[Interview] Jerome Kuijken: Reclame wordt steeds minder gewaardeerd. Er wordt ook veel zielloze content gemaakt

[Interview] Jerome Kuijken: Reclame wordt steeds minder gewaardeerd. Er wordt ook veel zielloze content gemaakt

Jerome Kuijken is Managing Director van De Speld & Partners. De Speld & Partners is het branded content bureau van De Speld dat voor een netwerk van online platforms actief is. We spreken hem over de werkwijze van De Speld & Partners en hoe zij (online) samenwerkingen vormgeven.

Wat is De Speld & Partners?

Het branded content bureau van De Speld. Opgericht in 2016 door De Speld en mijzelf omdat we meer wilden halen uit samenwerkingen met merken. We hebben lang nagedacht over de naam van het bureau. Uiteindelijk vonden we De Speld & Partners wel lekker old school zakelijk klinken. Dus dat is ‘m geworden.

Fun fact: We hebben – door een typefout van een collega – op onze site een tijdje De Speld & Panters geheten. De naam hebben we weer veranderd maar de panter is nog steeds onze mascotte.

Kan je uitleggen voor welke platforms jullie naast De Speld actief zijn en welk bereik jullie bieden?

Naast onze eigen titels De Speld, De Speld Sport en De Pin werken we ook voor Kakhiel, Sarcasper, Tis Hier Geen Hotel en watikmisindesupermarkt. Wat deze makers gemeen hebben is dat ze content maken met humor en diepgang (meestal, haha). Ons netwerk bereikt maandelijks miljoenen mensen in de leeftijd van 18-45 jaar. Niet het grootste maar wel het grappigste netwerk van Nederland.

Jullie doen niet zozeer aan reclames/banners, maar vooral aan branded content al dan niet in social media-omgevingen. Waarom deze keuze?

Reclame wordt steeds minder gewaardeerd. Er wordt ook veel zielloze content gemaakt. Dat zie je aan social posts met veel bereik en geen tot weinig likes.

Ons netwerk is meester in storytelling, op hun eigen authentieke manier. Er is een sterke band met de following opgebouwd, die de content maar al te graag ziet.

Een merk goed integreren in de content van een maker is vakwerk. Ik vind dat ons team daar heel goed in is. Een goede fit is belangrijk. Het juiste onderwerp. En altijd een goede grap natuurlijk.

Wat kunnen jullie voor adverteerders betekenen?

Content met humor die oprechte aandacht voor je merk oplevert. Merkwaardige humor met een boodschap noemen we dat. Ons netwerk spreekt de taal van een moeilijk te bereiken doelgroep. Wist je dat 12 procent van Nederland De Speld dagelijks leest? Motivaction heeft dat voor ons onderzocht. Dat is echt ontzettend veel.

Wat betekenen adverteerders voor jullie?

Partnerships zijn een belangrijke inkomstenbron voor ons. Het maakt redactionele producties mogelijk die we anders niet zouden kunnen maken. Door inhoudelijke samenwerkingen aan te gaan met merken die goed bij ons passen is het ook nog eens leuk om te doen. Voor mij en mijn collega’s is het de ideale combinatie van relevant werk maken en veel mensen bereiken. Een andere belangrijke bron van inkomsten is De Speld Live. Daarmee staan we op grote evenementen.

De Speld biedt als site ook mogelijkheden tot abonnementen (Vage Kennissen). Zijn deze vage kennissen ook bereikbaar voor adverteerders?

Vage Kennissen registreren zich en betalen om exclusieve content van De Speld te zien. Net als bij Netflix kijken die reclamevrij.

Jullie werken ook voor de adverteerders net als De Speld en de partnersites vooral met humor. Kan je aangeven wat voor soort adverteerders daarop afkomen?

Het afgelopen halfjaar hebben we gewerkt voor: Just Zorgverzekering (onderdeel van CZ), Salmari, Milieudefensie, Oatly, HEMA, Primevideo, GAMMA, Comedy Central, Acer en Wakker Dier. Merken die passen bij ons publiek en die de humor van De Speld waarderen.

De Speld werkt ook samen met andere media en maakt dan dedicated content. Wat is het verschil met De Speld zelf en is dit ook voor andere partijen beschikbaar?

Voor Ziggo Sport (sportzender van VodafoneZiggo, red.) maakt De Speld Sport sinds een paar seizoenen de wekelijkse afsluiter voor het programma Rondo. De artikelen van De Speld staan ook in de Volkskrant. En De Pin vind je ook in Chantal Janzens &C. En niet geheel toevallig zat Chantal Janzen laatst ook in onze podcast. We staan altijd open voor leuke samenwerkingen.

www.despeld-partners.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

CEO Erwin van Luit verlaat Roularta Media Nederland

22-05-2024 | 11:16:36
Erwin van Luit zal per 1 juli 2024 Roularta Media Nederland verlaten. Roularta Media Nederland is uitgever van titels als EW, Plus Magazine, delicious., Happinez en Flow

[Column] Bob Goulooze: Song

21-05-2024 | 09:26:10
Ik zat in de auto toen op de radio de melding kwam dat onze songfestival inzendig ‘s avonds de generale repetitie zou gaan missen

NDP Nieuwsmedia vreest voor nieuwsmediasetor; NPO wil verlenging concessie

16-05-2024 | 13:47:00
De NPO en brancheorganisatie NDP Nieuwsmedia reageren op de plannen van de aankomende regering

DPG Media bezig met verhuizen naar Mediavaert in Duivendrecht

13-05-2024 | 13:44:00
DPG Media is bezig om nagenoeg alle landelijke onderdelen te verhuizen naar het onlangs opgeleverde Mediavaert-gebouw in Duivendrecht (gemeente Ouder-Amstel). De verhuizingen zijn op 8 april 2024 begonnen en duren nog tot en met 28 mei

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Tech & Video-redacteur WANT

10-05-2024 | 09:24:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Tech & Video-redacteur -Parttime, WANT
 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.