Marketing Report
[Interview] Johan Kramer (Holy Fools) over zijn favoriete Esprix-winnaar aller tijden interview

[Interview] Johan Kramer (Holy Fools) over zijn favoriete Esprix-winnaar aller tijden

Johan Kramer is Film Director bij Holy Fools. We spreken hem over zijn favoriete Esprix-winnaar aller tijden.

Mijn favoriete Esprix winnaar aller tijden moet nog komen. Daarmee wil ik niets afdoen aan de kwaliteit van alle winnaars van vorige edities, want daar zaten werkelijk vele, vele pareltjes bij.

Van trouwjurken, moestuintjes, rijscholen, oudejaarsloten, nieuwjaarsduiken tot bannerbahnen aan toe.

Het is alleen zo dat ik graag pleit voor zo min mogelijk terugkijken. Dat is in het leven van een reclame-regisseur, maar ook van een reclamebureau best lastig, omdat je heel vaak gevraagd wordt voor iets dat je in het verleden al hebt gedaan. Dat geeft zekerheid en vertrouwen dat het allemaal wel goed zal komen.

Terwijl creatieve mensen als instinct (als het goed is althans) hebben om echt iets nieuws, iets werkelijk origineels te maken. Iets te doen wat nog nooit eerder is gedaan, waar je letterlijk wakker van ligt. Juist die drang, passie en professioneel amateurisme zorgen ervoor dat je boven jezelf uitstijgt en nieuwe wegen bewandelt.

Terugkijken heeft twee kanten. Aan de ene kant is het natuurlijk goed dat fantastisch werk bekroond wordt. Dat het terug te vinden is. Zodat iedereen ziet hoe hoog de lat ligt. Jonge beginnende makers kunnen erdoor geïnspireerd worden. De andere kant is dat makers zich er soms naar gaan verhouden. Voortborduren op iets dat succesvol was. Andere varianten van hetzelfde bedenken, omdat die manier van denken nou eenmaal prijzen kan opleveren.

Dat laatste zien we helaas volop.

Het gevoel van 'echt iets nieuws' is wat ons vak zou moeten voortdrijven, dat leidt tot werk waarvan je je afvraagt hoe het mogelijk is dat het nog nooit eerder is gedaan of hoe de makers er in hemelsnaam op zijn gekomen (en hoe het kan dat het ook nog eens uiterst effectief blijkt te zijn!?).

Die drang naar echt iets nieuws vraagt misschien nog wel de meeste moed en visie van de opdrachtgevers. Durven zij echt iets nieuws aan? Dat proces is reuze spannend en niet altijd makkelijk om vol te houden, maar als het uiteindelijk lukt, bestaat er een kans dat je de boeken in gaat als de Esprix-winnaar aller tijden.

www.esprix.nl

www.holyfools.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

De Esprix 2024: 32 bekroningen, meeste voor DDB (6), Alfred (4) en Wefilm (3)

11-04-2024 | 21:22:00
De jury maakt op 23 mei tijdens de uitreiking in Het H’ART Museum bekend met welke kleur – brons, zilver of goud – de winnaars naar huis gaan

[Interview] Nancy Poleon: We moeten in positieve alternatieve scenario's gaan denken

06-02-2024 | 11:54:00
Esprix Juryvoorzitter Regina Romeijn gaat in gesprek met Nancy Poleon, Founder BrandedU en juryvoorzitter van de categorie Business for good

[Interview] Boris Nihom: Drie essentiële tips om inzenders van de Esprix een handje te helpen

30-01-2024 | 10:28:00
Esprix juryvoorzitter Annette Menheere gaat in gesprek met Boris Nihom, CEO Dentsu Creative en juryvoorzitter van de categorie New Business Concepts

[Interview] Darre van Dijk (TBWA\) over zijn favoriete Esprix-winnaar aller tijden

25-01-2024 | 10:09:13
Darre van Dijk is Chief Creative Officer bij TBWA\NEBOKO. We spreken hem over zijn favoriete Esprix-winnaar aller tijden.

[Interview] Annette Menheere: Mijn wens? Cases die inspelen op de Zeitgeist!

23-01-2024 | 09:22:00
Esprix juryvoorzitter Levi Sars gaat in gesprek met Annette Menheere, juryvoorzitter van de categorie Sales Promotions & Activations

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief