[Interview] Jeroen Visser en Chris Woerts over PodcastJunkies en podcast SportClash

[Interview] Jeroen Visser en Chris Woerts over PodcastJunkies en podcast SportClash

Jeroen Visser en Gerard Vos zijn de oprchters van het podcastbedrijf Podcastjunkies. Eerder richtten Jeroen Visser en Gerard Vos het buitenreclamebedrijf Vivo Media en het advertentienetwerk The Relevance Network op. We spreken hem en marketing- en sportrechtenspecialist Chris Woerts, die samen met Jaap Stalenburg een belangrijke bijdrage leveren aan de podcast SportClash.

Waar richt PodcastJunkies zich op?

We hebben de ambitie om het komende jaar tot anderhalf jaar tot de top van de podcastwereld te komen met tien tot vijftien eigen geproduceerde podcasts. We willen een volwaardig podcastbedrijf worden met zowel eigen podcastproducties, als het verzorgen van branded podcasts voor merken en de reclame-exploitatie voor externe podcasts.

We werken samen met Sander de Heer, die zijn sporen verdiend heeft in de radio- en podcastwereld. Hij is jarenlang radio-dj geweest bij onder meer Radio 538, Qmusic, NPO Radio 2 en Sublime. Daarnaast heeft hij z’n eigen succesvolle podcast De Veertigers.

Hoe werkt jullie podcastmodel met eigen producties?

Voor ons is het heel belangrijk dat een sponsor past bij het concept en het thema. De basis is voor ons branded content, gericht op het opbouwen van bereik. Wij merken dat branded content de beste manier is om een merk onder de aandacht te krijgen en luisteraars dat ook weten te waarderen. Bij bijvoorbeeld SportClash hebben we sponsors Racesquare en Majesty Padel gevonden. Beide sportgerelateerde partijen passen uitstekend in het concept van SportClash en willen meebouwen aan het succes hiervan.

Welke eigen producties staan er op de planning?

We zijn naast SportClash bezig met Wouter Glaser (oprichter van onder meer Glasnost en Fitzgerald) om een MKB Masters-podcast op te zetten. Een masterclass voor en door echte mkb’ers. Die komt ergens eind mei, begin juni live. Over de verdere plannen kan ik nu nog niets melden, maar ze zijn ambitieus. Er liggen meerdere concepten op de plank en we zijn met meerdere mensen in gesprek. We zullen nog met meerdere verrassende producties komen dit jaar.

Hoe gaat het met SportClash?

De start is veelbelovend! Er zijn twee afleveringen gemaakt, en deze stonden afgelopen week bij Apple bij de categorie sport op nummer 1. Dankzij het netwerk van Jaap Stalenburg en Chris Woerts en zijn optredens bij Vandaag Inside is er gelijk promotie voor de podcast.

Wie zijn jullie concurrenten en hoe onderscheiden jullie je van hen?

Denk aan Tonny Media, Audiohuis (van Mediahuis) en DPG Media. Wij onderscheiden ons door ten eerst een onderscheidend concept/format met de juiste mensen(hosts). Daarnaast hebben we slimme marketing,  kwaliteit en ondernemerschap/passie/ambities. Als dit allemaal samenkomt, dat ligt er nog zeker ruimte om in de tweede wave van de podcastmarkt succesvol te worden! Wij hebben zo ongelofelijk veel creativiteit in huis dat we in staat zijn om concepten te bedenken die op dit moment nog niet bestaan.

Chris Woerts

Hoe is SportClash tot stand gekomen?

Het is via Jaap Stalenburg gegaan. Hij is journalist en PvdA’er (statenlid in de provincie Frylan). Hij wilde graag met mij podcast maken. Ik heb heel lang nee gezegd. Ik ben 65 en ik vind het nog steeds te leuk om te werken.

We zochten iemand die in ons geloofde en de productie op zich wilde nemen. Dat is gelukt nadat Jeroen Visser van PodcastJunkies op ons pad kwam. Na een aantal goede gesprekken raakten we allemaal steeds enthousiaster. Zij nemen de gehele productie op zich.

Hoe kijk je aan tegen gratis gemaakte podcasts?

Er zijn veel podcasts die gratis worden gemaakt vanuit gedrevenheid. Ik heb een andere gedrevenheid, maar doe niets gratis. Het is makkelijk, maar ik begin er niet aan. Ik ben in 2011 mijn eigen bedrijf begonnen en doe alleen dingen die ik leuk vind en die betaald zijn.

Inmiddels zijn er twee afleveringen gemaakt. Hoe zijn die bevallen?

Goed! We hadden gelijk een primeur omtrent het vertrek van Jutta Leerdam bij het schaatsteam Jumbo-Visma. Jaap Stalenburg is een beetje woke en links, ik ben juist een stuk rechtser en we vullen elkaar goed aan.

Is het een sportcast of meer dan dat?

Het gaat misschien wel voor 90 procent over sport, elke dag is er wel iets over te melden. Vandaar dat we dit wekelijks doen. En de komende tijd is er voldoende te bespreken: het EK Voetbal, de Tour de France, de transfers, trainers die boos zijn, het Eurovisie Songfestival, de formatie enzovoort.

Wij zijn nergens aan gebonden en bespreken ook andere maatschappelijke en politieke zaken. Wij praten niet met meel in de mond, zijn zeer uitgesproken en we zijn in de interactie tegenpolen.

De sponsors raken onze vrijheid niet, dat bijt elkaar niet; padel is een groeiende sport en ik ben zeer verrast over Racesquare.

Jullie maken de podcast tien keer. Wat komt daarna?

In theorie loopt dit tot 2027 door. We gaan er tien maken en dan evalueren. Als het bevalt en ook vanuit de sponsors kijken we verder. Als het leuk is het leuk, en als het niet leuk is houd je ermee op.

In hoeverre kun je met de podcast profiteren van je optredens bij Vandaag Inside op SBS6?

Het bijt elkaar niet. En we maken er ook een dolletje van op televisie. Hoe dan ook is het inderdaad wel promotie. We hebben veel leuke reacties gekregen.  

www.podcastjunkies.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Vacatures] Media Reverse zoekt een Media Consultant

13-06-2024 | 13:09:00
Media Reverse is per direct op zoek naar Media Consultant - Hilversum

Kumpany en Volkswagen komen met podcast Oranje Comedy Buzz

10-06-2024 | 11:00:00
Voor elke poulewedstrijd is er een nieuwe aflevering, zodat Oranjefans helemaal kunnen toeleven naar de volgende wedstrijd.

Fitzgerald creëert Omdat jij het waard bent-campagne voor L’Oréal Paris

05-06-2024 | 15:59:00
Doel is om de zelfwaardering van Gen-Z te vergroten en vrouwen (en zij die zich zo identificeren) te ondersteunen in gevoelens van eigenwaarde

Airborne produceert podcastreeks over roofkunst voor Nationaal Holocaustmuseum

30-05-2024 | 10:56:18
In samenwerking met het museum werd gekozen voor 6 verhalen die elk een ander deel uit de geschiedenis van de holocaust in Nederland belichten

[Marketing Report Radio] Peter Haug: Met de BMW Art Cars brengen we kunst en design samen

29-05-2024 | 11:58:00
Peter Haug is CMO en Marketing Director bij BMW Group Nederland. We spreken hem over de rol van kunst binnen BMW en de impact van de BMW Art Car projecten
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.