk aan felle kleuren, hard licht en beelden met een “knipoog” met een beetje humor hier en daar maar vooral ook heel lekker. En het was natuurlijk hoog tijd om hun “rookworst" weer in de schijnwerpers te zetten!

Dat klinkt als een behoorlijke uitdaging. Hoe slaagde je erin om HEMA's vertrouwde beelden een moderne twist te geven?

Het creëren van de mix tussen beide was best spannend, vooral voor iemand met een Portugese afkomst zoals ikzelf! Eerst doken we in het DNA van HEMA, daarna zijn we uit de comfort-zone gegaan en gaan onderzoeken wat nog steeds als echt HEMA voelde en wat niet. Het geheel wat moderner maken was een natuurlijk gevolg, ook om hiermee een breder publiek aan te trekken. Het draaide allemaal om de uitgesproken stijl in zowel het design als de fotografie. Opvallen bij (potentiële) klanten die langs de take-away restaurants lopen, terwijl we tegelijkertijd de kwaliteit van de producten overbrengen.

Hoe was de samenwerking met het team van HEMA?

Werken met HEMA was een langgekoesterde wens voor Scrambled en de samenwerking verliep heel natuurlijk en fijn. We hadden hetzelfde doel, om hun food-afdeling een spraakmakende make-over te geven, dus het werd echt één team waarin we zij aan zij samenwerkten. En, we hebben veel gelachen, ook erg belangrijk!

Kun je ons wat meer vertellen over Scrambled?

Uiteraard! Scrambled opereert in de top van de foodcontent producers in Nederland. Natuurlijk  produceren we fotografie en video, maar wat ons onderscheidt is dat we altijd proberen een perfecte balans te vinden tussen creativiteit en effectiviteit. Want uiteindelijk kan je nog zo’n mooie foto maken maar als niemand het ziet of het resulteert niet in meer conversie voor de klant is dat zonde van het marketingbudget. Nog een voordeel is dat “food” onze totale focus heeft. Wij doen bijna niet anders. Of het nu gaat om een strakke productfoto, een receptvideo, een kookprogramma voor TV, een visual identity of een volledige campagne. Scrambled doet meer dan hippe, mooie camerabewegingen maken. We gaan over inhoud - het creëren van betekenisvolle en impactvolle content die resoneert met het publiek, zonder dat het meteen enorm veel moet kosten.

Wat maakt Scrambled anders?

We zijn enorm trots op hoe flexibel we zijn in de steeds veranderende wereld van contentproductie en contentbehoefte. We zijn altijd klaar om nieuwe ideeën en oplossingen te bedenken voor onze klanten en onszelf steeds verder te blijven ontwikkelen. We mixen creativiteit met efficiëntie en innovatie, zonder ooit concessies te doen aan kwaliteit.

Hoe ziet de toekomst eruit voor Scrambled?

Dit zijn leuke en interessante tijden voor ons! We zijn net toegetreden tot PAKT. Een eco-systeem van toonaangevende creatieve productiehuizen. Door onze nauwe samenwerking met Nosh Food Films zijn we in staat om samen in alle behoeften van onze klanten op het gebied van foodcontent te voorzien. Van concept tot strategie. Van digital content, fotografie, format-ontwikkeling, video en TVC’s tot table top producties en alles daar tussenin. Dat klinkt geweldig en dat is het ook!

www.scrambled.com

www.pakt.co

www.hema.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Interview] Jordy van Meer over de wereldwijde Starbucks-campagne van Nosh Foodfilms

17-05-2024 | 09:39:25
We spreken hem over het creatieve proces, de uitdagingen, en de successen van dit project.

[Interview] Inês Bernardo (Scrambled) over de makeover van de foodafdeling van HEMA

18-04-2024 | 11:25:00
Inês Bernardo is creatief directeur bij Scrambled. In een interview vertelt ze over de makeover van Hema en The Food Content Agency Scrambled

Scrambled onthult een frisse look voor de foodafdeling van HEMA

18-04-2024 | 10:55:00
Het doel? De take-away producten van HEMA laten opvallen en een breder publiek aanspreken, terwijl het authentieke HEMA-gevoel behouden blijft

[SHOWREEL!] Wenneker Amsterdam 2024

01-04-2024 | 16:19:00
Wenneker.Amsterdam laid the foundation for PAKT and has a long and proven track record in partnering with international brands and agencies to create the best product based content

[SXSW 2024] The Big Wrap-up

17-03-2024 | 23:18:00
De reden om dit jaar weer naar SXSW te gaan was voor mij vooral de enorme ontwikkelingen in AI. Maar zoals altijd in Austin werd het vooral de week dat AI in een breder perspectief werd gezet

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.